Wednesday, December 28, 2011

Gherutele mele de Craciun

Manichiura pe care am purtat-o de acest Craciun a imbinat o culoare traditionala - verdele - cu acea culoare care ma reprezinta pe mine mai mult decat oricare alta - albastru :)

Conform algoritmului culorilor, a rezultat intr-un mod clar turcoaz! :)
Oja folosita a fost Flormar 429.
429 ofera o culoare incredibila si o aplicare mi-nu-na-ta (un singur strat ofera opacitate foarte buna, doua straturi sunt perfecte). Oja are luciu si singura, dar am folosit top coat-ul de uscare rapida de la Kallos pentru a ma asigura ca oja e perfect uscata foarte-foarte repede (toate pisicile sunt extra-harnice in ziua Ajunului) :)

Trebuie sa ma credeti pe cuvant: oja arata si mai bine in realitate: e o nuanta unica de turcoaz saturat cu mai mult verde decat albastru - nu chiar teal sau peacock.
Scuzati prin urmare calitatea pozei...sunt inca novice in privinta asta, dar consider totusi ca poza mea surprinde mai bine adevarata culoare a ojei decat multe din pozele cu aceasta nuanta pe care le-am vazut pe google images. Multe poze o arata mai albastra, am vrut sa surprind faptul ca acest turcoaz e mai mult verde decat e albastru. Sper ca am reusit.
Rezistenta e buna: 3 zile in conditii de activitate destul de intensa (sfasiat ambalaje cadouri, pisiceli, treburi casnice).

Ca si concluzie: I love-love-looove this nail polish! E prima mea oja verde si a doua mea oja albastra (si pe prima nu o prea port) :)) Desi poate dau acesta impresie, nu sunt o mare fana a culorilor neobisnuite purtate pe unghii (verde, albastru, galben) - colectia mea de oje include mai mult variatii pe nuante de rosu, mov si nude-uri. Nu ma aventurez prea mult in afara acestora, dar iubesc acesta oja desi reprezinta un mare pas dincolo de zona mea de confort.

Voi ce nuanta ati purtat pe unghii de Craciun? Ati mers pe o culoare care sa faca impresie, sau pe o manichiura clasica ingrijita?




Pin It

Sunday, December 25, 2011

Craciun pisicit!

Noi, pisicile, stim ca trebuie sa profitam de fiecare moment de rasfat si bucurie, iar Craciunul e sus pe lista noastra a momentelor cu supliment de alintari.
Prin urmare, Pisica va ureaza sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi voua!
Sa fiti iubiti si rasfatati si....in caz ca nu ati terminat inca de impartit toate cadourile:

Tutorial de impachetat cadouri mai "speciale" :))


...Iar daca ati fost lenesi de tot (mai ceva decat orice pisica respectabila) :) si nu ati impodobit inca nici bradul, va las ca inspiratie o poza cu minunea mea sclipitoare (primul nostru bradut!):

(Trebuia sa ma laud :) Ne e drag tare! Am sta cu ochii doar la luminite)
Va imbratisez si va multumesc ca sunteti alaturi de mine! Craciun fericit si La Multi Ani!


Pin It

Wednesday, December 21, 2011

Kisstyana's 5 Days of Christmas Giveaway

My good friend and fellow blogger Kisstyana ne propune sa luam parte la un giveaway cu premii surpriza de la Mos Craciun si Flormar (double combo!) :) Regulile sunt simple si premiile...well...surpriza :) dar aveti un mic teaser :)


Iar daca nu v-ati scris inca scrisoarea catre Mos Craciun (tz-tz-tz!) si particicpati si la giveaway-ul Kisstyanei, atunci pe blogul lui MooNy o sa gasiti swatchuri pentru toate cosmeticele Flormar. Ca sa stiti ce va doriti :)
Good luck! :*
Pin It

Sunday, December 18, 2011

Scurta mea experienta cu Revlon PhotoReady


O sa spuneti ca mi-am facut acest blog ca sa scriu numai despre fonduri de ten...Promit sa schimb subiectul...sau sa-l diversific, insa foarte multe dintre voi v-ati aratat interesate de acest domeniu.
Am primit multe cereri de a testa si alte fonduri de ten si de a va scrie parerea mea despre ele.
     Review-ul de azi  goes out to „bebe_yoyo”! :) Sper sa-ti fie utile aceste randuri!
 Sa o luam strategic: nu aveam intentia sa testez acest fond de ten, la fel ca si Colorstay, stiam parca din review-urile citite ca nu o sa fie mare poveste de iubire intre noi.
Insa sunt cateva fete in blogosfera ale caror opinii le respect si le ascult care iubesc acest fond de ten, asa ca a meritat cu prisosinta sa-mi schimb pentru cateva zile rutina pentru a vedea ce poate face acest fond de ten si pentru mine.
Eu am testat nuanta 002 – Vanilla.

Prima impresie: Marturisesc ca, desi stiam la ce sa ma astept, prima experienta cu Revlon PhotoReady a fost intimidanta: de cum ridici sticluta de la raft, particulele de shimmer din acest fond de ten sunt foarte vizibile, chiar prin sticla. Arata mai mult a lotiune iluminatoare decat a fond de ten sincer.

