Tuesday, January 31, 2012

Ramble de marti

•    ...Mi-e frig...mi-a inghetat mana pe mouse („mouse”...he-he! Get it?) :)



•    Blushul asta de la ELF (Berry Merry, n.a.) o sa arate grozav la vara! Acum insa, ma face sa par moarta..de frig! (Pune-l la loc in sertar, ce-ti veni??)
*

•    Trebuie sa ma gandesc la o metoda ingenioasa de depozitare. Sunt atacata de pensule de fiecare data cand deschid oricare din dulapurile cabinetului de la baie.

 pe verticala?....(de aici)

...sau pe orizontala? (de aici)

•    Nu am facut nici pana acum postarea despre noile pensule de la EcoTools...si cat de incantata eram cand le-am primit...
*

•    ...La 5 vine cineva la mine...si bradul e inca impodobit, fix in mijlocul sufrageriei! O sa zica astia ca am inebunit!...dar am promis sa nu-l strang pana in februarie!

(aici)


Pin It

Sunday, January 29, 2012

Update wishlist! Ce dorinte mi s-au indeplinit intr-o saptamana

La inceputul acestei saptamani, luni, scriam acest post in care imi manifestam cele mai arzatoare dorinte.
Acum, duminica, ma dau peste cap de bucurie ca aproape toate mi s-au indeplinit :)

Sa o iau sistematic:
Marti am trecut peste faptul ca inca ma simteam slabita si racita si am plecat in cautare de cizme, in centru.
Intr-un magazin "Michelle Shoes" de pe bulevard, intre Universitate si Unirii, aproape de Sf. Gheorghe am gasit prima pereche. Am probat jumatate de magazin pana cand in final o pereche s-a potrivit. Apoi am aflat ca e redusa la incredibilul pret de 35 de lei! A fost a mea in 10 secunde cat mi-a luat sa scot portofelul si sa achit. :)
Arata asa:

Le ador! Sunt largi pe pulpa, exact cum imi doream si foarte confortabile. In plus, intotdeuna mi-au placut cizmele cu detalii-catarame.

Credeti ca m-am potolit? Va inselati! Eram "setata" sa merg in Unirea la outletul Leonardo. Stiam ca printre atatea mii de perechi de incaltaminte, sigur se va gasi ceva si pentru mine (mai ales ca sunt organizate pe dimensiuni). In Leonardo intai le-am gasit pe acestea:






Costau 54 de lei. Materialul e un fel de piele intoarsa gri. Mi-au placut pentru ca sunt mai subtiri, potrivite pentru primavara/toamna. In plus, mama tocmai imi facuse capul calendar cum ca ar trebui sa nu mai evit cu disperare pielea intoarsa (nu imi place cum se comporta in timp. e greu de intretinut.), pentru ca acest material confera iluzia optica  aunui picior mai mic (SOLD!) :) 
In timp ce ma indreptam spre casa din "fundul" magazinului le-am gasit pe acestea:




Costau 70 de lei. Sunt pana la genunchi, insa ADOR faptul ca se pot purta in moduri diferite, fie inalte fie mai joase, suflecate sau nu. Uitati un alt "look", aceeasi pereche:




Vedeti?? Superversatile!!!! :)

...In timp ce ma chinuiam sa ma hotarasc ce pereche sa aleg, o angajata Leonardo trece pe langa mine si ma intreaba daca ma poate ajuta cu ceva, Ii raspund usor amuzata ca incerc sa ma hotarasc ce sa cumpar, iar ea, cu zambetul pe buze ma informeaza ca magazinul are o promotie: daca cumperi doua perechi, platesti doar una si jumatate. Va inchipuiti ce am facut mai departe, nu? :))))

Asaaaa....sa continuam: acum am 3 perechi de cizme, toate masura 41!  Partea cea mai buna: pe toate 3 perechile am platit doar 120 de lei...mai putin decat as fi fost dispusa sa dau pe o singura pereche acum o luna. :) Macar pana in 2013 promit sa nu mai alerg dupa cizme!! :)

Miercuri m-a anuntat Ionny cu bucurie mare ca  a venit comanda cherryculture! Aproape ca am facut tumbe cand am aflat! In cel mai scurt timp imi voi pune gherutele pe toate cosmeticalele comandate. Atentie! Urmeaza swatchuri si reviewuri! :)



Tot miercuri am fost la cumparaturi in Cora. Intr-un plafar am intrat sa-mi iau niste suplimente alimentare si am plecat cu...(n-o sa ghiciti!)....samponul despre care scriam ca nu se mai aduce in Romania si dupa care plang de 6 luni. Dragul meu Orzene!!!


