Saturday, April 21, 2012

Review Bourjois - Flower Perfection


In ultimele saptamani am simtit nevoia sa-mi schimb rutina zilnica de machiaj. La noi la birou este foarte cald si fondul meu de ten preferat nu prea mai face fata. Am incercat 2 variante: am purtat in paralel fond de ten mineral si noul fond de ten de la Bourjois -  Flower Perfection. 

Astazi va voi impartasi impresiile mele despre cel din urma. Sunt restanta cu acest review de multicel, l-am purtat prima oara atunci cand v-am prezentat primul meu machiaj, aici. Atunci am primit mai multe comentarii care ma rugau sa revin cu un review. Insa am avut nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a-mi forma o opinie clara asupra acestuia, mai ales avand in vedere faptul ca nu l-am purtat in exclusivitate.


Aplicarea: Sincer, noul fond de ten de la  Bourjois nu m-a dat pe spate la capitolul asta. Mi se pare ca nu aluneca foarte bine si ca nu se intinde cu usurinta. Flower Perfection are o textura lichida, dar incredibil de fondanta – se „lipeste” imediat de piele. Are toate semnele initiale ale unui fond de ten cu o putere mare de acoperire, insa tocmai aceste caracteristici il fac destul de greu de blenduit si de uniformizat. Mie mi s-a parut ca se aseamana mult din acest punct de vedere cu Revlon – Colorstay, fara a fi insa chiar atat de dificil de aplicat! Flower Perfection insa miroase mult mai placut decat Colorstay – are un parfum discret floral-fresh, nu foarte puternic. Insa la fel ca in cazul experientei mele cu Revlon – Colorstay, am descoperit ca si acest fond de ten evidentiaza orice zona unde pielea este mai uscata, in special in jurul nasului si a sprancenelor, desi folosesc mereu inaintea machiajului un ser cu rol de primer. Acesta este un mare minus din punctul meu de vedere pentru ca mi se pare ca oricat de putin as aplica si oricat de bine as blendui, arat vizibil machiata. Si asta nu este deloc ceea ce-mi doresc.
In plus, dupa ce termin machiajul, mereu ma vad nevoita sa retusez zona din jurul sprancenelor, a nasului si a gurii, ori cu o discheta demachianta, ori pulverizand apa termala, ori incercand sa blenduiesc zonele problema cu o mini pensula kabuki umezita. 

Finishul: Acest fond de ten are un finish mat, usor pudrat, care se mentine multumitor pe parcursul zilei. Culoare nu oxideaza, cel putin eu nu m-am confruntat cu aceasta problema. Finishul mat nu este cel mai natural, insa in zilele care cer mai mult decat „natural’, acest fond de ten te poate salva.

Acoperirea: Bourjois Flower Perfection este un fond de ten cu o putere de acoperire mare. Acopera tot, din punctul meu de vedere acopera chiar mai bine decat Revlon – Colorstay.

Rezistenta: Machiajul meu a rezistat mai mult decat onorabil pe intreg parcursul zilei, chiar si in conditii de temperatura crescuta – la noi in birou cred ca sunt peste 25 de grade.
Trebuie sa marturisesc ca Flower Perfection chiar m-a uimit la capitolul rezistenta: astazi l-am purtat timp de peste 13 ore si seara tenul meu inca arata proaspat, iar machiajul era intact. 

Se aseamana cu: Dintre toate fondurile de ten incercate, mi se pare ca Flower Perfection se aseamana cel mai mult cu Revlon Colorstay, din toate punctele de vedere. De fapt, eu il vad ca pe o varianta mult imbunatatita a Colorstay – ofera acoperirea si rezistenta acestuia, insa nu este la fel de dificil de aplicat si nu miroase atat de revoltator. Avand in vedere ca preturile sunt si ele similare, eu as recomanda cu toata increderea Bourjois in locul lui Revlon.

In concluzie: Desi mi se pare un fond de ten bun, nu cred ca as putea sa port Flower Perfection zi de zi. Imi displace faptul ca aplicarea lui cere atentie, rabdare si timp si ca ma simt si arat machiata atunci cand il port. Imi place insa mult finishul, puterea sa de acoperire si rezistenta. 

Nota: 8/10


Voi ati incercat Flower Perfection? Care este fondul vostru de ten preferat?

