Monday, April 30, 2012

Need ur help!! Recomandati-mi un autobronzant sa par venita de la mare :)))

Va imbratisez, dragele mele! Sper ca in acest moment va bucurati de o mini-vacanta placuta (cine s-a gandit ca ar trebui sa sarbatorim ziua muncii stand degeaba, mare om a fost!) :))

Insa va spun sincer: eu ma oftic putin: anul acesta nu am facut nimic de 1Mai...maine dam o tura scurta pe la bulgari si...atat. Eu si cu al meu Motan ne-am hranit reciproc (intr-un mod duios si romantic) cu paracetamol si picaturi Olynth zilele astea. Asta da vacanta, spuneti ca nu ma invidiati!
Mai rau e insa ca tot primesc notificari de pe Facebook de la prieteni care tin sa ma anunte ca apa e calda, vremea frumoasa, hamacele  comfortabile si nisipul fin. Va spun sincer: ma oftic!!

Prin urmare, mi s-a pus pata sa ma inmoi in autobronzant in weekendul asta, poate-poate oi pacali pe cineva ca m-a furat si pe mine soarele de Vama...fara ca de fapt sa ma fure (e si mai sanatos asa, se pare!) 



Eu folosesc cu succes lotiuni atobronzate de cel putin 5 ani. Preferatele mele sunt cele care ofera o colorare progresiva: sunt mult mai permisive la aplicare si rezultatele sunt parca intotdeauna mai naturale, fara dungi, dare, pete, greseli. In plus, daca bronzantul e progresiv nu mai trebuie sa duci nici grija palmelor patate dupa aplicare. Asta mi se pare solutia perfecta pentru un bronz natural, sanatos, si care se poate "doza" in functie de perioada anului, de dorinta, de tonalitatea initiala a pielii, etc. Ce-ti mai poti dori?

Autobronzantul meu preferat a fost vreme de vreo 3-4 ani cel de la Dove - Summer Glow. Acesta:



Era perfect: culoarea era ultranaturala, (pe pielea mea oferea exact efectul acela de sarutat de soare - nu se prindea nimeni ca eu de fapt NU am fost la mare). Pretul era bun, se gasea pe toate drumurile, se aplica intr-o clipita si nu pata niciodata! Iar cand se curata, se lua uniform, asa ca nu aratam ca un dalmatian bronzat :))
Din pacate insa, a fost scos din productie sau a disparut de pe piata romaneasca. De anul trecut nu-l mai gasesc deloc! (*sad & pale kitty*). Anul trecut pana prin iulie am mai folosit din rezervele de Dove (la un moment dat aveam vreo 3 flacoane ascunse prin dulapuri, pe ideea "break in case of pale emergency". Prin iulie insa, ispravisem tot!

Asa ca am pornit sa caut o alternativa la fel de iefina, tot pe ideea de bronzare progresiva. Nivea nu-mi place, Johnson's nici atat....si cam asta a epuizat variantele drugstore. Scurta lista, nu-i asa?
La un moment dat insa, in Auchan parca, am gasit o crema de la Gerocosen - Summer Skin, care promitea o bronzare progresiva in doar 4 zile.



Si am cumparat-o. Parfumul e initial placut, citric, si chiar credeam ca am scapat de mirosul acela de sfecla sau trestie sau ce naibiului e mirosul acela tipic al autobronzantelor. Din pacate m-am inselat - dupa cateva minute parfumul se schimba si nu mai e atat de placut. In plus, si aplicarea e destul de dificila: crema asta lasa un filtru alb pe piele de parca ar fi cu factor de protectie solara 50+...si nu e, ca m-am uitat! Prin urmare trebuie masata indelung pana se absoarbe...si apoi face "scame." Va marturisesc: ma cam enerveaza...dar o folosesc ca nu am alta mai buna.

Iar acum vine intrebarea si rugamintea de ajutor: 

Fetelor, voi folositi autobronzant? Daca da, va rog, recomandati-mi-l pe cel cu care v-ati impacat cel mai bine!

Mi-ar placea sa fie tot unul care ofera culoare treptat, acestea sunt preferatele mele. 
Ar fi minunat daca ar oferi o culoare cat mai naturala - nu vreau sa arat ca si cum m-as fi tavalit prin pufuleti cu cascaval si, neaparat...sa nu se ia pe haine!

...Mda, stiu: frumos, destept si devreme acasa...asa sunt eu, pretentioasa, mai ales cand dau un ban indelung muncit (apropo: ar fi grozav daca nu ar costa cat factura la intretinere!) ...dar sunt sigura ca, daca ma ajutati, Fat-Frumosul autobronzantelor va fi in curand al meu! :))
Si sunt sigura ca veti ajuta si alte fete care-si doresc sa incerce bronzul fals dar sanatos, direct de la tub. Ce ziceti, ma ajutati cu o recomandare?