Joi m-am intalnit cu o prietena care mi-a spus ca a vazut o capa rosie intr-un magazin second-hand de la Kogalniceanu ( "Koska" e numele magazinului - care inseamna "Pisica" in limba rusa....era scris in stele!) :))  Eram sigura ca voi reusi sa-mi bifez intreg wishlistul. Parca o vedeam cu ochii mintii: capa mea de Scufita Rosie! 
M-am teleportat pana acolo insa, din pacate, fusese vanduta :(
Vanzatoarea mi-a zis sa revin ca va mai primi piese interesante. Iar eu nu am absolut nici o problema sa-mi cumpar haine "vintage" :)

In restul zilelor am spus "stop". M-am calmat, am stat mai mult pe-acasa si m-am gandit la ce sa va scriu in  continuare. :)
Oricum, pentru un wishlist de o saptamana, cred ca s-a indeplinit minunat! Sunt deplin multumita si foarte-foarte fericita!
Cred ca imi voi mai trece dorintele pe hartie si pe viitor...se pare ca ma ajuta sa ma motivez. :)

Voua va multumesc pentru incurajarile si recomandarile minunate si va doresc sa gasiti la randul vostru orice se intampla sa cautati!Pupici!














Pin It

Friday, January 27, 2012

Rutina mea zilnica de dimineata

 E 9.30....biiine...poate 10.30 (in ultima vreme cred ca am intrat in hibernare sau ceva...pisicile parca nu hiberneaza, nu?...inseamna ca sunt doar lenesa). Ma trezesc. Ma impleticesc pana la baie si aterizez direct cu nasu-n periuta de dinti. Pasta de dinti proaspata si mentolata intotdeauna mi se pare ca ma ajuta sa ma trezesc. In ciuda celor cateva randuri scrise pana acum, chiar ma consider „a morning person”. Daca e cazul, ma pot trezi usor devreme si-s destul de joviala cand sunt abia dezmeticita! Pe bune!
...In ultima vreme insa, nu a fost nevoie sa-mi antrenez acest skill, caci, jobless fiind, n-a fost nevoie sa ma trezesc prea devreme...sau macar la o ora fixa. Dar credeti-ma pe cuvant cand va spun ca pot sa o fac!
In fine...ma spal pe dinti. Deja ma simt mai bine, am curajul sa ridic ochii in oglinda. Nu ma sperii prea tare, arat ok in ultima vreme. Daca se intampla sa ma stramb la reflexia mea, de obicei acest lucru se datoareaza parului (va spun eu dupa care-i faza. vreau sa o iau cronologic).



In sufragerie pe canapea il gasesc pe Domnul Motan. La calculator, ca de obicei. Spun „Buna dimineata!” si ma infig direct in tubul de crema hidratanta: Olay – Daily Regenerating Serum. Oftez usor de placere cand simt textura fina ca matasea si usor racoroasa – imi face realmente placere sa ma cremuiesc cu serul asta de doua ori pe zi!

Daca stiu ca trebuie sa plec undeva, fac calea-ntoarsa in baie. A venit randul fondului de ten: Max Factor – Lasting Performance, aplicat cu degetele din doatare. Apoi aplic corector pe micile imperfectiuni si in zona de sub ochi. Urmeaza blushul sau bronzerul, la alegere, pe toane, aplicat cu un kabuki mic. Apoi imi contuez sprancenele folosind o pensula taiata in unghi si un fard maro dintr-o paleta NYX.

Urmeaza ochii: mi-i conturez cu gel liner ELF (Midnight) sau cu un creion negru retractabil Eddie Funkhouser si apoi aplic un fard peste cu o pensula curata. Fardul seteaza culoarea si  ofera un look mai „soft” si profunzime (Fardul poate fi colorat, chiar daca eyelinerul e negru. Efectul e minunat, va promit!) Mazgalesc putin cu ce a ma ramas pe pensula si pe pleoapa de jos - in coltul exterior doar, pana la jumatatea ochiului. Apoi aplic mascara. Momentan folosesc un rimel grozav de la Yves Rocher, primit cadou de Mos Nicoale de la Kisstyana. :)
Tot procedeul descris mai sus dureaza cam 20 de minute. La farduri aproape am renuntat...am ochii „hooded” si mi se pare aproape fara sens sa ma chinuiesc sa aplic 3-4 culori cand in final niciuna nu se va vedea cum trebuie. De cele mai multe ori ma rezum la eyeliner si mascara. (poate si un iluminator pe arcada) Ma machiez dupa toate regulile (adica cu farduri :) ) destul de rar, poate o data sau de doua ori pe saptamana, cand mi se pune mie pata sau am mai mult timp la dispozitie pentru biutificare.