Pin It

25 comments:

  1. Mie imi plac la nebunie review-urile tale. Nici nu am ce sa te mai intreb, parca mi-ai fi citit gandurile :).
    Si eu urasc sa se vada ca sunt machiata, tocmai de aceea caut fdt cat mai naturale, si exact din acest motiv nu-mi place foarte mult Colorstay. Dar pt. ca tot il am si trebuie sa-l termin, acum il amestec cu Healthy Mix Serum iar rezultatul e super. HMS imi place si singur, practic e unicul fond de ten invizibil pe fata, nu se vede nici cu oglinda cu lupa, dar din pacate dupa doua ore arat ca proaspat iesita dintr-o baie de ulei. Din tot ce am incercat eu pana acum, parca tot fdt mineral mi se potriveste cel mai bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, Coconut, de data asta mi-ai citit tu gandurile! Chiar incercam sa ma decid ce sa mai incerc de la Bourjois - in general fondurile lor de ten sunt foarte bune. Eram in dubii intre Healthy Mix si Healthy Mix Serum. Bine ca mi-ai spus ca HMS nu tine sebuumul in frau, gata, l-am taiat de pe lista :)))
      Mie mi-a placut mult 10 Hours Sleep Effect, dar l-au scos din productie...
      Cred ca raman si eu la fondul de ten mineral, cel putin pana la toamna. :) Huuugs! >:D<

      Delete
  2. Of, deci se pare ca nu il voi lua si eu ....:(. Raman la Healthy Mix Serum, imi place ca da aspectul ala natural, asta m-as fi asteptat si de la Flower Perfection, nu sa semene cu the infamous Colorstay pe care il am deja in doua variante :))!
    Mi se pare foarte ciudat ca un fdt cu pretentia de a avea extracte naturale si toate cele are minusuri de genul asta, parca prea s-au concentrat pe puterea de acoperire si au uitat sa il faca sa nu arate ca o masca. Pacat :|...imi pusesem sperantele in el pentru vara asta :))!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu vara aleg intotdeuna ceva cu o putere de acoperire mai mica, mi se pare ca e mai lejer si mai fresh. Flower Perfection mi se pare superior lui Colorstay, insa si eu ma asteptam sa fie mai soft, mai purtabil putin. Dintre toate fondurile de ten Bourjois, Flower Perfection seamana cel mai mult cu Bio Detox - care nu avea silicon, deci se intindea mai greu pe fata.
      Pe lista de ingrediente eu am citit "dimethicone", insa in realitate fondul asta de ten nu aluneca deloc pe fata. Unde pui degetul, acolo ramane, se lipeste. :)

      Delete
    2. Trebuie sa adaug...la mine Healthy Mix Serum nu face nazuri, adica nu imi luceste fata deloc :|, dar cu mentiunea ca eu imi si pudrez fata si mai folosesc si gama de la Paula's Choice pentru ten mixt/gras, care e geniala pentru tenul meu!
      Iti recomand sa incerci o mostra ;)!

      Delete
    3. Eu nu-mi pudrez niciodata fata, folosesc doar fondul de ten, lichid sau mineral. In cazul meu, chiar si atunci cand am purtat Coorstay mi-a lucit zona nasului si fruntea dupa cateva ore. Totusi, nu pot sa spun ca am tenul foarte gras...e ciudat...mi-ar placea mult sa incerc Paula's Choice, dar imi sunt atat de greu accesibile, incat m-am replofilat. Am ales din lista ei de produse recomandate un ser de la Olay pe care il gasesc si la noi. Sunt la a treia sticluta, mi-a facut mult bine...sunt sigura ca nu e atat de bine formulat ca produsele Paulei, insa momentan merge :)
      Dar iti multumesc mult pentru recomandare!

      Delete
    4. Buna! cu siguranta am sa urmaresc si eu acest fond de ten, mi-ar placea sa prind o mostra la el. Mi-a placut asemanarea cu colorstay, mie imi plac fondurile de ten cu putere mare de acoperire, insa totusi am abandonat si eu colorstay pentru fondul de ten mineral cam de vara trecuta. Eu mi-am luat fond de ten de la Meow Cosmetics, mi se pare ff bun, imi place mult, poate am sa scriu despre el 2 cuvinte.
      Voiam sa-ti zic despre produsele paulei, spuneai ca iti sunt greu accesibile, sa stii ca acum sunt in tara niste parteneri de la care iti poti lua produsele, e mult mai comod intr-adevar decat procedura veche cand trebuia sa cauti echipa sa dai comanda ori sa platesti 15 euro transport. Este pe siteul pasagerei o lista cu acele fete, eu am cumparat prin Ioana(epurica trebuie sa o stii) de 2 ori. Iar despre pret, acele produse chiar il merita si mai ales ca tin destul de mult timp si pana la urma e nevoie de crema de fata si un exfoliant.
      Iti urez o sambata seara minunata!:*

