Thursday, November 29, 2012

Max Factor - Facefinity 3 in 1 - foundation review



O sa incep acest review marturisindu-va ca eu ma impact foarte bine cu fondurile de ten de la Max Factor. My Holy Grail e Max Factor Lasting Performance, dar m-am inteles bine cu tot ce am incercat in materie de fonduri de ten de la aceasta firma: si cu Xperience si cu Second Skin (acesta din urma isi schimba putin culoarea pe pielea mea – oxida).

Asa ca in momentul in care am auzit ca Max Factor lanseaza un nou fond de ten, imi era clar ca voi face tot posibilul sa-l incerc. Zis si facut: saptamana trecuta, pisica a pus gherutele pe vreo 6-7 mostre de Facefinity pe care le-a turnat frumusel intr-un borcanel cu filet etans. Si s-a pus pe testat.



Concluziile le puteti vedea mai jos:

Nuanta: Nuanta aleasa de mine a fost numarul 50 – Natural – si mi se potriveste perfect!

Prima impresie: Acest fond de ten este, conform producatorilor, un produs 3 in 1 ce ar trebui sa functioneze ca un primer, un corector si o baza de machiaj. Numai din aceasta prezentare si va marturisesc ca am fost teribil de incantata sa-l incerc.

Aplicarea si finishul: Consistenta acestui fond de ten este una destul de light, cremoasa, usor lichida. Textura e si ea placuta - se intinde usor pe fata si e foarte spornic – o picatura este suficienta pentru tot machiajul. Mi-a placut faptul ca am avut destul timp la dispozitie sa tapotez bine fondul de ten si sa-l blenduiesc. Din pacate insa...mi s-a parut ca a durat per total prea mult pana cand Facefinity s-a asezat pe tenul meu. Mi s-a parut ca acest fond de ten nu se uniformizeaza perfect cu tenul, nu intra in piele, ci ramane cumva la suprafata. Mi s-a  parut ca i-a luat destul de mult timp sa se ususce si ca a ramas cumva vizibil cand imi priveam tenul de foarte aproape. De asemenea, am avut probleme cu acest fond de ten pe marginile fetei, in dreptul maxilarului si a urechilor: in aceste zone mi s-a parut ca Facefinity e cel mai vizibil intr-un mod usor dizgratios – se agata de firele de par si de puf si arata ciudat. S-a rezolvat cu muuuult blending :)
Indepartandu-ma insa un pic de oglinda, tenul meu arata perfect!!! Finishul oferit de acest fond de ten este unul proaspat si luminos! Tenul ramane mat, fara luciu, insa cu un finish usor catifelat, pe care nici un alt fond de ten nu mi l-a mai oferit pana acum. 

Acoperirea: e medie si e perfecta! Tenul arata per total grozav. Iar daca aveti imperfectiuni mai pronuntate (am testat Facefinity si in zilele „rele”, in care aveam cateva eruptii mari si urate), desi acest fond de ten nu acopera tot, veti avea senzatia reconfortanta ca tenul arata per ansamblu bine. Marturisesc ca am fost placut surprinsa de acest efect!

Rezistenta: Facefinity 3 in 1 ia medalia de aur la capitolul rezistenta! L-am purtat si cate 10 ore la rand si ajunsa acasa, tenul meu arata la fel de bine si la fel de proaspat, fara urme de luciu inestetic! Va spun sincer: nici chiar iubitul meu Lasting Performance, nici chiar Revlon Colorstay nu mi-a rezistat pe fata intreaga zi fara sa-mi faca tenul sa luceasca!! Din punctul asta de vedere – Facefinity e absolut grozav!
Un alt lucru pe care il consider demn de mentionat la capitolul rezistenta este faptul ca, din punctul meu de vedere, Facefinity are tendinta sa arate mai bine dupa un anumit timp de la aplicare (imediat dupa aplicare nu mi se pare ca arata perfect). Dar pe masura ce orele treceau, tenul meu arata inca bine si chiar mai bine decat atunci cand am iesit pe usa. 

Se asemana cu: Din punct de vedere al rezistentei si al felului cum se aseaza si se comporta pe ten – Facefinity 3 in 1 mi se pare ca se asemana intr-o anumita masura cu Revlon – Colorstay. Nu are insa acoperirea atat de mare si cu siguranta nu e atat de dificil de aplicat si de blenduit ca si Colorstay!