Please, help a kitty out!


                               
Pin It

35 comments:

  1. Hey :)
    Si eu am folosit Dove si am fost tare incantata:)
    Have fun la bulgari, ma iei si pe mine in geanta? :)))
    Pupici,

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, Kriss! ce pacat ca nu se mai gaseste...la bulgari am fost si-am si venit. ar fi fost fain sa te bagam in portbagaj, numai sa nu dam peste un vames mai zelos. daca ne intreba daca avem ceva de declarat, o imbulinam!

      Delete
  2. Cele de la Avon imi plac mie insa nu cred ca le gasesti atat de repede:-s

    ReplyDelete
    Replies
    1. multumesc mult, Ionny! e o recomandare buna si pentru viitor. la Avon exista vreun autobronzant progresiv?

      Delete
    2. da,era unul in gama Skin so soft..

      Delete
  3. Anul trecut mi-am luat Piz Buin. Nu pateaza, bronzeaza progresiv, culoarea e destul de naturala daca nu exagerezi, se duce progresiv, nu e extraordinar de rezistent totusi, iar mirosul nu e chiar de trandafiri :). Per total sunt multumita, mai am putin in flacon, chiar azi am de gand sa-l folosesc. La noi e scump, dar pe ebay a fost chilipir, cred ca in jur de 30 de lei am dat pe el. Nu l-as folosi pe fata totusi, am observat dezamagita ca are ceva alcool in el.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, Coconut, de Piz Buin am auzit si eu numai lucruri bune. iar la pretul la cre l-ai luat tu, e un chilipir! pacat ca are alcool in compozitie totusi...nu ma asteptam.

      Delete
  4. Autobronzant am folosit de la Herbagen, era chiar ok, nu lasa dare, culoarea era naturala, eu ma dadeam de obicei in doua randuri ca sa ajung la nuanta dorita, sunt foarte alba. Mi-am luat acum ceva de la DM, sub forma de spray (Sundance parca), nu e progresiv, m-am dat o singura data cu el si a iesit o culoare frumoasa. Am mai auzit lucruri bune si de autobronzantul progresiv de la Alverde, tot din DM, dar pe acela nu l-am incercat inca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iti multumesc mult pentru recomandari, Jade! o sa dau o tura prin DM cat de curand, sa vad ce gasesc! saru'mana! :*

      Delete
  5. mergi sa te bronzeze cu culoare , cu pistolul , neaparat...asa...sa le faci in ciuda...si nu crede...apa este rece !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-hi! Coco, inseamna ca m-au mintit afurisitii, ca stiau ca ma inverzesc de invidie :))) ce bine ca mi-ai zis! :)))

      Delete
  6. autobronzantul ALVERDE din DM. mai bine iti las link catre postarea(si pozele) fetei care m-a convins si pe mine sa il cumpar si sunt intru totul de acord cu ea, pt mine a fost una din revelatiile verii trecute:)) http://tomaaurora.blogspot.com/2011/07/review-autobronzant-alverde-dm.html

    L-am avut si pe cel de la Gerovital pe care toata lumea il lauda intr-un timp, dar eu n-am fost multumita, e la mare distanta de Alverde. :)
    Succes la gasirea autobronzantului ideal! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuuu, imi trebuie autobronzatul ala!!!! iti multumesc si pentru link si pentru recomandare! eu stiam blogul Aurorei Toma, e una din blogeritele mele cele mai dragi, dar cred ca mi-a 'scapat' poastarea aceea. oricum, iti multumesc mult, trebuie sa incerc recomandarea ta!

      Delete
  7. Nu pot decat sa subcriu rugamintii tale si sa sper ca cineva iti va oferi recomandarea optima incat sa ma pot inspira si eu!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, te anunt imediat ce gasesc minunea! Promit!
      Hugs! :*

      Delete
  8. Mi-am cumparat in februarie unul de la Lush. Habar nu am cat de bun e pt ca nu am apucat sa il folosesc, dar te anunt dupa. E solid si se foloseste dupa dus. Nu ma astept sa fie ft bun pt ca mai toate produsele Lush m-au dezamagit, insa am sa ii dau o sansa.

    Poza de la sfarsit e ft draguta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-hi! Adelina, iti multumesc mult! Eu m-am impacat bine cu produsele Lush incercate, insa iti marturisesc ca sunt putin intimidata de ideea unui autobronzant solid. neaparat sa ne spui si noua cum te-ai impacat cu el! pupici!