In timpul asta, Domnul Motan a facut deja cafeaua sau un ceai verde aromat. Luam micul dejun – de obicei eu aleg sa mananc ceva dulce la cafea, dar e tot pe toane. Preferatele mele: biscuitii Carmelo topiti deasupra canii cu cafea fierbinte sa se inmoaie caramelul, 'Prajitura Casei' cu cacao si gem de visine, desert Milli Mia, sau biscuiti BelVita Start cu miere si alune sau cu ciocolata. Aaaah...aproape am uitat briosele „double chocolate chocolate chips” (denumite de noi cu afectiune „Death by chocolate”) de la Mega Image. Ce scapare! :)

(de aici)

Dupa micul dejun frec menta si neaparat citesc noile postari aparute pe blogurile dragi (activitatea mea preferata de dimineata!). Inainte sa ma imbrac imi aranjez putin parul, iar cand sunt absolut gata sa ies pe usa, imi aleg rujul. Nuantele preferate momentan: Avon Colordisiac – Rose Addiction, NYX - Doll si paleta pentru buze tot de la NYX cu 5 nuante de rosu.
In special iarna, ador combinatia unui machiaj nude al ochilor cu o nuanta intensa purtata pe buze. Chiar si balsamul meu de buze e colorat intr-o nuanta obraznica de rosu (Nivea – Fruity Shine – Pomegranate Shine). 

...Dusul il fac seara (si adesea se transforma intr-o baie cu multa spuma). Ma relaxeaza si ma incalzeste.     Imi spal parul de 2-3 ori pe saptamana, ori seara ori dimineata, in functie de vreme si programul zilei: nu risc sa ies din casa cu parul inca umed. Am suferit mult de pe urma sinuzitelor si migrenelor la viata mea, asa ca am invatat sa nu dau la schimb sanatatea pe frumusete. Daca stiu ca e frig si dimineata am treaba, ma spal pe cap de cu seara.  Parul nu se va aseza la fel de frumos dupa o noapte de ciufulit in perne, insa nu risc dureri de cap.
Daca insa nu sunt in graba, ma spal pe cap dimineata, usuc parul infasurat intr-un prosop cam jumatate de ora (timp in care imi fac de lucru sau ma machiez), apoi il pieptan, aplic spuma pentru volum (Garnier – Voluming Structure), pun cateva suvite pe bigudiuri mari si apoi il usuc cu phoenul la o temperatura mica. Cand e perfect uscat scot bigudiurile si-mi trec degetele prin par pentru a-l aranja.

Cam asta e tot, nu cred ca am uitat nimic...Aceasta postare a fost inspirata si preluata in aceasta dimineata de la Kelly – Vampy Varnish (Thank you for the inspiration! This picture goes out to you! I can't believe you get up every morning at 5AM!)



Dar voi? Care este rutina voastra de dimineata? Cat timp va ia sa fiti gata? Si...ce dureaza mai mult sa aranjati: parul sau machiajul?

UPDATE: Mi-am dat seama ca aceasta postare ar fi un tag foarte fain! (si eu la randul meu am preluat-o), Asa ca le provoc pe:
- Anda Zelenca
- MooNy
- Kisstyana 
- Ionny
- Camelcutza
...sa ne spuna care este rutina lor zilnica de dimineata. :) Abia astept sa citesc! O puteti da mai departe la randul vostru catre 5 bloguri sau catre cititorii vostrii. Va multumesc! >:D<
Pin It

Monday, January 23, 2012

Wishlist la inceput de saptamana

Azi e soare afara si frumos si ma simt bine!
In weekend insa m-am luptat cu o raceala urata care m-a facut knockout. Printre pastile, stari febrile si momente dubioase de semiluciditate combinate cu episoade din "Project Runway", s-a schitat si s-a concretizat un mic wishlist. Stiu exact ce vreau! :)
Sa va arat:

1.O pereche de cizme
Imi doresc mult o pereche de cizme scurte pana la jumatatea pulpei si usor largi pe picior. Casual, simple, fara toc.
As spune ca e momentul perfect sa le caut si sa le gasesc...doar o "mica" problema: port masura 41 la incaltaminte! Si, desi e sezonul reducerilor, eu pana acum nu am gasit nimic care sa se apropie de modelul dorit si de masura necesara :) Poate ma ajutati voi cu o recomandare :)
Imi plac acestea:
de aici 

