Tuesday, April 30, 2013

Castigatoarele concursului Toleriane Teint

Hello kitties!

Am selectat castigatoarele concursului La Roche-Posay. Urmatoarele trei fete cucuiete au castigat cate un mini-fond de ten Toleriane Teint in nuanta potrivita si din gama preferata.


AND THE WINNERS ARE:

- Vasilache Andreea
- Lacramioara Oprisan (Lilly)
- Madalina Popa 


Felicitari, fetelor! Sper sa va bucurati de premiile voastre si sa va intelegeti minunat cu fondurile de ten Toleriane Teint! :*

In decursul urmatoarelor zile, veti fi contactate de un reprezentant La Roche-Posay Toleriane pentru a va cere datele personale si a va informa cum veti intra in posesia premiilor.Va multumesc pentru participare si va mai astept pe blog :)



Pin It

Sunday, April 21, 2013

Concurs: castiga si tu un mini fond de ten Toleriane Teint!

Hello kitties!

Astazi am o veste buna pentru voi: am castigat concursul pentru bloggeri organizat de Camelia!!! WEEEEEE!!
Si, asa cum va spuneam aici, impreuna cu noul fond de ten Toleriane Teint Mattifying Mousse la care visam, am castigat si oportunitatea de a organiza un concurs pentru cititoarele mele pisicite. Premiile vor fi 3 mini-fonduri de ten Toleriane, de 10 ml, din gama aleasa de voi si in nuanta care vi se potriveste!

Daca nu ati aflat pana acum, sa va explic despre ce este vorba:

Laboratoarele La Roche-Posay au lansat de curand doua fonduri de ten noi adresate pielii sensibile, cu formule moderne menite sa combata atat sensibilitatea tenului, cat si nevoile specifice ale fiecarui tip de piele. 

In plus, ambele formule beneficiaza de factor de protectie solara SPF 20. Sensibilitatea pielii este adesea cauzata de expunerea la radiatiile solare. Majoritatea fondurilor de ten de pe piata nu ofera protectie impotriva radiatiilor solare, sau daca o fac, aceasta este de obicei mica - FPS 10-15. M-am bucurat sa aflu ca noua gama Toleriane Teint adreseaza si aceasta problema, insa tineti minte ca este recomandat sa folositi si o crema cu factor de protectie pe tot parcursul anului, indiferent ce tip de piele aveti!

Prin urmare, noua gama Toleriane Teint include:

- un fond de ten cremă cu efect hidratant (adresat tenurilor normale spre uscate) - Hydrating Water-Cream Foundation.
- un fond de ten spuma cu efect matifiant (adresat tenurilor mixte şi grase) - Mattifying Mousse Foundation



1.Hydrating Water-Cream Foundation este un fond de ten cremos si ultra-hidratant care contine acid hialuronic. Acidul hialuronic este un ingredient skin identical (se regaseste in mod natural in tesuturile pielii) si water-binding - are capacitatea unica de a absorbi si a retine de 1000 de ori greutatea sa in apa. Acidul hialuronic functioneaza retinand apa la nivelul tesuturilor si, in acelasi timp, prevenind pierderea acesteia de la suprafata pielii. Din aceasta cauza este capabil sa ofere confort si hidratare tenului uscat si deshidratat. In plus, textura luxoasa de crema ultra-lejera va asigura un ritual placut de machiaj chiar si celor mai sensibile tenuri.

2. Mattifying Mousse Foundation este fondul de ten pe care l-am castigat si eu si pe care ard de nerabdare sa-l incerc! Este creat special pentru tenurile mixte si grase, dar in acelasi timp sensibile.
M-a incantat lista de ingrediente prietenoasa si textura moderna, fina, de spuma aerata. Consider ca textura de spuma transforma intreg ritualul machierii intr-un adevarat rasfat! Daca nu ati incercat inca un fond de ten spuma, va invit sa o faceti! Iar acest concurs este sansa voastra!
In plus, Toleriane Teint Mattifying Mousse contine ingrediente absorbante de ultima generatie (perlita + silica) care promit sa mentina tenul mat si plin de prospetime pe tot parcursul zilei, fara a bloca porii sau a irita pielea. Cei de la La Roche-Posay mentioneaza ca au facut un test in care noul lor fond de ten spuma a fost testat in conditii extrme - la sauna - iar efectul matifiant si prospetimea s-au pastrat! Din punctul meu de vedere - abia astept sa lansez o noua provocare - jumatate de ora la vara in RATB - adevarata sauna bucuresteana :)))

Fondurile de ten Toleriane Teint sunt disponibile in 4 nuante: Ivory, Light Beige, Sand si Golden Beige. Pretul recomandat pentru vanzare este in jur de 80lei. Gasiti aici o lista cu farmaciile din tara unde puteti sa le testati si cumparati.