Aplicarea: Aplicarea acestui fond de ten a fost pentru mine in mod surprinzator dificila. Incep sa cred ca tenul meu in particular nu se prea impaca cu formulele Revlon. Desi mult mai lichid decat Colorstay, mai putin opac si muuult mai blendable, acest fond de ten tot se „agata” in mod ciudat de anumite portiuni de piele, la mine in special in zona tamplelor, sprancenelor si la baza nasului. Se formeaza un fel de „scame”. Am patit asta si la Colorstay. Precizez ca am aplicat o crema de fata pe baza de silicon inainte de fondul de ten, iar acesta crema functioneaza minunat si ca un primer. Nu am avut pana acum astfel de probleme cu alte fonduri de ten decat Revlon ...si mai am vreo 6...

Finishul: acestui fond de ten e natural si foarte dewy. Tenul capata un fel de sheen (nu exista termen comparabil in romana) – acest fond de ten prinde lumina ca un iluminator. Acesta poate fi un look preferat de fetele/doamnele cu tenul uscat, caci adauga dimensiune tenului. Acelora dintre noi cu ten gras insa, acest sheen va aminti poate intr-un mod nu prea placut de luciul pe care tenul nostru il prinde dupa cateva ore din cauza sebuumului.
Sclipiciul din acest fond de ten sau „particulele iluminatoare” sau „shimmerul” – oricum ati vrea sa-l numiti – e foarte vizibil, in special in borcanel. Pe piele e mai putin aparent, dar tot vizibil. In special degetele mi-au ramas p l i n e de sclipici dupa aplicare.
Am incercat sa fac si cateva poze sa surprind aceste particule de shimmer. Din pacate, in poze nu e asa vizibil ce am vrut eu sa va arat... Acest fond de ten a fost special formulat pentru „a da bine in fotografii”, de aceea shimmerul se ascunde in poze destul de bine. In realitate insa, va spun sincer, e muuult mai evident!

degetele mele dupa aplicare - fara blitz si cu blitz
(puteti da click pe poze pentru a le vedea la o dimensiune mai mare)
Acoperirea: e mica spre medie. Tenul s-a uniformizat bine, dar nu a putut ascunde micile defecte si deloc cearcanele.  

Rezistenta: In mod surprinzator, acest fond de ten a rezistat onorabil pe tenul meu. La fel ca si fratele Colorstay, am observat ca si PhotoReady are tendinta sa arate mai bine dupa cca. o ora de la aplicare (imediat dupa aplicare pe teul meu nu arata prea grozav). Dar pe masura ce ziua s-a scurs (si am avut multa treaba si mult de alergat), tenul meu arata inca bine si chiar mai bine decat atunci cand am iesit pe usa. Luciul inestetic (altul decat cel dat de finishul lui PhotoReady) a aparut abia dupa vreo 6 ore in zona nasului, barbiei si obrajilor. Dar la capitolul asta metionez ca am avut fonduri de ten care-mi faceau tenul sa luceasca dupa numai o ora de la aplicare...

Se asemana cu: Nimic din ce am mai incercat pana  acum!!! :) Particulele iluminatoare din acest fond de ten sunt pentru mine o experienta...unica :)

Concluzii: Revlon PhotoReady nu este nici pe hartie nici in realitate idealul meu de fond de ten. Acoperirea sa pentru mine lasa de dorit si finishul sau sclipicios nu e deloc pe gustul meu. Eu folosesc cu drag blush si/sau pudra iluminatoare cu shimmer in fiecare zi, dar cu toate astea nu sunt pregatita sa accept beneficiile unui fond de ten cu sclipici...
Poate daca acest blog ar fi ma mult axat pe machiaj decat pe reviewuri si m-as imprieteni mai des cu camera foto sau video...atunci ar avea sens. Dar daca nu esti o persoana care are contact cu camerele foto zilnic, ti-as recomanda ceva care sa arate mai natural in viata de zi cu zi si sa te ajute sa obtii un look cat mai „flawless” – lipsit de imperfectiuni. Acesta este in fond rolul machiajului :)
De exemplu: daca iti surade acoperirea mica si finishul natural, dewy, iti recomand sa incerci Second Skin sau Xperience de la Max Factor sau Bourjois – 10 Hour Sleep Effect. Aceste fonduri de ten vor arata perfect natural in viata de zi cu zi si nu vor atrage intrebari (rostite cu voce tare sau in gand) de genul: „De ce ti-ai pus sclipici pe fata?” :))

Va rog sa nu va suparati pe mine! Aceasta este opinia mea subiectiva si personala despre acest produs. Stiu ca, la fel ca si in cazul Colorstay-ului, acest fond de ten are multe fane – persoane pe care le respect si le admir si pentru care acest fond de ten lucreaza minunat. Eu, din pacate, nu sunt una din ele :)

Dar voi? Ati incercat Revlon PhotoReady? Va tenteaza promisiunile sale sau preferati ca fondul vostru de ten sa va ofere altceva?
Pin It

Wednesday, December 14, 2011

My Concealer Masterlist :)


