Tuesday, July 30, 2013

Noi lansari tentante de la Flormar

Hello kitties!

Zilele acestea, Flormar ne tenteaza cu o multime de noi lansari, care de care mai tentante. Nu m-a putut abtine si am dat si eu o raita azi pe la standul din AFI Cotroceni. Fetele de la stand au fost extrem de dragute si m-au lasat sa ma joc nestingherita cu toate minunile (*happy kitty*)
O sa-mi cer scuze in avans pentru calitatea pozelor. Daca stiam de dimineata ca voi face corespondenta de razboi azi, imi luam la mine o unealta de pozat mai performanta :(

Dar sa revenim la noutatile colorate:

In primul si-n primul rand, am vazut nu una...nu doua...ci nu mai putin de 3 colectii noi de oje!!! Iar eu sunt maaaare fana a ojelor Flormar! De fapt, cam jumatate din colectia mea modesta (vreo 30 de nuante) este reprezentata de Flormar :)
Asa ca puteti sa banuiti cat de incantata am fost cand am vazut azi noutatile! :)

Prima (si cea mai ispititoare!) colectie de oje noi este Flormar Glitter - 10 nuante noi cu sclipici in diferite forme, marimi, culori si asorteuri (colectia seamana putin cu Golden Rose Jolly Jewels, dar nuantele sunt diferite). Pretul de lansare al acestor oje este de 13 lei bucata. Va spun sincer, merita banii cu varf si indesat!!



Preferata mea (de departe!) este nuanta GL10 - un dupe perfect pentru Zoya - Storm - shimmer holografic multifatetat intr-o baza neagra. (*my preciousssss*) Una din cele mai frumoase oje pe care le-am vazut in acest an! Iar daca luati in vedere faptul ca Zoya Sorm costa 13 dolari, nu lei...va veti da seama cum mi s-au dilatat pupilele cand mi-am pus gherutele pe ea :) Urmatoarea postare pe blog va fi un NOTD cu Flomar Glitter G10, va promit, o sa ma injurati :)))))))

A  doua colectie care mi-a furat atentia este Flormar Neon Mattes - nuante electrizante in texturi mate.
Aici vreau sa mentionez ca swatchurile pe care le vedeti sunt facute fara baza alba!!! (cele mai multe oje neon nu arata bine singure, necesitand o baza alba care sa scoata la iveala stralucirea culorii. acestea insa sunt vibrante si stralucitoare chiar si fara baza). Pret - 14 lei.



A treia colectie se numeste Wet Look - ojele au un luciu puternic si un finish de tip jelly. Din pacate, furata fiind de celelalte doua colectii, le-am cam neglijat pe acestea. Insa ojele jelly au inceput sa capete tot mai multa popularitate si ma bucur sa vad ca Flormar ofera clientelor noutati. Pret colectie - 13 lei.


Inafara de oje (si credeti-ma, mi-a fost taaare greu sa ma desprind de ele!!), fetele de la standul din AFI Palace Cotroceni au fost dragute si mi-au prezentat si restul noutatilor lansate zilele acestea.

Un produs care mi-a atras imediat atentia a fost fondul de ten pentru corp. Acesta costa 55 de lei si va ofera un gramaj mai mult decat generos la banii astia - 150 de ml (cat 5 fonduri de ten normale). Este disponibil in 3 nuante (light, medium si tan) si este, din cate am testat eu, aproape antiglont - odata aplicat, nu se transfera, nu se sterge, nu se manjeste, nu lasa urme. El a fost creat pe ideea lui MAC Face&Body - machiaj pentru corp - ofera o stralucire aurie si bronzata pielii si ascunde micile imperfectiuni, oferind un aspect uniform si neted.


O alta noua lansare - rujurile Deluxe Shine Gloss Stylo - 29 de lei - un hibrid intre un ruj, un gloss si un balsam de buze in nuante extrem de moderne. Mi-a atras atentia nuanta de corai cu shimmer auriu discret si movul acela incredibil. Trebuie sa-l vedeti in persoana, este aproape tridimensional.

Iar la categoria accesorii pentru machiaj, m-a cucerit pensula retractabila pentru buze (a-do-ra-bi-la) - 22 de lei (va spun, m-am indragostit!)

(mititica, adorabila, utila, bine facuta)

In plus, au mai fost lansate servetele matifiante - 36 lei - perfecte pentru vara - si niste borcane ingenioase cu dischete demachiante imbibate in solutie - 100 de bucati, 29 de lei. Am apucat sa citesc pe fuga lista de ingrediente a dischetelor demachiante si ma bucur sa afirm ca sunt foarte bine formulate, fara alcool si alti iritanti. O varianta contine ulei de jojoba, iar o alta extract de aloe vera (iar aloe vera chiar este pe primele pozitii in lista de ingrediente).