Concluzii: Facefinity 3 in 1 este un fond de ten unic: imi place la nebunie si ma enerveaza groaznic in acelasi timp! :) Imi place cum arata tenul meu cand sunt machiata cu el, insa ma enerveaza  aplicarea. Ma  exaspereaza faptul ca se „agata” de orice fir de par, de orice cojita, de orice puf de pe fata. Ma enerveaza ca se intinde fara nici o problema, dar ca trebuie blenduit la infinit – ca dupa 10 minute de stat cu mainile pe fata, acest fond de ten parca inca nu e uscat :)) Si IL URASC pentru cat de minunat arata pe tenul meu dupa 10 ore, desi stiu ca m-am chinuit ceva pana a fost gata machiajul.

In concluzie: il recomand celor care vor sa arate minunat pe parcursul unei zile lungi sau a unui eveniment solicitant, dar pe care nhu-i deranjeaza ideea ca vor trebui sa bibileasca machiajul un pic mai mult timp. Il recomand celor care s-au impacat bine cu Colorstay, dar care au considerat ca are acoperirea prea mare pentru dorintele lor sau ca arata prea „fals” – pentru acele fete, Facefinity poate fi exact ceeea ce si-au dorit!

Dar, nu uitati: suntem cu totii diferiti si tenul nostru are nevoi diferite! Nu ma credeti pe cuvant! Cereti o mostra si incercati si voi acest fond de ten pentru a vedea cum se comporta pe pielea voastra.

Ia spuneti: voi ati incercat Max Factor – Facefinity 3 in 1? Cum vi s-a parut? Ce alte fonduri de ten imi recomandati?

Pin It

47 comments:

  1. Pe astea le-ai incercat? http://alturl.com/shm7m

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerise, parca tin minte ca am avut o mostra si de Lumi Magique la un moment dat, dar nu l-am testat destul de mult timp cat sa pot sa-i fac un review exhaustiv. Imi amintesc despre el ca avea o acoperire light si un finish foarte natural. Dar ca nu era rezistent la transfer si nici nu era cel mai potrivit pentru tenul meu mai gras (imi facea fata sa luceasca dupa cateva ore) Cred ca ar merita sa fie incercat de catre o personana cu tenul mai uscat ca al meu si cu un ten fara mari probleme - cineva care cauta doar un pic de luminozitate si de uniformizare.

      Delete
  2. M-ai facut curioasa sa incerc cel putin o mostra!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adelina, iti multumesc! Sper sa iti placa si sa te impaci cu el chiar mai bine decat mine!

      Delete
  3. Uh, e musai sa fac rost de-o mostra :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Iulia, iti recomand! Chiar mi s-a parut un fond de ten interesant...ca sa ma exprim asa. Merita testat sa vezi ce poate face pentru pielea ta.

      Delete
  4. Mi-a atras si mie atentia acest fdt dar n-am avut ocazia sa-l testez... oare au sample-uri la standuri?!
    As vrea sa te intreb daca nuanta aleasa de tine are subton galben? si daca ai folosit colorstay, ce nuanta ti se potrivea?

    Eu la colorstay sunt undeva intre 150-buff si 180-sand beige. Ma intreb daca aceasta nuanta mi s-ar portivi si mie.:)

    Acnee nu ti-a creat,nu?
    Multumim pt review-ul detaliat, f bine scris si informativ!;)

    PS: Ce pret are?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana, asa am facut si eu rost de mostre: de la un stand. Eu te incurajez sa intrebi. Eu am mereu la mine un borcanel micut cu filet si le explic vanzatoarelor ca tenul meu este foarte sensibil si ca prefer sa testez fondul de ten acasa, sa vad cum se comporta pe pielea mea. Asa ca le rog sa-mi dea voie sa pun in borcanelul meu 2 pompite din culoarea mea. De multe ori, cand aud asta, vanzatoarele imi ofera mostre daca au. Si daca chiar nu au mostre, imi dau voie sa-mi torn in recipientul meu. Eu testez toate fondurile de ten inainte de achizitie!

      Si ca sa-ti raspund si la restul intrebarilor:
      - da, nuanta 50 - Natural are subton galben
      - la Colorstay aveam exact aceeasi nuanta ca si tine - 150 - Buff era cam prea deschis si 180 era un pic prea inchis. Deci iti recomand sa incerci nuanta 50 - Natural (nuanta 45 este cea mai deschisa de la noi, dar are subton roz, deci 50 este cea mai deschisa nuanta cu subton galben).
      - nu mai tin minte exact pretul, dar parca era in jurul valorii de 56 de lei
      - mie nu mi-a produs nici o eruptie si nici acnee, dar tine minte ca fiecare dintre noi este diferit si reactioneaza diferit la ingredientele din cosmetice. De aceea e bine sa-l incerci si tu inainte sa cumperi un tub intreg.

      Iti multumesc mult pentru comentariu si pentru interesul acordat blogului meu! Inseamna foarte mult pentru mine! Sper ca informatiile acestea sa te ajute sa faci cea mai buna alegere pentru pielea ta!