Sunt cateva produse care nu lipsesc din machiajul meu zilnic: blushul, rujul sau balsamul de buze colorat si...concealerul.
Daca in primul caz, iubirea mea pentru blushuri sau rujuri e pur subiectiva...cand e vorba de concealer, aici cauzele obsesiei mele sunt mai adanci. Marturisire: eu nu am folosit fond de ten. Deloc. Pana de curand...Toata adolescenta. (si asta in situatia in care am trecut printr-o acnee grava).
Mi se parea ca nu arata natural (la colegele mele care purtau sigur nu arata!) Asa ca am decis sa merg pe carari nebatute si m-am specializat in realizarea machiajului corector pe baza de concealer. Ani si ani de zile, concealerul a fost prietenul meu cel mai bun. Si nimeni nu a sesizat vreodata ca as fi machiata. Numai eu stiam diferenta dintre cum aratam de fapt si cum ma prezentam in public :)
Cu toate astea, pe masura ce nevoile pielii mele s-au schimbat, si concealerele s-au schimbat. Marturisesc cu tristete ca sunt inca in cautarea corectorului perfect.
Daca inainte nevoie mea primara era sa ascund nesuferitele cosuri si urme de acnee, acum imi doresc mai mult sa iluminez zona din jurul ochilor si sa-mi camuflez cearcanele mostenite genetic.
Dupa cum va spuneam, sunt absolut pasionata de research online (ca sa nu spun obsedata). Asa ca va prezint:

My Concealer Masterlist :)

Aceasta este o lista cu concealerele pe care eu mi-as dori sa le incerc. E un wishlist dar si un ghid. Toate corectoarele de pe acesta lista au fost indelung studiate de mine (am vazut tutoriale, reviewuri, swatchuri). Toate sunt absolut prietenoase cu orice buget!!! ...Din pacate insa..multe sunt mai greu de gasit pe plaiuri mioritice decat Monstrul din Lock Ness... :(

1–Maybelline SuperStay 24h Concealer – cel mai cel concealer, votat de sute de persoane si zeci de bloggerite de beauty drept concealerul lor preferat, atat pentru zona delicata a ochilor cat si pentru ascunderea imperfectiunilor. Acest corector se pare ca le face pe toate si pe urma te serveste si cu o cafea :)

2-Maybelline Dream Mousse Concealer – la egalitate din punct de vedere al notorietatii cu prea-laudatul Superstay! Din pacate, acum scos din productie/discontinued :( Singurul motiv pentru care este pe locul 2 la mine e textura. Cred ca as prefera textura si modalitatea de aplicare a lui Colorstay putin peste Dream Matte Mousse. Din pacate nu se mai gaseste, asa ca ramane la stadiul de vis si de cult product.

(Va marturisesc ca si eu am folosit Dream Matte Mousse, dar fondul de ten. L-am folosit insa mai mult ca si corector, in dorinta de a obtine ce promitea corectorul – de care nu am putut face rost. Aplicarea este o veritabila placere...Ca minus, fondul de ten nu este „buildable”, deci poate arata „cakey” in zona ochilor sau daca vrem sa camuflam cu tot dinadinsul un cos rebel. Inca il folosesc in strat subtire in zona ochilor. Nu acopera insa multumitor. (dar nu uitati ca este fondul de ten, nu concealerul!!!)

3-Hard Candy – Glamoflauge
-aparitie relativ recenta, acest corector de la Hard Candy a devenit deja unul dintre cele mai laudate corectoare. Se spune ca acopera TOT! Un minus la acesta ar fi faptul ca textura sa ultrafondanta si incarcata de pigmenti se simte putin uscat pe piele. Multe utilizatoare l-au ridicat in slavi ca si corectorul perfect pentru acnee, cicatrici si alte imperfectiuni ale pielii, dar au fost dezamagite de textura sa groasa si „uscata” pentru zona ochilor, unde a camuflat perfect, dar a si evidentiat micile linii de expresie. Daca sunteti fani ai texturii si puterii de acoperire a lui Revlon Colorstay (fondul de ten, nu concealerul - Concealerul Colorstay am inteles ca suge), atunci cred ca o sa iubiti Glamouflage.


4-Bourjois – Helathy Mix Concealer
Multe fete au achizitionat acest produs atunci cand a fost vandut la pachet impreuna cu fondul de ten Healthy Mix. Cele mai multe isi doreau sa incerce fondul de ten, insa au fost surprinse placut de concealer. Se pare ca e bland, delicat, acopera bine si ilumineaza. Ce-ti poti dori mai mult? Eu sigur imi doresc sa-l incerc!

5-Revlon-Photoready Concealer – acest concealer este ultimul intrat pe lista mea. Am ami citit reviewuri pozitive, insa nu le-am dat initial mare atentie crezand ca, la fel ca si fondul de ten din aceeasi gama, sunt sanse ca si concealerul sa contina particule de shimmer.
Se pare insa ca m-am inselat si concealerul este perfect mat si perfect minunat! Abia astept sa-l incerc.


6-LA Girl Pro Concealer – acest concealer e ultimul pe lista mea din 2 motive:
a-il comand cat de curand de aici, asa ca am toate sansele sa-l testez cat de curand si sa revin cu parerea mea. Yeeey!!! :)
b-am gasit destul de putine pareri despre el in blogosfera. Dar unde am gasit pareri, fetele care l-au incercat s-au declarat absolut incantate. Se spune ca ar fi dupe pentru MUFE Full Cover Concealer!


Voi ati gasit concealerul preferat? Care este acesta? Este un produs accesibil, sau va cam usuca buzunarele? :)
Sunt mereu bucuroasa sa aflu despre produse care v-au impresionat si care s-au inaltat la nivelul promisiunilor facute pe eticheta.