      Delete
  9. De ce neaparat soare de Vama si nu de Mamaia sa spunem? Asculti rock?

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, Mada, sunt o pisica roackerita. :)) in plus, soarele de Vama e parca mai boem :))

      Delete
  10. Eu iti recomand soarele natural al Vamii! Este cel mai bun! Un week-end in fiecare si ai rezolvat problema! Ajungi la aceeasi bani si mai ramai si cu amintirile placute. Nu cu mirosul insuportabil, dungile sau petele pe piele!

    ReplyDelete
  11. Eu ma fac cu autobronzant de la Herbagen .
    E putin piperat la pret ,dar e bio (asa se spune in reclama ,acum ce are in el D-zeu stie ) :)

    ReplyDelete
  12. Eu am folosit unul de la Clarins, e ff bun, bronzeaza progresiv si miroase placut, e my HG in materie de autobronzante dar are un dezavantaj: pretul. Costa in jur de un milion si ceva, ieri am vazut la Sephora ca era si la pachet cu doua produse Clarins si o borseta, totul la 134 lei parca. E in cutie, nu la tub, si are o textura usoara, de spuma. Ti-l recomand din toata inima, succes! sa ne spui ce ti-ai luat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natty, iti multumesc mult pentru recomandare! Inca sunt in dubiu in legatura cu ce sa-mi cumpar. Dar dupa achizitie, sigur va urma un review, poate si poze daca ies bine "rotisata" :P :))))

      Delete
  13. Buna. Poti comanda dove summer glow de aici : http://www.chemistdirect.co.uk/creams-and-lotions_v_1707.html
    Eu am comandat de cateva ori de la ei produse de la dove pe care nu le-am gasit in Romania. Transportul costa cam 4 lire pentru Europa (parca) si am ridicat pachetul de la posta de domiciliu cam in 2-3 saptamani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woaaa! Irina Magdalena, iti multumesc din suflet!!! Autobronzantul progresiv de la Dove chiar a fost preferatul meu. Ar fi super daca as reusi sa-l mai procur. Multumeeeesc! >:D<

      Delete
  14. buna, daca te intereseaza am eu de vanzare autobronzant Piz buin Color dial la pretul de 45 de lei si autobronzant Alverde la pretul de 10 lei.Le-am primit cadou, dar eu nu folosesc autobronzant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Denisa, iti multumesc mult pentru oferta! Daca ma "prindeai" acum cateva zile, as ficumparat cu drag, preturile sunt foarte bune. Insa acum cateva zile am gasit si eu in sfarsit autobronzantul Alverde intr-un DM, asa ca acum am 'provizii'. Insa iti multumesc mult ca te-ai gandit la mine!

      Delete
    2. denisa. din ce oras esti? piz buin e sigilat? ma intereseaza. lasa-mi un mail.

      Delete
  15. daca esti din buc as vea eu alverde, il mai ai: cristina 0742155508

    ReplyDelete
  16. Sunt din Turda jud cluj, daca vrei ti-l pot trimite cu transport 7 lei prin posta romana.

    ReplyDelete
  17. am folosit si eu de la AVON - Skin So Soft, m-am impacat foarte bine cu el, imi placea maxim culoarea care rezulta, naturala, fara pete(doar unde pielea e putin uscata iese mai inchis :D , deci ar trebui o crema hidratanta seara:P), inafara de mirosu de "pui"(cum imi spunea iubitul) totul e OK :)

    ReplyDelete
  18. Buna,acum am vazut postul despre autobronzantul Dove.Daca esti din Bucuresti,iti pot spune unde il gasesti,il aduc niste persoane din Germania,azi l-am zarit.

    ReplyDelete
  19. Buna,daca esti din Bucuresti si doresti autobronzantul de la Dove,trimite-mi un e-mail la itsa17@yahoo.com .L-am gasit intr un loc,adus de niste persoane din Germania.

    ReplyDelete
  20. Buna, azi am vazut postul tau...eu iti recomand autobronzantul de la vichy costa in jur de 55 lei...si e cel mai bun din toate care leam incercat. Are o textura cremoasa deci e foarte usor de aplicat Si nu lasa pete pentru ca e destul de gras...la dus se duce uniform si nu miroase foarte urat...cred eu. Poti sa pui mai putin daca nu vrei o culoare foarte intensa. Il gasesti la sensiblu sau alte farmacii..folosestel cu toata increderea! Sa-mi lasi un mesaj te rog dupa ce l-aii incercat. <3

    ReplyDelete