      Delete
    2. Ma bucur ca ne potrivim la nuantele de la Colorstay. :) O sa caut in perioada urmatoare mostre din acest fdt. Sper ca si eu sa ma inteleg bine cu el. Imi place ca are spf, dar si recipientul cu pompita.:) M-ai linistit daca spui ca nu ti-a provocat iritatii si altele asemenea, sper nici eu sa nu am probleme in acest sens.

      Procedezi foarte bine cerand mostre sau produs spre testare inainte de a cumpara un fdt full size. Si eu mai fac asa cand un anume fdt mi-a atras atentia, de ex. cele de la Bourjois- 123 si Flower Perfection sau unul de la Ivatherm. Insa, cu niciunul dintre acestea 3 nu m-am inteles :(.
      A propos de Bourjois, ai testat cumva Healthy Mix? daca da, cum ti se pare? ce nuanta crezi ca ti se potriveste?

      Multumesc pentru raspunsul prompt. :)
      O zi frumoasa sa ai!:*

      Delete
    3. Diana, sincer iti marturisesc ca incerc sa testez Healthy Mix si Healthy Mix Serum de mai bine de un an, dar pana acum n-am reusit: parca tot apar fonduri de ten mai noi si mai promitatoare care imi capteaza atentia :) Dar sunt ambele pe lista de incercat! O sa fac tot posibilul sa le testez cat de repede.

      La fondurile de ten de la Bourjois mie mi se potriveste intotdeauna prima nuanta - in cazul lui Healthy Mix asta inseamna 52 - Vanille.

      O zi frumoasa iti doresc si tie si un sfarsit de saptamana placut! :*

      Delete
    4. PS: Max Factor si Bourjois sunt pana in momentul de fata firmele mele preferate la capitolul fond de ten. Fac fonduri de ten foarte potrivite pentru mine.

      Delete
    5. Daca reusesc sa testez HM sau HM serul sau acest fdt. de la Max Factor, revin aici cu impresii.;)

      Daca spui ca Facefinity pune probleme la aplicare, e un aspect de luat in considerare...Uneori ne grabim dimineata si daca e nevoie de un fdt aplicat, chiar nu ai cum sa stai sa migalesti la el, stii cum este...iar daca nu o faci, cred ca nu arata ok...nu?

      Pe de alta parte, imi place daca spui ca-i rezistent pe parcursul zilei...
      Un fdt care se aplica usor si rezista ok pe ten mai mult de 3h, eu nu am testat... :)

      Asadar, la acesta de la Max Factor cred ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare. :) Daca alte neplaceri nu provoaca, pentru finish, SPF si rezistenta, cred ca merita atentia noastra, nu?:)

      Abia astept sa-l testez :)... sper sa gasesc sample-uri...
      Pe de alta parte, nu ar trebui sa ma entuziasmez... Eram asa de fericita cand am intrat in posesia unor mostre de fdt Bourjois: 123 Perfect si Flower Perfection, dar cu niciunul nu m-am inteles :(

      Din cate imi amintesc (le-am testat prin vara) 123-ul se aplica foarte usor, arata fain imediat dupa aplicare, insa la 1h deja se vede luciul in zona T, apoi... se cunostea in liniile fine din zona cearcanelor si in scurt timp parca "disparea" de pe ten... nu era rezistent.

      Flower Perfection are putere de acoperire mai marisoara fata de 123, insa per ansamblu nu mi-a placut cum arata pe tenul meu mixt dupa aplicare, nici rezistent nu este...
      Mi-a displacut chiar mai mult ca fdt 123 Perfect.

      Sunt curioasa cum o fi si Healthy Mix... :)

      Delete
    6. Sa stii ca si eu am fost foarte entuziasmata cand s-a lansat Flower Perfection de la Bourjois - credeam ca o sa ma impac foarte bine cu el - din pacate insa, nici mie nu mi-a placut - mie personal aplicarea mi s-a parut dificila - fondul ala de ten nu are silicon si din cauza asta se intinde greu pe fata (cel putin in cazul meu) - ma simteam ca si cum as incerca sa-mi pun tencuiala sau vopsea lavabila pe fata - nu aluneca deloc. Aceeasi problema am avut-o si cu Colorstay si din cauza asta nu mi-a placut. Iar asta combinat cu puterea foarte mare de acoperire ma face sa "simt" ca sunt machiata, ca port fond de ten.

      Delete
    7. Buna Monica,

      Acum cateva ore - in sfarsit - am ajuns intr-un magazin BB Collection in cautarea fondului de ten de la Max Factor. :)
      Dar din pacate pentru mine mi s-a zis ca nu au mostre pt acasa, am gasit doar tester-ele lor (in niste tubuleţe).