Pin It

Monday, December 12, 2011

Ochi de pisica :) (my signature look)

I-am promis lui iulika_ct un tutorial despre cum trasez eu eyelinerul cu codita (de pisica) :) aka cat eyes.
Iulika a fost foarte draguta si m-a rugat sa filmez un tutorial, din pacate insa, eu nu detin nici echipamentul nici...curajul sa ma filmez in proces de biutificare si apoi sa ma dau pe net cu saniuta. :)  In plus, sunt atatea fete mult mai talentate decat mine in ale machiajului, fete de la care am invatat si eu.

Acesta este un tutorial filmat scurt, simplu, la obiect si cu sfaturi pentru fiecare fata care isi doreste sa stapaneasca arta aplicarii eyelinerului  pentru ochi de felina :)


Cu precizarea ca:
- Eu folosesc tot gel liner, dar fratele mai mic, mai prost si mai ieftin, de la ELF :) ...sau creion. Nu-mi plac linerele lichide in mod special, pentru ca am genele curbate natural si mereu reusesc sa mi le manjesc cu eyeliner, iar apoi mascara se aplica aiurea peste.
- Eu folosesc o pensula angled, dar din aceasta folosita tipic pentru sprancene:
...nu de-asta cu adevarat angled:


Am pensule si/si, dar m-am obisnuit sa aplic eyelinerul cu primul tip de pensula prezentat - cea cu perii taiati in unghi.
 - La fel ca tipa din videoclip, si eu incep liniatul din mijlocul pleoapei spre exterior, apoi revin sa liniez si interiorul.
- De multe ori, datorita fizionomiei si formei ochilor, eu nu liniez in interiorul ochiului pana la canalul lacrimal. De cele mai multe ori, ma opresc si las treimea interioara neliniata. Acest tip de linie mi se pare ca arata mai bland si ca-mi lasa ochii mai luminosi. In plus, daca nu liniez pana spre canalul lacrimal, sunt sigura ca nu voi avea "puchinei" negri in coltul ochiului dupa cateva ore :) Win!
- La sfarsit imi place sa trec o alta pensula angled, curata, prin fard de culoarea linerului (negru, bleumarin, maro, sau ceva cu shimmer) si sa setez eyelinerul cu fard. Mi se pare ca arata mai natural, linia nu mai e asa de aspra si, in plus, rezista mai mult si mai bine.

Peste eyeliner cel mai mult imi place sa folosesc culori din trusa de la NYX: The Runway Collection - Haute Model. Are nuante intense si sclipitoare.







Pin It

Sunday, December 11, 2011

Dificultati tehnice...

Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care au comentat pe acest tanar blog! Am fost surprinsa de numarul mare de vizite, de comentarii si de vorbe frumoase! Zilele acestea au fost absolut incredibile! Va multumesc!! Comentariile voastre m-au facut fericita! :)

Pe de alta parte insa, vreau sa profit de aceasta ocazia pentru a-mi cere scuze: blogul e tanar si e inca "in amenajari". Promit sa imbunatatesc si sa tin cont de toate sugestiile voastre. Tineti aproape! :)

Vreau sa precizez ca am raspuns cu mare drag la fiecare comentariu....din pacate nu toate raspunsurile sunt  in ordine.
Ma iertati! Am avut o problema cu aprobarea comentariilor: cele mai multe mi-au venit ca si notificarii pe mail...Din pacate cateva au ramas doar in pagina Blogger si le-am gasit mai tarziu. Prin urmare, le-am raspuns mai tarziu.
 
Cu plecaciuni,
Pisica internauta :)

 






Pin It

Friday, December 9, 2011

O noua zi, un nou fond de ten!


     Astazi da extemporal L’Oreal True Match (aka Accord Parfait) in nuanta W3 – Golden Beige (sau D3 – Beige Dore in varianta franceza)
     Gama L’Oreal True Match introduce un concept revolutionar care ar trebui sa faca mai usoara alegerea nuantei potrivite a fondului de ten, pudrei si blushului pe baza nuantei pielii si subtonului natural. Astfel, acest fond de ten vine in 3 variante de subtonuri: cald, rece si neutru (W vine de la „warm” – „cald” in engleza si D  de la „dore” – „auriu”, deci nuanta mea e in gama destinata pielii cu subton cald). Din acest punct de vedere, este unul dintre putinele fonduri de ten de tip „drugstore” care a impartit nuantele pe subtonuri. Un mare-mare plus din punctul meu de vedere si o caracteristica pe care o gasim in special la firmele high end, mult mai scumpe.


     Ok. Sa o luam cu inceputul: nuanta este prea inchisa pentru mine acum. Cred insa ca la vara ar fi minunata. Acum cred ca mi s-ar fi potrivit perfect W1 sau N2.

Spre referinta, eu am pielea foarte deschisa iarna („fair-light”- echivalentul lui NW/NC20) si „light-medium” vara (NC25). Consider ca am un subton neutru al pielii, care ma face sa pot purta atat nuante ce bat usor spre bej rece sau spre bej auriu/ bej cald. Tenul meu este mai mult normal acum (datorita schimbarii regimului de ingrijire si venirii anotimpului rece), dar era foarte-foarte grasa inainte si predispus acneic. De aceea, multe din produsele de machiaj carora le voi face review pe acest blog sunt destinate tenului gras.
Cele mai multe fonduri de ten pe care le am au in titlu „Ivory” sau „Vanilla”!!! (deci am tenul destul de deschis). Cu toate astea nu am subton rece!!