2.O capa
Mi s-a pus pata rau de tot! Imi trebuie o capa! Vreau sa fie colorata, din fetru, stofa sau lana, ideal cu gluga.
Mi se pare o piesa plina de personalitate, chic, care invaluie purtatorul intr-o aura de mister si de basm. Si nu ma las pana nu voi gasi  ceea ce caut!
Inspiratie:

Scufita Rosie, de aici :)








Culorile mele preferate sunt rosu si albastru intens, insa imi place mult si lookul acesta. Nu stiu daca as alege culoarea bej pentru mine, dar ei ii sta minunat si imi place mult cordonul care accentueaza talia:

3.Sa vina comanda cherryculture! (pe care am facut-o acum mai bine de o luna impreuna cu Ionny , careia ii multumesc din suflet pentru ajutor!)
Am comandat o multime de minunatii colorate pe care le astept infrigurata.Incep sa am emotii: niciodata nu a durat parca atat de mult ca acum sa ne soseasca comanda. Vreau sa vina! :))) Sper sa nu fie probleme...





4.Un sampon bun, ieftin si campion la oferit volum :)
Azi-dimineata am scurs ultimele picaturi din Garnier Naturals cu extract de drojdie de bere si rodie.
A fost un sampon ok, nu grozav, doar ok. Mi-a placut la el faptul ca nu am simtit nevoia sa folosesc balsam sau masca in toata perioada cat l-am folosit. Singur-singurel lasa parul descurcat si usor de pieptanat.
Ce nu mi-a placut: lista de ingrediente...si faptul ca nu am simtit ca mi-a oferit volum. Parul se pleostea a doua zi cu toate "trucurile" incercate, iar in a treia zi deja se cerea spalat. As fi vrut mai mult....
 (Preferatul meu a fost Orzene, pe care l-am cumparat la recomandarea Adelei. Povestea noastra de iubire a durat mai bine de un an, pana cand importatorii s-au hotarat sa nu-l mai aduca in Romania. De atunci nu am gasit ceva mai bun.)


Voi ce va doriti in aceasta perioada?
Aveti vreo recomandare pentru mine pentru a-mi transforma wishlistul in realitate? :)

Pin It

Wednesday, January 18, 2012

Diagrama unei revolutii

Pisica Albastra a lasat pe moment fardurile deoparte si s-a apucat de cronica de razboi.
Ce va urma: ma scuzati! (dar nu m-am putut abtine). 
Din seria: NO COMMENT, va prezint: Revolutia de la Bucuresti - cronica de evenimente scrisa din varful patului.

Enjoy!

(de aici)

(se scanda: "Cinste lor, cinste lor! Cinste ciumpalacilor!")


(de aici)
Si o mica marturie video:

Na! Sa nu mai ziceti niciodata ca bucurestenii nu sunt misto!!



De la voi de pe canapea cum se vede Revolutia?



Pin It

Saturday, January 7, 2012

Preferatele anului 2011


La multi ani si bine v-am gasit in 2012! Sper ca noul an sa va aduca impliniri pe toate planurile, multa sanatate si fericire!
Cat despre anul care a trecut...din partea mea: numai de bine! Pe toate planurile a fost un an bun (nu grozav, dar bun!). Insa in domeniul cosmeticos in special, pentru mine a fost plin de noi experiente noi si interesante.
Atat de mult am fost atasata de cosmeticalele mele in anul ce-a trecut si atat de multe am invatat, incat am hotarat sa-mi iau inima-n dinti si sa deschid acest blog sa va impartasesc si voua din „intelepciunea” acumulata :)
In 2011 am inceput sa folosesc mai frecvent fondul de ten (Primul meu fond de ten lichid a fost castigat pe blogul Camelcutzei in 2010 in septembrie. Pana atunci folosisem doar fond de ten mineral. Dar asta e o alta poveste). Tot in 2011 m-am iluminat in legatura cu beneficiile incredibile pe care conturarea sprancenelor le poate aduce intregii fizionomii.
Tot in acest an am gasit blogul Corinei – Pasagera si, datorita ei, am aprofundat „lectiile” Paulei Begoun – Cosmetic Cop si mi-am schimbat radical rutina de ingrijire a tenului. Cu beneficii miraculoase pentru pielea mea!!!
Produsele preferate ale anului in materie de beauty le-am impartit pe doua mari categorii – makeup si ingrijire.