      Textura mi s-a parut usoara, fina, finish-ul fiind mat. Mi-a placut! :) Cred ca si pentru primavara-vara ar fi foarte bun acest fdt. - o zic... asa, la o prima testare pe mana. :)

      Nuantele insa m-au surprins:

      45 Warm Amond era foarte deschis (mi s-a parut asemanator Buff-ului de la Colorstay) si nu avea tenta rozie, ci galbuie, iar
      50 Natural - avea tenta rozie, cel putin in tubuleţul-tester

      Am mai testat:
      60 Sand, care era bej si mai inchis ca cele de mai sus
      si
      75 Golden care mi s-a parut perrrfect pt tenul meu (la o prima vedere). Are tenta galbuie, nu rozie, nu-i nici prea inchis, nici prea deschis.

      Iti recomand sa il testezi (cred ca si tie ti s-ar potrivi) si te rog sa revii cu un reply cu impresia pe care ti-a lasat-o. :)

      Avand in vedere ca ne potrivim la Colorstay, as zice ca aceasta este nuanta potrivita pentru noi.

      Uite-o si aici:
      http://www.baninibeauty.com/1130/maxfactor-facefinity-all-day-flawless-3-in-1-foundation-review/

      Cred ca luna asta imi iau si eu acest fdt. :) Vad ca in DM (daca ai in oras) este 45ron (la pachet cu un rimel MF), iar in BB Colection era 57ron, doar fdt.
      http://www.dm-drogeriemarkt.ro/cms/servlet/linkableblob/ro_homepage/158064/data/dm_magazin_aprilie-data.pdf?v=1354102477000

      Ai gasit cumva sample-urile pentru acasa intr-un mag Kendra sau BB Collection? m-a surprins ca nu aveau, iar un recipient nu-mi luasem de acasa sa torn din tester. :( Eram 100% sigura ca au sample-uri (din acelea la pliculete) stiind din postarea ta ca exista...
      O sa merg si in Carrefour, poate acolo au... :)

      Delete
    8. Referitor la Flower Perfection, sunt total de acord cu ce ai precizat mai sus. Cu aceasta experienta in gand, dar si cu cea cu fdt 123 Perfect, tind sa cred ca nu-i cine stie ce nici Healthy Mix (cel putin in cazul tenurilor mixte, predispuse la imprefectiuni).

      Delete
    9. PS: Tocmai am vazut acest filmulet pe You Tube, ce mi s-a parut informativ si m-am gandit sa ti-l arat :)
      http://www.youtube.com/watch?v=7wO1cKz07aE&list=UL

      In review-ul pt nuanta 75 Golden din link-ul pe care ti l-am lasat mai sus, inteleg ca fetei i s-a parut nuanta ca ar arata usor portocalie pe tenul ei... insa makeup artist-ul MF in filmuletul de pe YT zice ca nu cazul acestei nuante...

      Fondul de ten MF a oxidat/si-a schimbat nuanta pe tenul tau pe parcursul zilei?

      Delete
    10. Diana, eu am facut rost de mostre din magazinul de cosmetice din Express Bazaar din Crangasi (acela in care se gaseste si un stand Essence). Fata de acolo a fost foarte draguta si, cand a vazut ca sunt interesata de fondul de ten, mi-a oferit mostre.
      Cat despre tubuletele tester si subtonurile nuantelor...chiar nu stiu ce sa spun: in cazul meu mi s-a parut exact invers - 45 cu subton roz si 50 cu auriu. 75 mi se pare totusi destul de departe ca nuanta, desi s-ar putea sa-mi fie buna pentru vara. Insa iti marturisesc ca as fi reticenta sa incerc o nuanta atat de "sus" pe lista - de obicei mie mi se potriveste prima sau a doua nuanta (cea mai deschisa sau urmatoarea). Momentan mie 50 mi-e perfect - o tot port aproape zilnic - am avut mai multe mostre si testez diferite forme de aplicare :)

      Si da, daca iti place acest fond de ten, oferta din DM mi se pare foarte buna - mascara aceea care este la oferta cu rimelul - 2000 Calories - eu am avut-o si mi-a placut mult! :)

      Delete
    11. Pe tenul meu Facefinity 3 in 1 nu si-a schimbat culoarea - nu a oxidat. Insa iti amintesc din nou ca cel mai bine e sa-l testezi tu - tenul nostru s-ar putea sa reactioneze diferit la un produs chiar daca din discutii parem a avea preferinte comune. E si o chestie de chimie.