Nuanta W3/D3 are un pronuntat subton auriu, ceea ce o face ideala atat pentru cei care au tenul intr-o nuanta light-medium si medium si un subton al pielii galben, dar si celor care au pielea terna, lipsita de stralucire. Subtonul auriu in fondul de ten este intotdeauna de preferat celui roz. E mult mai natural si se potriveste bine atat celor care au in mod natural galben in piele cat si celor care au un subton neutru, sau chiar rece (Galbenul contracareaza roseata din tenurile sensibile, cuperozice si are capacitatea sa uniformizeze culoarea gatului/decolteului cu cea a fetei daca exista diferente vizibile in defavoarea celei din urma. Exemplu: pielea corpului e bej, calda, dar fata are mult rosu, e iritata, sensibila)

Aplicarea: Va marturisesc ca aplicarea acestui fond de ten a fost o experienta incredibil de placuta. Compozitia bogata in silicon il face sa alunece minunat pe ten. E superb de blenduit si de intins si aproape ca mi-a parut rau cand, intr-un final, fondul de ten s-a „asezat” pe fata. Mi-as fi dorit sa-mi mai pot mangaia tenul cu degetele inca cateva minute (*blushing*). Da, de departe, textura este cel mai mare atuu al acestui fond de ten din punctul meu de vedere.
Fondul de ten nu are miros (un mare plus pentru cei cu pielea sensibila) si, in plus, are si factor de protectie 15.

Finishul: Acest fond de ten are un finish ultra natural. Textura sa incearca sa imite fidel textura naturala a pielii. Din asta rezulta un finish nici foarte-foarte mat, pudrat, dar nici prea umed/dewy. (si pe care eu, personal, il indragesc si il prefer)

Acoperirea: L’Oreal True Match are o acoperire ce, din punctul meu de vedere, poate fi catalogata ca fiind perfect medie.
A reusit sa acopere bine zonele iritate ale pielii si o buna parte din cearcanele pronuntate, genetice, pe care le afisez zilnic. Pentru cei care nu au un ten deosebit de problematic, ar trebui sa fie multumitoare. De altfel, rolul fondului de ten nu ar trebui sa fie acela de a sterge orice imperfectiune de pe chip, ci mai mult de a uniformiza tenul si a oferi o baza perfecta pentru restul produselor de machiaj: corector, anticearcan, blush.
Totusi, acest fond de ten are o acoperire foarte buna si, datorita texturii, consider ca e si „buildable”. Ati putea cu usurinta aplica un strat in plus in zonele-problema. 

!!! N.a.: Eu intotdeauna folosesc corectorul/anticearcanul dupa fondul de ten. Din punctul meu de vedere, asa functioneaza cel mai bine si se foloseste si mai putin produs, caci nu revin sa corectez decat ce nu a reusit sa ascunda fondul de ten. In plus, aplicand fondul de ten intai, am observat ca acesta face o baza foarte buna pentr corector si acesta nu mai aluneca/dispare pe parcursul zilei.
Sunt insa zile (si nu putine!) in care tenul meu e in toane bune si aleg sa nu folosesc fond de ten. In acele zile imi uniformizez tenul exclusiv cu ajutorul corectorului si doar pe zonele care necesita mici corectii (sa nu credeti ca aplic corector pe toata fata) :)
 
Rezistenta: Dupa cateva ore (nu multe, vreo 3), am observat ca tenul meu deja incepuse sa prinsa luciu pe nas, pe mijlocul fruntii si in zona obrajilor. M-a mirat asta, mai ales ca nu facusem mare lucru si nu ma agitasem...Din acest punct de vedere chiar m-a dezamagit, desi nu tin minte sa fi cititin descrierea acestui fond de ten nici o lauda cum ca ar rezista. Asta e bine...macar nu mint :))) Am vorbit si la telefon si din punct de vedere al transferului mi se pare ca sta binisor - nu s-a transferat decat putin.

Se aseamana cu:
- Din punct de vedere al acoperirii, consider ca se aseamana cu Vichy – Normaderm si poate si cu Maybelline – Dream Satin Liquid.
- Din punct de vedere al texturii si aplicarii, il aseman cu Bourjois – 10 Hour Sleep Effect. Acestea 2 sunt singurele fonduri de ten care mi-au oferit o experienta a aplicarii foarte-foarte placuta. Pur si simplu iti vine sa nu-ti mai iei mainile de pe fata :)

Nota: 9/10

Disclaimer: Nu sunt afiliata in nici un program de testare (stiu ca acest fond de ten a fost trimis unor bloggeri spre testare). Eu am avut cateva mostre pe care le-am pus la treaba :)
Reviewul meu este absolut onest...dar subiectiv :) Nu uitati ca produsele de machiaj se comporta diferit in functie de chimia pielii si de particularitatile tenului fiecareia dintre noi!
Aceasta este experienta mea cu acest produs. Daca observati ca exista similaritati intre produsele preferate de mine si cele preferate de voi, sau daca aveti tenul similar cu al meu, sunt sanse bune ca produsele care mi se potrivesc sa vi se potriveasca si voua. Dar tot e recomandat sa testati inainte de achizitie!!!