Iar acum va invit la concurs :)


CONDITII DE PARTICIPARE:

1 - Sa completati acest formular corect si in intregime
2 - Sa-mi lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti pe care din cele 2 variante Toleriane Teint ati dori sa o incercati si DE CE.
3 - Va rog de asemenea sa-mi lasati in comentariu numele cu care v-ati inscris in chestionar pentru a corela rezultatele.
4 - Foarte important: nu aveti voie sa va inscrieti decat pe unul dintre blogurile ce organizează acest concurs. Inscrierile vor fi centralizate.

!!!Toate conditiile sunt obligatorii!! Nerespectarea uneia din ele duce la descalificarea participantei!!! 
(Asa ca va rog: fiti atente!)

Durata concursului: 21.04-28.04 (o saptamana)
Premii: 3 cititoare ale blogului meu vor castiga cate un fond de ten Toleriane Teint mini (10 ml) in varianta preferata si nuanta aleasa (informatiile acestea va vor fi cerute in chestionar, asa ca aveti grija cum il completati).
Metoda de jurizare: Acesta NU este un concurs "la noroc"! Voi alege castigatoarea fondurilor de ten personal, in functie de comentariile voastre. Castigatoarele vor fi anuntate pe data de 30.04.2013!

MULT SUCCES!

Pin It

Friday, April 19, 2013

Review parfumat - Yankee Candle - Soft Blanket

Hello kitties!

Astazi inaugurez o noua rubrica pe blog. Recent m-am indragostit de aromele unice si complexe ale parfumurilor de camera Yankee Candle. Brand-ul este extrem de popular in Statele Unite. De aceea am fost placut impresionata cand am descoperit lumanarile parfumate Yankee si in Romania.


Intotdeauna mi-a placut aroma discreta si calda a lumanarilor parfumate si a betisoarelor de aromoterapie. Insa lumanarile Yankee m-au luat cu adevarat prin surprindere: sunt mai intens parfumate decat orice alte lumanari sau parfumuri de camera pe care le-am incercat! In plus, parfumurile Yankee sunt deosebit complexe: fiecare aroma e compusa din mai multe note, asemeni unui parfum traditional. Iar gama de arome disponibile e foarte vasta - de la florale la fructate si de la gurmande la cyphrate si aquatice - cu siguranta veti gasi cel putin un parfum pe care veti dori sa-l luati acasa (daca nu 10!!). Eu le-am descoperit in decembrie si am "adoptat" imediat vreo 6 arome :)) In momentul de fata, colectia a crescut, dar cu toate astea dimensiunea wishlist-ului Yankee nu pare sa se fi micsorat deloc. De aceea m-am hotarat sa impartasesc cu voi impresiile mele despre fiecare aroma in parte.

Mai merita sa mentionez faptul ca lumanarile Yankee sunt destul de scumpe! Preturile variaza in functie de dimensiunea lumanarii si de orele de ardere. Insa eu am gasit o varianta foarte accesibila de a ma bucura de aromele Yankee si de a-mi permite sa incerc mereu parfumuri noi: tartele parfumate!


 (lampa mea de aromoterapie)

Sa va explic: lumanarile Yankee sunt mai scumpe, dar tartele de ceara parfumate costa doar 6 lei/bucata! Tartele sunt asemeni unor lumanari fara fitil. Ele se topesc intr-o lampa de aromoterapie (din aceea clasica, in care de obicei turnati apa si cateva picaturi de uleiuri esentiale). In plus, tarta se poate rupe in mai multe bucati. Eu de obicei ard doar o treime sau o jumatate, deci o tarta de 6 lei imi ajunge pentru 2 sau 3 utilizari - foarte convenabil! Pe site-ul Yankee Romania ni se recomanda sa incercam si combinatii: amestecuri din bucatele de tarte diferite pentru a crea noi parfumuri unice! Va marturisesc ca am incercat, iar rezultatele sunt deosebite!

Astazi o sa va vorbesc despre una din aromele mele preferate - Soft Blanket:


Am decis sa incep cu aceasta aroma deoarece m-a intrigat inca de la inceput. Nu este un parfum "traditional", nu poate fi definit simplu ca "floral" sau "fructat". Soft Balanket este...o senzatie! Soft Blanket miroase a moale, a pufos, iti ofera o senzatie incredibila aproape de confort fizic - exact atunci cand te relaxezi intr-o patura pufoasa si te ia usor somnul. 