      Mai mult, eu te sfatuiesc sa faci tot posibilul s atestezi pe fata fondul asta de ten daca iti place - cand testezi pe mana nuanta te poate induce in eroare - eu una am mainile mai inchise la culoare decat tenul - tenul parca mi-e mai alb putin datorita demachierilor zilnice si curatarilor mai intense. Pe maini pastrez inca urme de bronz - mainile sunt expuse in permanenta la soare. Asa ca eu nu-ti recomand sa decizi culoarea dupa testatul pe mana.

      Dac nu reusesti s agasesti mostre, te rog, spune-mi, si daca vrei ne putem intalni sa-ti dau eu una sau doua din ale mele. Mi-ar placea sa te ajut, mai ales daca ti-a placut acest fond de ten si chiar te gandesti sa-l cumperi.

      Delete
    12. Ai dreptate, trebuie sa-l testez si pe ten. In magazin lumina poate fi inselatoare, era si seara...
      Eu nu sunt din Buc. :(, altfel cu siguranta ne-am fi intalnit si/sau m-as fi dus si eu in acel magazin in recunoastere. :) Avem aici un Carrefour, o sa incerc si la ei... si chiar si in DM. Poate au mostre...

      Mi-a placut textura acestui fond de ten; nu mi s-a parut vascoasa precum cea a Colorstay-ului. Si cum am un fdt. care expira in curand si eu nici macar nu l-am terminat (nu port fdt. zilnic), m-as orienta catre acesta.
      Din descrierea ta mai sus si cateva poze before & after vazute online, se pare ca acest fdt arata foarte frumos pe ten... e chiar wow!

      Referitor la nuante: si pe mine m-au surprins si de aceea te-am intrebat daca acest fdt oxideaza...
      Ca sa-mi dau seama mai bine de subton am luat fiecare tubulet in nuantele amintite mai sus si l-am atins usor pe mana, rand pe rand. Se vedea clar care are tenta rozie/galbena or bej si care e mai deschis/inchis. Dar schimb magazinul, poate gasesc mostre totusi si o sa repet experimentul de mai sus :)

      Multumesc mult ca te-ai gandit sa ma ajuti cu o mostra! Apreciez! :*
      Revin cu impresii in perioada urmatoare. :)

      Huggies!

      Delete
    13. Sper sa gasesti mostre si sa poti testa cum trebuie fondul de ten. Pacat ca nu esti din Bucuresti, mi-ar fi facut placere sa te cunosc si sa te ajut :)
      Te astept cu vesti bune! Huuugs! >:D<

      Delete
  5. Foarte frumos si detaliat review-ul, m-ai facut sa imi doresc acest fond de ten! Asta desi am 4 desfacute si inca unul pe wishlist :(
    Cred ca imi voi face curaj sa cer si eu cat pt. 2 testari, cu prima ocazie cand ma duc intr-un magazin cu cosmetice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Georgiana, fii cumpatata! Termina-le pe cele desfacute si dup-aia :)) Oricum, Facefinity 3 in 1 e un fond de ten nou aparut - o sa te astepte pana iti mai termini din provizii :)) Sunt curioasa cine e norocosul de pe wishlistul tau - sunt sigura ca e foarte bine formulat. Apropo: si Facefinity e foarte ok formulat - am rulat lista prin dictionarul de ingrediente cosmetice si un singur ingredient e potential iritant - Sodium Hydroxide (lesie) - dar si asta e dupa jumatatea listei si e doar cu "poker face" in dictionar, nu cu "sad face" :)))) (*cine o sa citeasca comentariul asta si n-o sa stie despre ce e vorba, o sa fie foarte in dubiu in legatura cu subietul discutiei*) :)))))

      Delete
  6. Mai sa fie, nu stiu cum ai reusit, dar ai postat review-ul exact in momentul in care gandul meu dadea tarcoale planului de a-mi cumpara fondul asta de ten. Si nu din orice motiv ma tenta, ci dintr-unul cat se poate de stupid: au cei de la DM o oferta cu Facefinity & mascara 2000 Calorie la 45 de lei. Iar eu as fi cumparat respectivul pachet mai ales pentru mascara, pentru ca e una dintre preferatele mele si chiar mi s-a facut dor de ea.
    Acum insa am ceva dubii ca as face o afacere, pentru ca nu stiu cat de bine mi s-ar potrivi Facefinity. Experienta ta cu el imi aminteste de acele mixed feelings pe care le aveam in legatura cu Colorstay: aceeasi poveste – arata bine dupa cateva ore, dar aplicarea propriu-zisa ma aducea in pragul unei crize de isterie. In unele zile aveam senzatia ca imi pun pe fata un amestec de apa + fasii mult mai dense de substanta colorata, cele 2 componente neavand nicio sansa de omogenizare.
    Iti multumesc mult pentru review si ma bucur ca ai plasat accentul pe un aspect care pentru mine e determinant in decizia de cumparare. Acum ma simt mai inclinata sa-mi iau de pe Ebay noul Colorstay Whipped – nici nu mai tin minte cate review-uri extaziate am vazut despre el pe YouTube. In plus, se pare ca are si ingrediente foarte ok, conform Beautypedia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anatta, ma bucur ca te-am putut ajuta! Sa stii ca 2000 Calories a fost si unul din rimelurile mele preferate!