Voi ati incercat L’Oreal True Match/Accord Parfait? Cum vi s-a parut?
Pin It

Thursday, December 8, 2011

My makeup story now


Sa va povestesc cate ceva despre mine si obiceiurile mele de beauty:

1-      Am ochii albastri (asa numitul “steel blue”), dar de cand ma stiu am ales sa pun in evidenta prin machiaj pometii si/sau buzele. Poate pentru ca am considerat mereu ca ochii albastri arata minunat natural, iar culorile si textura machiajului pot foarte usor concura cu frumusetea lor nativa. Din acelasi motiv, atunci cand imi machiez ochii, prefer texturile mat-satinate sau usor shimmery, aproape niciodata nu frosty sau metalice. Dar cel mai adesea, I’ll be rocking out a nude makeup (la propriu) cu obraji imbujorati de blush sau un pin-up look clasic cu ten de portelan, ruj rosu pe buze si winged eyeliner. (e signature look, ca 6 luni pe an sunt Alba-ca-zapada)




2-      Am o ceata de pitici cu cerinte foaaaarte specifice care danseaza hora in capul meu. De aceea, veti vedea ca am reguli nenumarate dupa care imi guvernez alegerile de fashion si beauty. Stiu foarte clar ce-mi place si ce nu-mi place, cat sunt dispusa sa cheltuiesc pe orice si ce-mi trebuie cu adevarat fata de mofturile de moment.

3-      Sunt o cumparatoare foarte chibzuita, adesea frugala. Am fost de cand ma stiu constienta de valoarea banului, de ce-mi permit. Am avut intotdeauna un buget limitat, dar indestulator cand e strunit bine si sunt foarte mandra de mine pentru faptul ca, cel mai adesea, fac alegeri bune, dar cumpatate in toate departamentele de cumparaturi :)

4-      In departamentul de beauty, cumpar de obicei drugstore, dar sunt cel mai adesea dupes ale unor produse high end. Sunt foarte fericita cand pot sa adaug colectiei mele un produs cu caracteristici superbe la o fractiune de pret si sunt foarte constienta de faptul ca exista cu adevarat produse superb formulate la preturi minuscule si ca, foarte adesea, valoarea marcii depaseste cu mult valoarea produsului atasat logoului.

Daca vreti sa gasiti un produs similar sau identic unui produs de makeup high end fara sa cheltuiti o gramada de bani…intrebati-ma pe mine :))) cel mai probabil stiu!

MAC, Nars, MUFE, Chanel, OPI...name your poison, I’ll name a dupe if one has been invented :)



5-      Sunt absolut obsessive-compulsive cand e vorba de documentare. Studiez zilnic zeci de produse, fac liste, caut swatchuri, am calculatorul plin cu foldere, agendele pline de liste de tot felul si capul plin de inforrmatii despre sute de rujuri, blushuri, rimeluri, farduri. Orice achizitie e precedata de ore intregi de research si – sa va spun un secret – shhhhh! – researchul e partea mea preferata :)
 
6-      Intre ruj si gloss, aleg intotdeauna rujul! Nu prea port glossuri…am vreo 2-3. Rujuri in schimb: cat cuprinde!

7-      Sunt destul de sensibila la mascara (rimel). Desi iubesc efectul dat de rimel genelor mele, nu port mascara in fiecare zi si regret asta teribil. Dar cateodata imi da mancarimi groaznice si imi irita ochii (si nu, nu e vorba de rimel vechi)

8-      Imi place sa-mi conturez ochii cu creion, gel liner sau fard umed.

9-      …dar am pleoapele hooded si cele mai multe produse se transfera pe arcada. Urasc asta! 

(Daca stie cine un liner ultra-rezistent, sa mi-l recomande si mie!! Ii multumesc din suflet!)

10-  Am avut o acnee severa in adolescenta, timp de cativa ani. Am scapat! :)

11-   Sufar de cearcane adanci de natura genetica. Inca sunt in cautarea acelui concealer minunat care sa-mi stearga cearcanele de pe chip…

Daca aveti vreo recomandare, as fi incantata sa aflu despre produsele care v-au multumit pe voi


Pin It

Wednesday, December 7, 2011

Azi am incercat Revlon Colorstay


   Ladies and germs, asa cum spune si titlul postarii, astazi am incercat faimosul fond de ten Revlon Colorstay.
Ieri  ma aflam la cascat gura prin Real Cotroceni si, stiind ca o sa ma apuc la un moment dat si de blogul asta, mi-am zis in sinea mea: „Cum poti tu, Pisico, sa te visezi bloggerita de beauty cand nu ai incercat iconicul Colorstay? Pai...se poate asa ceva? tz-tz-tz!” De fapt...aveam nevoie de un argument solid sa pun la treaba unul din recipientele de plastic tip borcanel  (foarte handy-dandy de altfel) pe care le achizitionasem acu’ ceva timp din Bamboo special pt trebusoara asta cu testatul cremelor si fondurilor de ten „la pachet”.
   Fara prea multe ezitari, am intins manuta spre cea mai deschisa nuanta disponibila pt. varianta Combination/Oily Skin. Era 150 – Buff. Am analizat mustacind sticla si am conchis ca-i destul de palid continutul cat sa nu faca nota discordanta cu complexion-ul meu de Alba-ca-Zapada.
Asa ca, uitandu-ma cu precautie in stanga si-n dreapta sa vad daca nu-mi sare vreun bodyguard sau vreo sales assistant suparata in cap, am varsat un blob destul de generos de fond de ten in borcanas si l-am sigilat bine.
   Am purces acasa...m-am apucat de blog...n-am dormit toata noaptea de emotii (emotii la adresa noii mele conditii de bloggera, nu altceva...), iar de dimineata mi-am amintit ca am o jucarioara noua cu care sa-mi tapetez moaca. Numa’ bine ca-s in perioada aia minunata a lunii cand am dracii de felul meu si tenul se irita de dracii mei... Nu am avut mare lucru de acoperit – nici o eruptie, nici un cos, doar 2 urme vinetii ale unor cosuri mai vechi si cateva mici zone de roseata si iritare. Nici o problema, veti zice, cand Colorstay lucreaza pentru tine....ei bine, teapa...