Daca ar fi sa ma straduiesc sa caracterizez parfumul acestei tarte, as spune ca este cald si usor dulce, floral si foarte discret - te alina ca o mangaiere. 

Notele listate pe site sunt cele de ambra (da senzatia de caldura), vanilie si citrice. Eu spun ca desi acestea sunt in mod oficial notele, ele nu pot fi descoperite separat, ci se contopesc si creeaza un miros de confort, moliciune si relaxare :) Exact asa as caracteriza Soft Blanket.

In concluzie - Yankee Candle Soft Blanket:
- parfum cald, dulce si usor floral
- parfum foarte discret (nu este o tarta cu aroma puternica!) parfumul acesteia mizeaza pe o senzatie - aceea de confort.
- de unde: reprezentanta Yankee Candle Romania - in incinta magazinului Bucur Obor
- pret: 6 lei
- love/like/dislike: I love it!


Ce spuneti, dragele mele? Va intereseaza rubrica mea noua de aromoterapie? Ati incercat vreo tarta Yankee pana acum?


  



Pin It

Wednesday, April 17, 2013

Clipul zilei - o campanie incredibila cu si despre frumusete

Hello kitties,

Ieri am gasit aceasta campanie incredibila marca Dove - Real Beauty Sketches - si m-am gandit sa o impartasesc cu voi. Din punctul meu de vedere, este de departe cea mai faina campanie din industria frumusetii, cu un mesaj aparte:

 

Ce spuneti? V-a impresionat?

Si acum spuneti sincer, dar sincer (cu mana pe inima) -  voi considerati ca sunteti frumoase? 
 
 
Pin It

Sunday, April 14, 2013

Machiaj si ingrijire speciala pentru tenul sensibil

Hello kitties! :)

Articolul de azi va aborda problema ingrijirii si machierii tenului sensibil. In primul rand, as dori sa mentionez ca din punctul meu de vedere, tenul sensibil nu este numai cel extrem de uscat. Si tenul mixt/gras poate fi sensibil! Sensibilitatea tenului se refera din punctul meu de vedere la gradul de reactivitate al tenului la poluare, factori de mediu, precum si (sau mai ales si!!) la diferite ingrediente din produsele de ingrijire si machiaj.


De cand ma stiu am avut un ten mixt/gras, insa din punctul meu de vedere, acesta este si sensibil, cu o pronuntata tendinta catre iritatii si eruptii de tip acneic. Tenul meu reactioneaza negativ la o serie de factori: de la stres la mediu si de la alimentatie la machiaj si produse de ingrijire.

De-a lungul anilor am invatat care sunt factorii declansatori ai problemelor tenului meu si m-am educat sa-i evit. Un pas foarte important in acest sens a fost dezvoltarea unei rutine de ingrijire corespunzatoare, care sa includa numai produse formulate bland, fara iritanti, fara alcool si cu doze minime de parfum. Mi-a luat ani de zile sa invat ca tenul meu sufera atunci cand ia contact cu produse ce contin alcool si iritanti.


 Din pacate, avand tenul gras, multe produse formulate special pentru tipul meu de ten contin alcool - pentru rolul sau de fals matifiant. Iar asta este un cerc vicios: ca raspuns la agresiunile pe care le sufera de pe urma "tratamentului" agresiv cu alcool, pielea va produce la randul sau si mai mult sebuum, iar noi la randul nostru vom fi tentate sa folosim produse si mai astringente. Nu e nimic mai fals!! Produsele de ingrijire bine formulate - atat pentru tenul gras cat si pentru cel sensibil - ar trebui sa fie blande, nu agresive!



Iar aceasta teorie functioneaza si in cazul produselor pentru machiaj. Cititoarele fidele ale blogului meu stiu ca am facut o adevarata pasiune pentru testarea diferitelor fonduri de ten ce apar pe piata. Imi place sa fiu la curent cu noile lansari si sunt mereu in cautarea perfectiunii atunci cand vine vorba despre machiajul si aspectul tenului meu.

Putine dintre voi stiu insa faptul ca procesul meu de selectie atunci cand vine vorba despre fondurile de ten pe care le aleg este foarte strict! Atunci cand aleg un fond de ten, primul lucru la care ma uit este lista de ingrediente! Aceasta imi spune in cateva secunde daca produsul pe care urmeaza sa-l port pe ten este suficient de bine formulat incat sa nu-mi declanseze o iritatie sau o eruptie acneica. Daca lista de ingrediente contine iritanti majori sau alcool, nici macar nu-l iau in considerare ca viitoare achizitie!