Pfiuuuuuuu! Aceasta a fost corepondenta de pe frontul Flormar. Va multumesc petru atentie! :)

La final va las pe voi sa-mi spuneti: ce va face cel mai tare cu ochiul???

Uite, incep eu: am pus deja ochii pe vreo 2-3-5 oje din colectiile noi :) + pensula retractabila pentru buze.

Mi-ar fi placut sa testez mai bine fondul de ten pentru corp (sunt foarte-foarte curioasa daca se poate folosi cu succes si pe ten si daca ramane la fel de bulletproof). Di pacate insa, niciuna din cele 3 nuante disponibile nu este destul de deschisa pentru mine.




Pin It

Saturday, July 27, 2013

Trucul meu preferat de machiaj in aceasta vara

Hello kitties!

Astazi va voi impartasi trucul meu preferat de machiaj din aceasta vara.
In primul rand, trebuie sa va spun ca pigmentul pielii mele este foarte "reactiv": iarna pot candida cu succes la Miss Alba-ca-Zapada, dar cum ma vede soarele un pic, cum incepe sa mi se schimbe nuanta pielii (intr-un mod chiar foarte evident si chiar si folosind SPF). De multe ori ma laud ca nuanta pielii mele ar cere in mod normal 3 fonduri de ten diferite: un ton Ivory pentru iarna si primavara devreme, un Ivory Beige sau Light Beige pentru primavara si toamna si un Creamy Beige sau Natural Beige pentru vara. Insa va spun de acum ca nu posed in "arsenalul" meu de beauty atatea şmacuri diferit colorate pentru fata (nu le-as termina in vecii vecilor amin).

Prin urmare, cam prin iunie-iulie asa, fondul meu de ten "pentru vara" incepe sa devina prea albicios pentru mutra mea. De asemenea, vara imi place sa inlocuiesc blushurile cu bronzere in nuante aramii pentru machiajul de zi cu zi (arata mai natural parca si, in plus, ma ajuta sa inchid putin nuanta fondului de ten si sa o fac sa se adapteze mai bine la culoarea reala a pielii mele). Si tot vara, pudra matifianta devine aproape de nelipsit din portfardul oricarei fete.

Asaaaaa, deci, aveti 3 produse: un fond de ten, un bronzer si o pudra.
Mie imi place sa folosesc un bronzer relativ deschis la culoare si cu un usor shimmer, nu mat (nu fac contouring, vreau doar sa obtin acel "sun kissed look", iar pentru acest efect, un bronzer aramiu cu particule iluminatoare va fi ideal (eu folosesc acum pudra bronzanta ELF - Healthy Glow in nuanta Sun Kissed)


Eu procedez in felul urmator:

1 - aplic serumul cu SPF 30 de la KineSys (my favourite!)

- astept 10 minute sa se absoarba bine

2 - aplic fondul de ten preferat pentru vara (anul acesta el este La Roche Posay Toleriane Teint in varianta spuma)

(*urmatorul pas asigura si rezistenta machiajului si un finish incredibil de luminos si de proaspat*)

3 - cu o pensula deasa de tip kabuki, "culeg" intai un pic de bronzer, apoi un pic de pudra; le aplic pe amandoua, combinat, insistand asupra pometilor, nasului, tamplelor si fruntii - exact acele zone unde m-ar "prinde" in mod normal si soarele. cu ce a mai ramas pe pensula, trec usor peste tot tenul, pe gat si pe decolteu.

Pudra amestecata cu un bronzer shimmery va va oferi un finish incredibil fetei. Incercati si va veti convinge! Rezultatul este un machiaj mat datorita pudrei, dar in acelasi timp iluminat din interior, traslucent, ca si cum pielea ar straluci de sub vălul subtire de pudra.

Genul acesta de machiaj se comporta exemplar pe parcursul zilei. Eu am considerat intotdeauna ca nu ar trebui sa facem eforturi impotriva naturii: nu avem cum sa avem un ten perfect mat la temperaturi de 38-40 de grade! Insa putem arata minunat chiar si cu un pic de luciu daca dam impresia ca aceasta a fost si este rezultatul dorit: un ten stralucitor, radiant, la propriu si la figurat :P



Care este trucul vostru preferat de machiaj in aceasta vara?

Si, de asemenea, va rog sa ma ajutati cu un pont: care este pudra voastra preferata pentru matifiere? As vrea sa fie usoara ca un fulg, dar eficienta :)

Pin It

Saturday, July 6, 2013

Cheap Thrills - Tesori d'Oriente - noua mea pasiune olfactiva

Hello kitties!

Printre ultimele mele descoperiri se numara si parfumurile si produsele de ingrijire a pielii Tesori d'Oriente. Sincer,  eu nu ma consider o snoaba, insa ambalajele ieftine si usor kitchoase ale acestor parfumuri m-au facut sa le ocolesc de fiecare data cand le vedeam la raft (in DM sau hypermarket-uri).