      Si sa stii ca si eu imi doresc muuult sa testez Colorstay Whipped pentru aceleasi motive ca si tine :)) Dar mi-ar fi frica sa-l comand pe nevazute si netestate pentru ca, cu toata bunavointa pe care am avut-o, adevarul adevarat e ca nici un fond de ten de la Revlon nu mi s-a potrivit...Desi daca ar fi sa-l iau la un pret bun, de pe ebay, cred ca nici eu n-as ezita.
      Ma impac foarte bine cu fondurile de ten cu textura de spuma - aplicarea e o adevarata placere!

      Delete
  7. Ce-mi plac mie review-urile tale la fdt :). Asta mi se pare chiar interesant, numai ca eu dimineata sunt tot timpul pe fuga deci n-as prea avea timp sa stau de el. Pe de alta parte super rezistenta la transfer suna asa de bine. Plus ca mai e si oferta asta in DM ... Ma duc la ei cu 3 recipiente, sa-mi dea cate o pompita din Maybelline dream satin, cel spuma si asta :)). Chiar trebuie sa-mi iau un fdt si nu stiu ce sa aleg. Eventual poate o sa-l iau pe cel nou de la Miss Sporty, macar e ieftin si daca nu-mi place nu-mi pare rau, pana acum am auzit de bine de el, tu l-ai incercat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cel mai bine e sa le testezi, Coconut!! Uite, eu una nu m-am impacat deloc cu Dream Satin, desi stiu multe bloggerite si multe prietene care il iubesc. Mie una nu mi se aseaza cum trebuie pe fata. Pe de alta parte, cum spuneam si mai sus, toate suntem diferite si tenul nostru are nevoi distincte. Tu s-ar putea sa te impaci foarte bine cu oricare sau cu fiecare din astea 3. S-ar putea ca nici Facefinity sa nu-ti puna probleme la aplicare :) Cel mai bine e sa testezi!

      Si da, si eu il am si pe cel de la Miss Sporty pe lista de testat :) Imi place sa incerc noi fonduri de ten, iar cel de la Miss Sporty are review-uri bune si e si bine formulat.

      Delete
  8. Nu cred ca are sens sa iti mai spun ca ma tenteaza, nu :))?! Dar dat fiind ca abia am terminat 2 fdt si mai am vreo...4 incepute, cred ca mai bine stau frumos si visez la el :))!
    Insa tind sa cred ca nu ma prinde Craciunul fara el , pentru ca Max Factor and me = <3...:D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Claudia, sunt sigura ca daca ti se pune pata va fi al tau, asa sunt si eu :)) Si da, cand ai experiente bune cu produsele unei frme, cum lanseaza ceva nou, cum apare hora de pitici. Asa-s eu la fonduri de ten cu Max Factor si cu Bourjois. Si la farduri si rujuri cu NYX. :)))

      Delete
    2. Chiar ca hora de pitici, sa stii :))! Numai ca...eu am mai pacatuit ieri cu fondurile de ten, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ma abtin chiar de tot !

      Delete
    3. 1 - Ce ti-ai luat? Ce ti-ai luaaaat? :D
      2 - Stai linistita! Cum i-am spus si Georgianei - Facefinity este un fond de ten nou aparut si cu siguranta o sa te astepte pana mai termini din provizii :)

      Delete
    4. Weeelll.....spre surpriza totala, chiar si a mea, mi-am luat ceva de la Myabelline : Instant Age Rewind Eraser ceva...il am deja review-uit pe blog si tin sa iti spun ca m-am indragostit! Total, clar si absolut D:!
      Da, la asta ma gandesc si eu, fiind nou aparut cred ca am timp sa il prind si eu, poate chiar la vreo oferta, ceva :P!

      Delete
  9. Buna. Sunt o cafenea draguta cu o pisica. Ultimul afis trimis de agentia de publicitate cu care lucrez mi se termina cu expresia ,,te pupa pisica!’’:) . Am inghitit-o pentru ca mi se pare haioasa faza. In mod ciudat insa - daca tot e bal, bal sa fie - mi-a venit ideea, fara sa mai platsc pe nimeni pentru asta :) , sa caut cate pisici suntem de fapt pe net. Una din ele esti tu. Te pupam.