   La primul contact cu pielea, Colorstay pare dens si opac, nu e apos sau translucid. Are toate semnele initiale ale unui fond de ten cu o putere mare de acoperire (similar pana aici mult iubitului meu Max Factor – Lasting Performance). Insa intinsul acestui fond de ten pe fata e un adevarat chin. Se comporta fix ca o combinatie nefericita intre vopsea superlavabila si lipici pentru lucru manual. Se agata de orice puf de pe fata, de aceea a trebuit sa am grija sa nu folosesc miscari circulare (cred ca ar fi fost dezastru), ci sa aplic intr-o singura directie, aceea a cresterii naturale a pufului de pe fata si de sus in jos. In zona barbiei si a perciunilor am avut probleme si mai mari, pt ca Colorstay pur si simplu nu se vrea blenduit. La fel si deasupra buzei superioare si in dreptul sprancenelor, la radacina nasulaui si...well...aproape oriunde. Si ca totul sa fie si mai palpitant, se usuca foarte rapid (exact ca lipiciul) si nu prea ai timp de „manevre”. Si l-am aplicat pe etape si zone: intai pe un obraz, apoi pe altul si la final pe frunte, ca sa am timp sa-l intind bine.
   Mentionez ca m-am documentat foaaarte mult despre acest fond de ten, am citit, fara sa exagerez, sute de reviewuri, asa ca stiam la ce sa ma astept si cu cine ma joc – no surprises. De aceea stiam deja ca nu voi afla multe noutati in ceea ce-l priveste. Daca nu era smecheria cu borcanelul si testerul nici nu tineam neaparat sa-l incerc. Ba nu...mint! Am avut una din binecunoscutele mele revelatii acu’ vreo 3 zile. Pe forumul pe care activez (al revistei Elle), o forumista spunea ca pe tenul ei Colorstay arata foarte fals, nenatural. Eu, saritoare cum sunt, hop cu recomandarea: ca eu iubesc Lasting Performance de la Max Factor si ca-mi ofera acoperire generoasa si un aspect ultra-natural. Raspunsul a venit ca o lovitura: fata incercase si ea Lasting Performance, dar considera ca acesta se comporta la fel de „fals” ca si Colorstayul. Si atunci m-a pocnit ideea: daca cumva Colorstay ar arata minunat de natural doar pt mine, asa cum o face Lasting Performance-ul meu iubit??? In secunda aia, un nou pitic s-a nascut pe creierul meu si piticul asta voia sa testeze Colorstay. Ca o mama buna ce sunt, am fost rapida in a-i indeplini dorinta :)
   Sa revenim: imediat dupa ce m-am machiat, arata atat de rau si de vizibil, in special in zona barbiei unde am pielea putin uscata incat nici nu mai voiam sa ies din casa. Era cat pe ce sa ma demachiez, dar am zis ca daca tot am ajuns la pasul asta, sa stau cu el pe fata sa vedem cum se comporta in timp (sa-i fac testul pana la final).
   Mentionez de asemenea ca nu a acoperit multumitor cele doua urme de de la cosurile vechi, asa ca a trebuit sa revin cu un corector peste si apoi sa setez cu putina pudra doar micile zone corectate (eu nu setez niciodata machiajul cu pudra pe toata fata). Deci nici la capitolul acoperire nu m-a dat pe spate.
Ca sa-mi fac curaj sa ies din casa (arata chiar nenatural), l-am dres cu un blush irizat - dupe dupa faimosul Nars - Orgasm - care sa aduca un pic de viata si dimensiune tenului  pe care il gaseam...prea mat, prea cauciucat.
   Dupa vreo 4-5 ore insa, se intampla sa ma aflu intr-un magazin si am dat nas in nas cu o oglinda mare si generos luminata. Si cand m-am oglindit in ea, marturisesc ca mi-a placut ce am vazut. Tenul arata chiar bine acum, parca se mai „asezase” tapetul si eram prezentabila :) Dupa si mai multe ore si o calatorie intr-un RATB supra-aglomerat insa, ajunsa acasa, am vazut ca nasul incepuse sa prinda un luciu inestetic. Dar doar nasul. In rest...arat in continuare prezentabil, dar la un studiu atent, ma simt si ma „vad” machiata, ceea ce pentru mine nu e acceptabil. Imi trebuie ceva care sa arate, sa se simta si sa se comporte mai natural.

Concluzii:

Pro:

-          Fondul de ten se aseaza frumos pe fata dupa o vreme si ofera un aspect uniform si prezentabil .
-           Varianta pentru ten gras tine sebuumul in frau cu succes o buna bucata de vreme.
-          E destul de rezistent la transfer (am vorbit la telefon si nu s-a transferat foarte tare)
-          Are putere de acoperire medie-mare.