      Delete
    5. Si eu zic sa incerci HMS, daca poti face rost de o mostra. In afara de luciu, care in cazul meu e groaznic, mi se pare absolut perfect - nu-l simti deloc pe fata, se intinde practic singur, e invizibil, ce mai, nici nu mai ai ce sa-i ceri. Poate in cazul tau rezista mai bine. Cu pudra rezista ceva mai bine, e adevarat, dar pe de alta parte nici nu mai e atat de invizibil. Ori nu stiu eu sa aplic pudra, ori trebuie sa-mi schimb pudra, ori chiar sunt obsedata sa nu mi se vada machiajul pe ten :) (cred ca ultima varianta)

      Delete
    6. @Alexandra: da, ai dreptate, uitasem ca exista acum varianta de comanda prin colaboratori. Si o stiu pe Epurica :) Cred ca o sa incep sa ma documentez sa vad ce mi-ar trebui :) Iti multumesc mult!
      Iar daca ti-a placut Colorstay, consider ca iti va placea mult si Flower Perfection. Ins acel mai bine e sa-l testezi tu inainte. Poti sa rogi in Sephora sa iti ofere o mostra sau sa-ti toarne intr-un mic borcanel (nu te refuza sigur! mai ales daca ai tu borcanel)

      Delete
    7. @Coconut: Sa stii ca nici mie nu-mi prea place sa pudrez fata dupa fond de ten. Caut fonduri de ten care sa nu mai aiba nevoie de pudra :)) vara insa mi se pare chiar ok un ten mai "dewy". O sa fac tot posibilul sa fac rost de o mostra de HM si HMS :) Multumesc! :*

      Delete
  3. Multumim pentru review!

    Imi place descrierea acestui produs, caracteristicile sale, desi partea cu evidentierea zonelor uscate ma scoate si pe mine uneori din minti. Relatia mea cu Colorstay a fost una nefasta tocmai din cauza aplicarii dificile pe fata. Ma bucura sa aud ca Flower Perfection e la fel de rezistent ca produsul de la Revlon, dar ca e mai usor de aplicat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La fel ca in cazul tau, Aurora, aplicarea mi-a stricat si mie parerea despre Colorstay! In cazul asta, nu cred ca te va multumi pe deplin nici Flower Perfection... Oricum, tu ai un ten minunat, nu cred ca ai avea nevoie de ceva cu putere asa de mare de acoperire.

      Delete
  4. Auzisem numai lucruri bune despre acest fond de ten, insa dupa ce am citit la tine ca se strange in zonele uscate, clar nu mai sunt curioasa sa-l incerc. Chiar as fi vrut sa-l testez, dar am tenul uscat si nu m-ar incanta aspectul pudrat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorina, eu zic sa il incerci si tu, mai ales daca te tenteaza. Suntem toate diferite si aveam nevoi diferite...Nu te sfatuiesc sa il cumperi pe nevazute, din cate mi-ai spus, s-ar putea sa nu fie fondul de ten cel mai indicat pentru tine: nu mi se pare ca se comporta foarte bine pe un ten uscat, insa...cine stie?!
      Daca te tenteaza, incearca sa faci rost de o mostra, cel mai bine e sa incerci pe pielea ta :)

      Delete
  5. Il am si eu, insa experienta mea cu el pot spune ca difera intr-o anumita masura. As spuna ca, din perspectiva mea, difera destul de mult de Colorstay, si tocmai ca urmare a acelei concentratii foarte mari de silicon. Pe de o parte, asta ajuta, pentru ca face fondul de ten sa se intinda extrem de usor pe fata (stiu ca multa lume m-ar contrazice, dar eu chiar cred ca e foarte blendable!) si sa diminueze in mod multumitor aspectul de pori dilatati. Pe de alta parte, e si un neajuns, pentru ca partea cea mai ciudata legata de acest fond de ten este ca ALUNECA pur si simplu de pe fata. Ma rog, nu e chiar ca si cum ar incepe sa curga din senin siroaie de fond de ten de pe fata mea, dar daca se intampla sa imi ating fata in cel mai superficial mod se ia imediat! Iar la capitolul asta, e cat se poate de diferit de Colorstay. Sunt de acord cu tine ca poate accentua zonele uscate, dar finish-ul, dupa mine, e destul de natural, imi aminteste de textura unei piersici. Oricum, pacat ca aspectul asta nu dureaza asa mult: chiar daca reusesc sa nu-mi ating tenul, pana la urma sebumul incepe sa actioneze si fata imi devine foarte lucioasa (cu pudra matifianta cu tot). All in all, nu il urasc, dar am ajuns la compromisul de a-l folosi doar in combinatie cu alte fonduri de ten, care in loc sa „alunece” au o „aderenta” mai buna la suprafata pielii. De exemplu, am ajuns dependenta de Rimmel Lasting Finish, cu care FP se impaca foarte bine, ajutand in acelasi timp la corectarea nuantei (m-am obisnuit deja ca cea mai deschisa nuanta de la fondurile de ten Rimmel sa fie mai inchisa decat ar arata pielea mea dupa o saptamana in Caraibe).