O noua aparitie in lumea fondurilor de ten este si Toleriane Teint Mattifying Mousse creat de laboratoarele La Roche-Posay. Acest fond de ten este special destinat tenurilor sensibile, dar si mixte/grase. Desi nu ma las de obicei influentata de sloganele de marketing si de strategiile bine puse la punct de pozitionare pe piata, marturisesc ca sunt intrigata de acest nou fond de ten! Lista de ingrediente este foarte prietenoasa si nu contine nici un ingredient cu potential iritant major inafara de parfum! Asta este un mare plus pentru mine!


Un alt lucru care ma intriga este textura de tip spuma aerata. Eu am avut experiente foarte bune cu alte doua fonduri de ten spuma incercate, deci noul Toleriane Teint Mattifying Mousse pleaca din start de la premise excelente pentru nevoile mele:

- o lista de ingrediente prietenoasa,
- o textura de spuma aerata
si
- promisiunea de matifiere si control al productiei de sebuum pe tot parcursul zilei (contine silica si perlita - doua ingrediente absorbante).

In plus, a fost recomandat cu caldura de Camelcutza, una din bloggeritele in care am mare incredere la capitolul fond de ten (avem nevoi similare ale tenului si muuulte preferinte comune). Prin urmare, imi doresc tare mult sa-l incerc! De aceea particip la concursul organizat pe blogul ei ca si blogger, in speranta ca voi castiga sansa de a testa noul Toleriane Teint Mattifying Mousse si de a va oferi si voua, dragele mele cititoare, aceeasi sansa :)

O sa va rog sa-mi tineti pumnii! :)
Iar la final va intreb: Voi ati incercat vreodata un fond de ten sub forma de spuma? Daca da, ce impresie v-a lasat? Daca nu, v-ar tenta sa incercati noul Toleriane Mattifying Mousse?






Pin It

Monday, April 1, 2013

Beauty things I suck at - Tag :)

Hello kitties!

Am fost nominalizata de Deena sa va spun la care din etapele de biutificare sunt absolut groaznica. Cred ca e unul din cele mai faine tag-uri pe care le-am vazut circuland prin blogosfera, asa ca ma conformez amuzata. Si nu, nu e o pacaleala de 1 Aprilie! Sunt foarte serioasa...Dar daca nu ma credeti, nu-i bai, n-o sa incerc sa va conving mai mult de atat. :)))

1. In primul si-n primul rand sunt varza la capitolul hidratare! Oricum ai lua-o, eu nu ma hidratez suficient: in primul rand, in multe din zile eu nu beau destula apa. In plus, buzele mele sunt mai mereu arse si cojite pentru ca ADOR sa mananc picant si-s si pofticioasa, deci mananc si fierbinte. De crema de corp nu va mai spun: o aplic...sezonier, nici macar saptamanal :)). Noroc cu cremele de bronzare progresiva: in dorinta de a-i da pielii un pic de culoare reusesc vrand-nevrand sa-i dau si-un pic de crema :)


De ten am insa mai multa grija - ii dau crema de fata/serum de doua ori pe zi si, fara exceptie! Si pentru ca stiu ca hidratarea (per ansamblu) e marea mea problema, am grija ca macar atunci cand o fac, sa o fac cum trebuie: adica fac tot posibilul sa folosesc produse cat mai bine formulate, astfel ca atunci cand le aplic, sa stiu ca ii ofer pielii ingrediente de care chiar are nevoie, nu doar emolienti sau, mai rau, iritanti si alcool. M-am spalat un pic de pacate cu faza asta, stiu :P

2. Ramanem tot in zona de ingrijire a pielii si recunosc ca-s varza si la capitolul protectie solara! Stiu, stiu, e absolut necesara...insa am o scuza buna: pielea mea reactioneaza negativ la multe din ingredientele ce asigura protectia solara, atat la filtre fizice (I'm looking at you, titanium dioxide!), cat si la filtre chimice (avobenzona, oxybenzona).


Pana acum nu am gasit produsul de protectie solara perfect formulat, care sa ma faca sa-i iubesc aplicarea si efectul asupra tenului. Si cand ai de ales intre promisiunea unor riduri viitoare (care oricum apar, sa nu ne pacalim singure!) si certitudinea unor cosuri si iritatii prezente, marturisesc ca de multe ori aleg prima varianta si ies pe usa zilnic fara FPS. La mare insa aplic mereu crema, si pe fata si pe corp si o reaplic din doua-n doua ore. In oras folosesc mai mult fond de ten cu FPS, desi stiu ca nu-i suficient. Si fac eforturi si cercetari sa-mi gasesc crema perfecta, nu abandonez!
Apropo: daca aveti recomandari, v-as fi recunoscatoare!