Contra:

-          Nu se blenduieste bine (se usuca prea repede)
-          Nu arata natural.
-          Nu il consider buildable – chiar si un strat foarte subtire poate fi prea mult.
-          E primul fond de ten pe care l-am simtit pe fata. Nici nu intelegeam cum unele fete pot simti machiajul pana nu am incercat Colorstay.
-          Se agata de zonele uscate, de puful de pe ten si de liniile de expresie din jurul ochilor.
      Miroase dubios si mirosul persista: e ca o combinatie de polimeri de silicon si sapun Teo Bouquet :))))
   Daca ar fi sa-i dau o nota, cred ca i-as da un 7. Pentru mine pur si simplu nu este o alegere buna. Sunt sigura ca pentru multe fete arata si se comporta minunat.
...Mie personal insa mi se pare prea mult de lucru. In timpul cat mi-a luat sa bibilesc Colorstayul pentru a nu arata ca un android lipsit de expresie, as fi putut sa realizez un machiaj complet al tenului cu un alt fond de ten, corector, anticearcan, pudra, contur, blush si iluminator. :)
Raman fidela iubitului meu Max Factor - Lasting Performance iarna si lui Bourjois – Comme Apres 10 Heures de Sommeil vara. (As vrea sa testez si restul fondurilor de ten de la Bourjois. Am auzit lucruri bune despre toate) :)

Voi ce parere aveti despre mult-laudatul Colorstay? L-ati incercat? Functioneaza pentru voi?
Pin It

Girly stuff & giving thanks


"Pisica Albastra" a aparut ca un alter ego al unei femei aflate intr-o faza foarte "girly" a existentei sale. Este latura alintata a lumii mele.
Astfel, prima postare este despre ceea ce ma face pe mine sa fiu, aici si acum, unica si inconfundabila voastra Pisica Albastra.
Probabil (mai mult ca sigur!) am prea mult timp liber, si ca orice femeie cu timp liber la indemana am inceput sa "rasfoiesc" pagini de internet. Am poposit mai mult pe bloguri de fashion, de beauty, pe siteuri inspirationale, pe forumuri. Am descoperit pasiuni comune ce ma leaga de alti oameni, de straini pe care ii cunosc doar dupa alter egourile lor. Am citit cu drag, m-am documentat obsesiv si am dezbatut pasionat pana am ajuns in punctul in care sunt azi.
Am invatat, am evoluat, m-am transformat, m-am slefuit. M-am autoanalizat de mii de ori, m-am reinventat si m-am analizat din nou. Si inca construiesc, inca slefuiesc, inca evoluez. Fac progrese, o iau "pe aratura" si am revelatii...sometimes on a daily basis :)

This is the official view of the voices in my head.

...
Nisa aceasta feminina, de beauty si fashion, este adesea guvernata de reguli de tot felul. Exista reguli de bun simt si reguli care se insereaza subtil, se instaureaza prin repetare pana cand ajungem sa le credem si sa le perpetuam. Dar foarte adesea cei care ies in evidenta sunt cei care aleg sa ignore unele reguli si sa-si creeze drumul lor. Iar drumul lor ajunge drumul de urmat si noua regula.
Din acest punct de vedere, iubesc:

- sfaturile lui Wayne Goss, “the daily dose of reason” de care fiecare beauty-addict cred ca are nevoie.



- scoala de machiaj a Lisei Eldridge – naturalete, creativitate si feminitate la superlativul absolut.




- sfaturile deschizatoare de ochi ale Paulei Begoun – dincolo de perdeaua de marketing de care noi femeile ne lasam atat de adesea hipnotizate.

Ei sunt doar cativa dintre cei care mi-au slefuit drumul si mi-au influentat alegerile.
Voi aveti vreun beauty guru pe care il admirati? Cine este el/ea?
Pin It

Tuesday, December 6, 2011

Hi there!

Hello-hello dragi colegi internauti! Sunt Monica, also known as "Pisica albastra" :) (*insert mug shot here*)
Sunt o consumatoare entuziasta de bloguri de tot felul si o si mai entuziasta "comentatoare" pe blogurile pe care le iubesc :)
Am fost indemnata de nenumarate ori sa-mi gasesc coltul meu de internet in care sa ma desfasor in voie in loc sa invadez blogurile altora cu comment-uri cat nuvelele lui Slavici :)
Dar pisicile sunt, precum stiti, pe atat de lenese si comode pe cat sunt de dragalase :)))...asa ca mi-a luat un timp destul de lung sa iau decizia de a ma aseza la casuta mea (si un timp aproape la fel de lung sa astern aceste prime randuri pe prima coala virtuala). Azi, de Mos Nicolae, am primit cado' un blog :)
Brrrrrrrr!!!......Mi s-au zburlit mustatile de emotie! :)
...Deci...daca sunteti aici...bine v-am gasit!
O sa incerc sa scriu despre lucrurile care ma pasioneaza, lucrurile care ma inspira, lucrurile care ma tin treaza noaptea si ma trimit in visare ziua.
Promit sa fiu mai epica decat "Amintirile" lui Creanga, mai dramatica decat Shakespeare si Caragiale la un loc si mai lirica decat Eminescu :))) ...Voi scrie mai mult si mai siropos decat Paulo Coelho....si voi fi mai populara intr-un an de zile decat saga 'Twilight'! Here goes nothing: Pisica Albastra are blog :)
Pin It