Thursday, April 26, 2012

Review - Jardins du Monde - Lotus Flower


Nu stiu altii cum sunt, dar eu imi aleg gelul de dus aproape in exclusivitate in functie de parfumul sau. Nu ma intereseaza nivelul de hidratare, pentru bine dusul este in primul rand o experienta senzitiva, este micul meu moment de relaxare. Dupa dus, daca simt nevoia, pot aplica  crema hidratanta, un ulei sau o lotiune de corp.

Astazi va voi vorbi despre gelul de dus de la Yves Rocher din gama Jardins du Monde in varianta cu floare de lotus.

Insa intai o marturisire: nu reusesc sa ma molipsesc de microbul Yves Rocher. Desi stiu ca au produse bune, mi se par cumva inaccesibile: e vorba de tot sistemul ala de comenzi – prin telefon, prin posta, timbre, oferte...eu nu inteleg mai nimic din asta. Insa o prietena buna m-a cadorisit cu acest gel de dus si am fost foarte incantata. Imi doream sa incerc gama Jardins du Monde de foarte mult timp.



Gelul de dus cu floare de lotus are un parfum foarte placut, floral si relaxant. Eu sunt foarte pretentioasa cand vine vorba de parfumuri, insa acest gel de dus e minunat. In plus, mi se pare ca e perfect pentru aceasta perioada de an, cand toata natura infloreste. Mie intotdeuna mi-a placut sa alternez parfumurile si gelurile de dus in functie de anotimpuri: iarna prefer parfumurile mai dulci, vanilate, usor condimentate, care incalzesc sufletul si corpul. Primavara ma simt atrasa inexplicabil de aromele suave florale, vara aleg fara exceptii parfumuri mai fresh, uneori fructate, zemoase. Iar toamna savurez cu melancolie parfumurile fructat-orientale. 

Parfumul gelului de dus cu floare de lotus din Laos se deschide cu o nota relaxanta si in acelasi timp senzuala, predominant florala. Este un parfum cu proprietati relaxante si calmante, mai ales in asociere cu apa fierbinte. Mi se pare ca indeamna la vis si la reverie. Floarea de lotus ocupă un rol important în cadrul mai multor tradiții de vindecare ale orientului. Ea conține lotusină și nuciferină, compuși care determină un efect specific de stimulare cerebrală și care generează o stare generală de relaxare, de liniștire a minții, de interiorizare, calm si pace lăuntrică.

Insa in urmatoarele clipe simt o a doua nota de parfum, usor citrica si revigoranta, asemenatoare putin cu mirosul florilor de lamaita. Eu nu sunt deloc o fana a parfumurilor cu note citrice, acrisoare, insa mi se pare ca in compozitia acestui gel de dus chiar ofera un anumit echilibru: intai te linistesti, te calmezi, visezi cateva secunde cu ochii deschisi si apoi…te trezesti usor revigorat si plin de optimism si forte proaspete.

Mai trebuie sa marturisesc si faptul ca am avut un puternic sentiment de deja-vu cand am mirosit prima oara acest gel de dus. Mi se pare ca se aseamana mult cu un alt gel de dus pe care l-am iubit: Palmolive Aromatherapy in varianta albastra – Tranquility. 



Acesta din urma a fost gelul meu de dus prefearat acum multi ani, cred ca vreo 7 sau 8 la numar. Din pacate, din cate stiu eu, a fost scos din productie. Insa am fost mai mult decat incantata sa simt aceleasi note linistitoare de parfum in Jardins du Monde Lotus Flower. 

Din punct de vedere al hidratarii, gelurile de dus Jardins du Monde nu ofera nimic surprinzator. Nici nu hidrateaza, insa nici nu mi se pare ca ar usca excesiv pielea. Sunt asemanatoare din punctul meu de vedere, ca si consistenta si textura, cu gelurile de dus Senses de la Avon (si pe acestea le folosesc frecvent, si tot din cauza parfumurilor imbietoare). Desi nu hidrateaza pielea, eu sunt mai mult decat multumita sa ma rasfat doar cu parfumul gelurilor mele de dus. Mi-am calcat pe inima de cateva ori si am ales uleiuri sau crème de dus hiratante, dar care nu ofereau parfumuri atat de placute. Pe langa faptul ca nu mai simteam acel sentiment placut de relaxare si abandon din timpul dusului, de cateva ori era sa-mi rup si gatul alunecand in cada….mda, uleiurile de dus hidratante transforma cada intr-un adevarat patinoar. Si, partea cea mai trista era ca trebuia sa frec cada dupa fiecare dus sa elimin resturile de ‘hidratare’. Pai decat asa corvoada, mai bine ma hidratez dupa baie :)

In concluzie, sunt foarte incantata de prima mea experienta cu gelurile de dus Jardins du Monde. Mi-ar placea sa le incerc pe toateeee. Primele pe lista sunt cel cu cafea, cu lavanda, floare de tiare, ylang-ylang si portocala :)

Voi ati incercat gelurile de dus Jardins du Monde? Care e preferatul vostru? Ce sa-mi iau mai intai?