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-hi! Anatta, ce-mi place stilul tau de a scrie!
      Si sa stii ca ai dreptate! Mi-ai amintit ca am uitat sa precizez asta in review-ul meu: intr-adevar, Flower Perfection nu e rezistent la transfer!!! Iar Colorstay da! Mi-am dat seama si eu ca se ia, mai ales dupa ce vorbeam la telefon..trebuia sa-mi demachiez mobilul :)))
      Eu insa nu obisnuiesc sa-mi pun mainile pe fata, asa ca per total, la sfarsitul zilei, era tot acolo. :) Insa ai dreptate: daca as fi dat cu mana pe fata, sigur s-ar fi luat :((
      O sa modific postarea si o sa atrag atentia asupra acestui lucru, iti multumesc!

      Delete
  6. Must try, mai ales ca eu am fost foarte multumita de Colorstay, daca e si mai fain, cu atat mai bine. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda, daaa, sunt sigura ca tie iti va placea mult. Cred ca toate fetele care au fost multumite de Colorstay ar trebui sa incerce macar o mostra din Flower Perfection :)
      Abia astept sa citesc review-ul tau! :*

      Delete
  7. Din pacate, dupa parerea mea aceste puncte slabe sunt specifice oricarui fond de ten care acopera bine, rezista pe fata si tine in frau sebumul. E clar ca o textura cremoasa, care sa nu evidentieze zonele aspre, nu va matifia pe termen lung si nu va rezista bine, la fel cum una light nu va reusi sa acopere si sa "umple" porii dilatati. Iar cand e nevoie de acoperire mare, automat se vede ca tenul e machiat pentru ca fondul de ten are multe de corectat si aspectul e foarte diferit de pielea libera. Asta e...nu le putem avea pe toate :( Trebuie sa ne facem lista de prioritati cand e vorba de gestionat un ten problematic. Cel putin la concluzia asta am ajuns eu. Incerc sa am grija la exfoliere si scrub, ca fondul de ten sa se aseze cat mai bine, si asta e! :D Eu folosesc de ani de zile Colorstay (cea mai deschisa nuanta, Ivory, care de cateva luni nici nu se mai aduce in Romania :D) si, mai nou, unul de la Mary Kay despre care am citit pe beautypedia.

    Daca nu ai nevoie de acoperire mare, iti recomand sa incerci doar pudra, una cu putere mare de matifiere. Are pasagera un articol cu video despre cum sa aplici pudra ca sa "umple" porii si sa arate bine. Eu am incercat si chiar iese fain, ba chiar uniformizeaza foarte ok tenul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yanna, iti multumesc mult pentru mesaj si pentru sfat! Intr-adevar, ai mare dreptate in tot ceea ce zici.
      Eu momentan folosesc un amestec de fonduri de ten minerale (le amestec ca sa-mi obtin o culoare cat mai apropiata de nuanta pielii mele. si eu sunt foarte palida). Si intr-adevar, sunt foarte multumita de ideea de acoperire mica/medie obtinuta cu ajutorul unui produs pudra. Mi se pare ca arata foarte natural.

      Delete
  8. Multumim pt review.
    Pe mine ma cam atrage acest fdt dupa ce am citit review-ul tau, dar nu stiu daca l-as purta pe timpul verii... Bine, eu folosesc destul de rar fdt, si atunci il amestec direct cu crema de fata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camy, nu as recomanda Flower Perfection pentru anotimpul cald, e putin cam prea "greu" pentru ceea ce folosesc eu de obicei vara. Fondul meu preferat d eten pentru vara era tot de la Bourjois - 10 Hours Sleep Effect, din pacate nu-l mai produc:(

      Delete
  9. eu nu am avut experienta minunate cu fondurile de ten de la bourjois..ce-i drept am un ten greu de multumit insa ma asteptam la ceva mai multa rezistenta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandra, imi pare rau sa aud asta. Bourjois este una din firmele mele preferate cand e vorba de fond de ten. Asta e o dovada clara ca suntem diferite si avem nevoi diferite.

      Delete
  10. Buna, nu am vazut in review, imi poti spune ce nuanta ai luat?

    ReplyDelete