    Si afisul meu: http://www.flickr.com/photos/90668480@N06/8241407090/in/photostream/lightbox/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut! Eu sunt un om care si-ar dori sa se fi nascut pisica - de aceea iau cursuri intensive de mieunat, alintat si tors. Pe langa asta, sunt pasionata de cosmeticale si alte obiecte feminine si fara rost, dar si de culoarea marii linistite si a cerului senin. Asa s-a nascut 'Pisica albastra'. Incantata de cunostinta! Miorlau! :)

      Delete
  10. Am primit de la nasa fondul asta de ten, si-a luat nuanta Sand si e prea deschis pentru ea. Treaba ciudata e ca e chiar foarte deschis - eu am si Maybelline Dream Satin Liquid Ivory si mi se pare o idee mai inchis decat Facefinity. Daca tin eu bine minte, si tu ai tenul foarte deschis si cand am vazut ca tu ai testat Natural, deja nu prea mai stiu ce sa cred.
    Ma bucur ca e ok formulat, ma apucasem de cautat lista de ingrediente si asa am dat de review-ul tau, desi il citisem la vremea la care l-ai publicat (uitasem, silly me). Nu l-am folosit inca decat combinat cu Almay Clear Complexion, care ma face cam palida in lumina de la birou, desi mi se potriveste perfect.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sadie, am avut si eu Dream Satin Liquid in nuanta Ivory si mi-era bun abia vara, cand prindeam un pic de culoare. Ceea ce incerc sa-ti spun e ca da, eu am tenul destul de deschis :)) Nuanta 60 - Sand mi-ar fi probabil prea inchisa pana la vara (are prea mult pigment, prea mult galben...tenul meu e mai "creamy" in mod natural) Vara insa folosesc autobronzant progresiv pe fata si corp si mai "imprumut" si putina culoare naturala de la soare :)

      Asta ma face sa ma gandesc ca ar trebui sa fac un fel de lista cu nuantele de fond de ten care mi se potrivesc din tot ce am incercat. Cred ca s-ar putea dovedi util.

      Delete
    2. Azi am purtat Sand, eram prea curioasa. Bine intins merge, desi mie mi-e clar ca am trisat, majoritatea nu s-au prins. Depinde si ce port, daca bluza e mai "adunata" pot sa trisez aplicandu-l in strat subtire pe gat.
      Ce autobronzant folosesti? Eu as vrea sa folosesc pe fata si gat, ca din cauza SPF-ului mare nu ma bronzez deloc si e mare diferenta intre ten si corp, unde ma prinde soarele intotdeauna, chiar si cu SPF.

      Delete
    3. Pe corp folosesc autobronzantul progresiv de la Alverde (multe bloggerite il iubesc. Au scris despre ele si Camelcutza si Aurora Toma si Gabi de la "Manie". Si Andreei - "A Beauty Tale" stiu ca-i place)
      Iar pentru ten am gasit o lotiune bronzanta speciala, micuta, de la Sun Dance (tot o marca ce se gaseste in DM). E bine formulat si mie nu mi-a cauzat nici o neplacere. Nu e insa "progresiv", te inchide cu un ton sau chiar doua din prima. De aceea eu il amestec cu crema hidratanta pentru un efect mai putin evident (sunt mare fana a lotiunilor de bronzare progresiva. nu-mi place sa fiu azi alba si maine rotisata).

      Delete
  11. Si eu folosesc acest fond de ten! este grozav pentru tenul meu, insa ai dreptate, pe la extremitati se observa, dar per total isi face treaba cu brio!

    ReplyDelete
  12. Monica, acum ca s-a mai incalzit, ce fond de ten folosesti?

    Acesta cum se comporta pe temperaturile astea?:) tenul ramane cat de cat mat sau luceste la 1-2h dupa aplicare?

    Merci. :*
    W-end frumos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andra, Facefinity mi se pare un fond de ten cam gros, cam greoi pentru temperaturile inalte. Eu momentan storc de ultima picatura fondul meu de ten preferat pentru vara - Bourjois - Comme Apres 10 Heures de Sommeil. Mai am fix 3 stropi si-l amestec cu un alt preferat de-al meu: Max Factor - Lasting Performance. Din pacate cel de la Bourjois nu se mai fabrica. Si astept sa primesc La Roche - Possay Toleriane Teint Mousse Foundation - o sa scriu review-ul sau imediat ce apuc sa-l testez. Se promite a fi un fond de ten excelent pentru vara, insa pana nu-l primesc nu am cum sa ma pronunt.