Pin It

13 comments:

  1. Am incercat ft multe geluri de dus de la Yves Rocher. Il ador pe cel cu cafea, dar pacat ca mirosul nu ramane pe piele dupa ce ies din dus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. woa...deci daca as mirosi a cafea 4 ore dupa dus m-as adulmeca singura pe strada! mai bine :)))
      neaparat trebuie sa-l incerc!

      Delete
  2. eu le adooor. am incercat pana acum asta cu lotus, preferatul mamei, cu migdale, cu aroma de cacao, cu aroma de cafea, cu portocale, cu rodie, cu lavanda, ylang ylang si cam atat cred. aproape toate, nu?:D cel mai mult imi plac pentru iarna cel cu migdale si cacao, fiind mai cremoase si dulci, dar fenomenale, iar pentru restul anului cafea - maaagic, eu nu beau cafea, dar l-as manca pe asta, apoi rodie si portocala:D. spoooor sa alegi ceva din explicatiile mele incalcite>:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milena, sa stii ca am inteles: imi trebuie TOATEEEE! :)))
      Iti multumesc pentru recomandari, o sa cumpar in bulk! :))

      Delete
  3. :) Tu esti teribila!!! Ai un mod de a descrie...mare har! Citind, parca simteam toate aromele, ma relaxam cand pomeneai de relaxare, imi lasa gura apa chiar (nu stiu de ce, doar nu era vorba despre mancare?!)...
    Cu ceva timp in urma am fost foarte incantata sa descopar aroma celui de cafea; nu stiu cum, cand si de ce insa am picat in cealalta extrema: chiar nu il mai pot tolera! Nu-mi place sa intru in baie si sa-l simt nici dupa ce l-a folosit altcineva...Ramane un mister pentru mine cauza!
    Pentru vara, ti-l recomand pe cel de culoare verde - Citron Vert du Mexico, e refreshing si energizant; cand nu stiu ce aroma as vrea sa folosesc, ajung invariabil la acesta caci imi pare potrivit pentru orice dispozitie as avea!
    Pupicei pisicosi!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ildaaaa, mov bombon ma fac cand citesc mesajele tale! :)) Lasand gluma la o parte, iti multumesc mult! Pentru toate vorbele frumoase si pentru incurajari!
      Iar in ceea ce priveste gelul de dus cu cafea, sa stii ca eu chiar inteleg cum poti dezvolta intoleranta la un asemenea parfum. Mirosul de cafea e foarte puternic, cand te impaci cu el, e grozav, iti starneste toate simturile. Dar daca as face supradoza sau pur si simplu mi s-ar lua de el dintr-un motiv sau altul, cred ca asa as face si eu: nu l-as mai tolera deloc. Pastrez in minte recomandarea pentru gelul de dus cu lamaie! Iti multumesc! >:D<

      Delete
  4. si eu sunt cu gelurile de dus...am 8 acum...cam multe , nu ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. coco, nu, 8 nu-s multe! :)) cand e vorba de geluri de dus, si eu sunt maniaca! imi place ideea de aromaterapie si de a-mi alege parfumul potrivit pentru fiecare zi. recunosc, nu am atat de multe ca tine...dar mi-as dori :))) sa le folosesti cu placere!

      Delete
  5. Eu tocmai l-am comandat pe cel cu cafea (2bucati, caci m-au sunat sa-mi propuna oferte speciale de ziua mea) si abia astept sa il incerc, mai ales ca iubesc aroma de cafea, mai putin gustul :P Daca ma inteleg bine cu el, voi incerca si altele pe viitor.
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-hi! sa le folosesti cu drag! sper sa iti placa si sa-ti energizeze ziua!
      mie imi place cafeaua sub toate formele sale: o beau, imi place si in prajituri si as face si dus cu aroma de cafea :))

      Delete
  6. ca sa iti inseninez ziua te invit sa participi la un super concurs!
    http://passionforstylishlife.blogspot.com/2012/04/concurs-lush.html?showComment=1335631303141
    bafta!
    Cleo :*

    ReplyDelete
  7. La fel si eu, aleg gelul de dus dupa miros :)

    Iar aromele parfumurilor le prefer ca si tine, dupa anotimpuri, exact aceleasi note :)

    ReplyDelete
  8. Mie mi se par foarte hidratante, foarte dense si persistente ca miros. Imi miros si pijamalele dupa ce ma spal cu cel de cafea. Sunt o fana inraita a gelurilor de dus Jardins du Monde!

    ReplyDelete