1.Produsele preferate de makeup:

Fond de ten - Max Factor – Lasting Performance (HolyGrail!!!)

                      -  Bourjois – Comme Apres 10 Heures de Sommeil (fondul de ten preferat pentru vara)

Blush – Milani – Luminous (HolyGrail!!!)

(cel mai cunoscut dupe al celui mai notoriu blush – Nars – Orgasm, Luminous de la Milani nu se lasa mai prejos si ofera tot ce ofera si fratele sau mai scump: culoare, iluminare, contur si un look proaspat la fiecare aplicare! Il iubesc!) 

Iluminator – ELF – Sunkissed (HolyGrail!!!) 

(pentru mine e iluminatorul perfect)

Ruj – NYX 

(am vreo 5-6 nuante ale rujurilor NYX si o paleta de glossuri si le iubesc pe toate! Pacat ca nu se mai gasesc la noi...)

Eyeliner - gel liner ELF - nuanta Midnight (bleumarin inchis, aproape negru)

 
Oja – Flormar all the way!!! 
(poza de aici
Nu sunt o mare consumatoare sau colectionara de lacuri si oje, abia am depasit pragul de 20 in acest an, insa din aceste 20, aproape 10 sunt de la Flormar! Au nuante diverse, superbe, lucioase, rezistente si..ieftine! 

Topcoat – Kallos pt uscare rapida.

Farduri – Anul acesta am folosit cel mai des nuante din trusele NYX – The Runway Collection: Versus si Haute Model. Versus are nuante purtabile de zi, iar Haute Model are nuante intense, superbe, shimmery, de seara (care se pot folosi si ca eyeliner daca sunt umezite).


2.Produsele preferate de ingrijire:

Crema de zi/seara/ochi/serum - Olay Regenerist Daily Regenerating Serum (HolyGrail!!!)


Acest ser le-a facut pe toate pentru mine! Un produs cu adevarat miraculos, aflat pe lista de „recomandate” a Paulei Begoun, acest ser mi-a transformat complet tenul in cateva luni. De unde anul trecut pe vremea asta ma vaitam ca nu exista pe lume ten mai gras ca al meu, acum, dupa o ingrijire blanda, lipsita de iritanti, moaca mea e chiar cuminte, normala,  fara exces de sebuum. 

Demachiant – Babyish – servetele umede pentru bebelusi (HolyGrail!!!)

Preferatele mele. Le folosesc de mai bine de un an zilnic pentru demachierea tenului. Sunt 72 in pachet, bine impregnate, destul de fine si – cel mai important – nu mi-au provocat niciodata nici o eruptie si nu contin iritanti!Am incercat si alte firme (si pentru bebelusi si demachiante normale, dar ma intorc mereu la acestea)

-          Demachiante bifazice Balea si Farmec
(poza de aici)

Balsam de buze – Carmex (HolyGrail!!!)
 

Ma numesc Pisica Albastra si sunt dependenta de balsam de buze! 
Insa, desi am avut cel putin 5-6 in casa si prin genti in fiecare moment din ultimii 10 ani, de cand am cumparat primul Carmex, acesta nu poate sa lipseasca! Ador aroma de vanilie amestecata cu menta, e racoritoate si atat de diferita, de distincta! E singurul produs de ingrijire pe care il folosesc si care mai contine ingrediente iritante (mentol si camphor), insa e mica mea placere vinovata si nu ma pot abtine :)

Masca de par – Kallos -  Frutta (HolyGrail!!!)
(2010 a fost anul mastii Kallos - Latte, insa in 2011 am votat cu puterea fructelor) :)


Gel de dus – Avon Senses – Lagoon (HolyGrail!!!)

Parfum – Thierry Mugler – Womanity
(la inceputul lui 2011 am descoperit acest parfum si l-am iubit tot anul!)

Epilator – Braun Silkepil (HolyGrail!!!)

(Nu stiu ce m-as face fara „my trusty jumulitor” de la Braun. Nu concep confortul meu personal fara el!...Si nu as trece la o alta metoda de epilare nici in ruptul capului! E atat de comoda, rapida, nedureroasa! In plus, un epilator electric, daca il suportati, isi amortizeaza „investitia” in 3-4 luni. Si nu mai trebuie sa va faceti griji, programari sau cumparaturi de "ingrediente" niciodata!)

Dar pentru voi? Care au fost produsele de beauty care v-au marcat anul? Este vreunul din lista mea si pe lista voastra?
 
Pin It