3. Auto-control. Sa va explic: eu am cativa pitici pe creier foarte incapatanati. De exemplu, de mica de tot am avut "issues" cu lucrurile care nu erau netede, care aveau o textura neregulata. La 2 ani lingeam peretii casei pentru ca erau varuiti in stil calchio-vechio si eu voiam sa-i netezesc :)) Iar piticul asta pe creier mi-a ramas pana in prezent. Prin urmare, daca imi apare cel mai mic cos sau punct negru, eu nu ma pot abtine pana nu-l killaresc.
 

Singura sansa pe care o am sa am tenul perfect este sa-l am perfect. Stiu, e un cerc vicios, motiv pentru care in majoritatea timpului tenul meu nu e perfect. Si e vina mea. Pur si simplu nu ma pot abtine sa nu maltratez micii monstruleti si micile neregularitati ale fetei. Si nici o meditatie zen si nici un ceai de musetel calmant de pe lumea asta nu ma poate impiedica sa o fac! Aceasta este confesiunea de care sunt cel mai rusinata.

4. Sunt...salata la capitolul machiaj al ochilor. Nu chiar varza, doar...salata :P Am forma naturala a ochilor hooded si nu am cine stie ce teren de joaca pentru aplicat culori & blenduit & stuff. In plus, am pielea deschisa la culoare si ochii deschisi la culoare si, din aceasta cauza, am impresia ca multe machiaje sunt prea puternice pentru mine, prea teatrale, prea ne-naturala. Intotdeauna mi-a placut albastrul ochilor mei, dar am impresia ca-s pusi cel mai bine in evidenta de un machiaj natural sau smokey.


Prin urmare, nu stiu sa fac mare lucru la capitolul machiaj. Nu-s capabila sa-nsir frumos 4 sau 5 culori pe pleoapa si sa creez curcubee si degradeuri, zone de trecere intre culori si alte minuni. Si chiar daca m-as stradui, as exersa si as izbuti, cred ca ar fi degeaba - la forma ochilor mei, jocurile de culori ar fi pierdute daca nu as sta numai cu ochii inchisi. Asa ca, am abandonat. Imi machiez ochii rar si cand o fac, mazgalesc ceva mai mult sau mai putin smokey sau o linie de tus cat-eye si gata. 

5. Ramanem tot la machiajul ochilor si cu aceasta marturisire: nu ma dau cu rimel in fiecare zi. Stiu sa-l aplic chiar foarte bine, imi place efectul, nu-mi bag periuta  in ochi si nici nu-mi fac gene de paianjen, insa pur si simplu nu prea sunt tentata sa-l port.


Simt cand sunt rimelata si ma cam deranjeaza, imi irita ochii, desi am mereu grija ca rimelul sa fie proaspat! Alt lucru care ma deranjeaza e momentul demachierii rimelului. Nu stiu de ce, dar mereu imi cad 2-3 gene cand demachiez ochii rimelati, desi am demachiant bifazic foarte bun si nici nu frec. Iar asta nu-mi place deloc! Asa ca, desi ador ideea de ochi evidentiati, rimelati, nu folosesc acest truc de machiaj zilnic. Mi-ar placea sa merg mai des sa-mi vopsesc genele, asa as putea beneficia de avantajele genelor pigmentate fara a fi "nevoie" de aplicat rimel.

6. Nu aplic masti de fata. Deloc. Cred ca s-au implinit mai bine de 5 ani de cand am aplicat o masca de fata. Stiu ca pentru multi, o masca pentru ten este definitia suprema a relaxarii si rasfatului, dar pe mine nu ma incanta. Nu-mi place sa stau intinsa cu un maglavais pe fata. Just not my cup of tea.



Aceasta a fost lista mea de confesiuni. Va las la final cu o concluzie ce ar trebui desprinsa: faptul ca scriem pe un blog de beauty nu inseamna neaparat ca suntem frumose, perfecte sau extraordinar de talentate in domeniul acesta. Inseamna doar ca suntem in cautarea frumusetii in oricare din formele ei, ca incercam sa ne educam si sa ne perfectionam. Atat. Si chiar si asa, recunoastem oficial ca mai avem multe de invatat.

Dau acest tag mai departe catre Sadie, Jully, Camelcutza, Ilda si Claudia si catre toate fetele care isi doresc sa-l preia.

Si pe voi, restul cititoarelor mele curajoase, va incurajez sa-mi lasati un comentariu in care sa-mi spuneti daca aveti si voi probleme la unele capitole ale procesului de infrumusetare. Incurajati-ma, ajutati-ma sa-mi revin din umilinta confesiunilor facute! :)) 

Pin It