Insa in ultima vreme am dezvoltat o adevarata obsesie pentru parfumuri. Totul a inceput acum cateva luni cu o provocare pe Fragrantica. Provocarea presupunea sa testam 100 de parfumuri intr-un an. Scopul final: de a ne "educa" mirosul si de a ne da seama ce note preferam si ce tipuri de parfumuri...Ei bine, eu am testat aproape 150 de parfumuri din ianuarie pana in prezent si...nu ma opresc prea curand :)

De la utilizatorii Fragrantica am aflat ca parfumurile Tesori d'Oriente sunt foarte ieftine, dar in acelasi timp complexe si extrem de persistente. De asemenea, multe din ele sunt copii/dupes pentru parfumuri celebre.
Astazi o sa va impartasesc un pic din ce am aflat despre Tesori d'Oriente, in speranta ca le veti da si voi o sansa.

! Foarte important: Nu va lasati pacaliti de numele parfumurilor Tesori si nici de notele listate oficial. Multe din aromele Tesori sunt listate fie vag, fie ca parfumuri de tip "solifleur". Asta m-a indus si pe mine in eroare la inceput, pentru ca nu-mi plac parfumurile care se axeaza pe o sigura nota - o singura floare. In realitate, aromele sunt MULT mai complexe decat ce par a fi si mult mai intense. Da, in ciuda ambalajului, aceste parfumuri nu sunt de tip 'spray deodorant'. Sunt chiar EDP - apa de parfum.

Dar sa incepem:

Una din cele mai iubite game Tesori este Hammam. Parfumul Hammam este o copie foarte reusita a parfumului Yves Saint Laurent - Cinema. Eu stiu si originalul si, sincer, Hammam imi place mai mult - e mai purtabil si un pic mai "soft", mai echilibrat parca.


Un al parfum popular este Jasmin Di Giava. Acesta este o copie foarte reusita a lui Angel de la Thierry Mugler. Pe Fragrantica, multi utilizatori mentioneaza ca nu pot gasi nici o diferenta intre acestea doua. Eu una pot :P Insa si in acesta caz, parfumul Tesori mi se pare mult mai purtabil decat Angel, mai putin intruziv pentru cei din jur (si muuult mai accesibil). Probabil mi-l voi cumpara si eu pentru sezonul rece.


Un alt parfum popular este Fiori Del Dragone - copie pentru Dior - Hypnotic Poison. Enough said. :)


Frangipani della Indie mi se pare ca miroase exact ca primavara intr-o sticla si-mi aminteste de ceva, de un parfum incercat/avut (dar nu stiu exact care) - poate Issey Miyake - A Scent.


Iar celor care iubesc Narciso Rodriguez - For Her si notele curate si luminoase de mosc alb le recomand sa incerce parfumul White Musk de la Tesori.   



Eu una m-am indragostit de Orchidea della Cina - care, sincer, e mult mai complex decat un simplu solifleur: este un parfum exotic, de vara: eu simt printre note flori de portocal, cocos, vanilie si mosc alb. E un parfum luminos care ma face sa ma gandesc la plaje insorite, la briza marii si la pielea sarutata de soare. Eu nu stiu sa fie copie/dupe al unui alt parfum mai celebru, dar s-ar putea.

Cam acestea sunt aromele care se gasesc la noi in tara peste tot (DM, Cora, Real, Auchan, Carrefour, etc.) Parfumurile si produsele de ingrijire din gama Tesori d'Oriente sunt produse in Italia. Acolo exista mult mai multe sortimente. Din cate am mai citit, va mai pot lasa cu cateva corespondente celebre, in caz ca va intereseaza si vreti sa le gasiti:

Papavero del Tibet este dupe pentru Kenzo - Flower.

 Mirra este copie pentru Chopard - Cashmir

 Marrakech Ambra E Zefferano este dupe pentru Cacharel - Gloria.

 Africa este dupe pentru unul din cele mai interesante parfumuri barbatesti din lume - Jean Paul Gaultier - Le Male (o, Doamne! cat mi-ar placea sa-l gasesc pe asta. but so far no luck.)  


Sper ca acest articol v-a lasat macar curioase in legatura cu parfumurile si produsele de ingrijire a pielii Tesori d'Oriente (fiecare gama contine, pe langa parfum, geluri de dus, lotiuni de corp, deodorante, etc.).
Eu am testat Hammam, Jasmin di Giava, White Musk si Frangipani della Indie si am ales sa adopt Orchidea della Cina dupa o singura mirosire. Iar acum caut sa gasesc Mirra si Africa.

Pe voi va tenteaza vreunul?








Pin It