      Mie vara imi plac fondurile de ten mai usurele, mai putin grele, cu un finish usor luminos, dewy. Tenul nu va ramane oricum perfect mat pe parcursul zilei, asa ca cel mai bine mi se pare sa nici macar sa nu te straduiesti sa pastrezi aceasta impresie. Tenul ultra-mat e mai pentru iarna, vara prefer un finish mai luminos, mai natural.

      Delete
  13. Sunt de acord cu ce spui si,da...tenul cu un aspect luminos, usor dewy este f. placut. :) Eu am tenul mixt si vara, zona T tinde sa luceasca, de aici curiozitatea. Multumesc pentru raspuns.

    Mi-as lua un fond de ten caci nu mai am niciunul in prezent si ma batea gandul (ca tot ai amintit de Bourjois :P) sa-l iau pe faimosul Healthy Mix, insa mi-e teama ca nu rezista pe parcursul zilei [acum ca e cald si va fi si mai cald:)] si ca se "duce" neuniform... cu pete...stii tu la ce ma refer :P. Rezistent la transfer inteleg ca nu este... dar e asa dragalas! :P L-am testat pe mana intr-o zi si mi-a placut cum se intinde...
    >Tu l-ai testat cumva? daca da, cum ti se pare?
    Ma mai gandeam si la cel nou de la Boots - Beautifully Matte... dar nu-s convinsa ca mi s-ar potrivi... apoi mi-am amintit de acesta de la MF.

    >La MF-Lasting Performance, ce nuanta ti se potriveste? nuanta ta bate spre galben/bej sau roziu?

    Merci. :*

    ReplyDelete
  14. Andra, cu rusine recunosc ca nu am apucat sa testez nici Healthy Mix, nici Healthy Mix Serum (le am pe lista de mai bine de un an si tot n-apuc sa le incerc sa-mi fac o idee).
    Lasting Performance este fondul meu de ten preferat! Chiar are o rezistenta foarte buna si pe tenul meu se intinde foarte uniform si natural (si eu am tenul mixt/gras). Nuanta mea este 101 - Ivory Beige si are un subton neutru, bej - nici prea galben, nici prea portocaliu, nici prea roz. Acum, vara, mi se mai potriveste si nuanta 102 (imi place ca fondul asta de ten are nuante foarte echilibrate din punct de vedere coloristic).
    Si, daca imi permiti, iti mai fac o recomandare: poti incerca si fondurile de ten de la Farmasi, pe mine m-au impresionat placut! Incearca in special Stay Matte (eu am incercat nuanta 02) si High Performance (aici am testat nuanta 03). Aspect foarte placut, rezistenta buna! Singurul minus notabil este parfumul, testul de sesizabil in cazul lui High Performance. Dar chiar si eu marturisesc ca este un minus mititel peste care poti trece daca in rest esti multumita :)
    Eu iti multumesc pentru increderea pe care mi-ai acordat-o si sper sa iti gasesti fondul de ten perfect pentru vara!

    ReplyDelete
  15. Monica, pana la urma am gasit si luat noul fdt Revlon-Nearly Naked :) N-am rezistat tentatiei. :)
    Daca vrei sa vezi un review bun, iata aici:
    http://www.youtube.com/watch?v=Q9ovrBgPFGI
    sau aici:
    http://www.youtube.com/watch?v=TiD-1IRpxio


    Intr-adevar, aproape ca nu se simte pe ten. E f. light, se intinde rapid. Are acoperire mica spre medie, as zice. Pentru mascarea imperfectiunilor este necesar si un corector. Este perrrfect pentru vara.

    Abia l-am luat si aplicat, nu stiu inca rezistenta pe parcursul zilei si cum se comporta la temperaturi mari, presupun ca va fi necesara pudra, cel putin in zona T.

    Merita sa-l testezi daca ai nevoie de un nou fond de ten.;)
    Ah, si am cerut si putin fdt Healthy Mix. Este la fel de light ca si Nearly Naked. Sunt curioasa cum este... Acela imi place ca are pompita, dar pe acesta de la Revlon cred ca te poti baza mai mult... asta este feeling-ul meu, avand in vedere experienta placuta din trecut pe care am avut-o cu Colorstay-ul... Cred ca cca 3 ani l-am tot cumparat.

    Ah, si are si SPF 20 cel de la Revlon - Nearly Naked. :)

    Pupici si...multumesc pentru raspunsuri si sugestii! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu mare-mare drag, Andra! :* :*
      Tare ma bucur ca ai reusit sa gesesti un fond de ten pe care sa il iubesti pentru vara! Marturisesc ca si pe mine ma tenteaza teribil Nearly Naked! O sa fac tot posibilul sa-l testez si eu!

      Insa chiar astazi mi-a ajuns si mie noul fond de ten de la La Roche Possay - Toleriane Mousse Teint. Am nuanta 01 si la prima vedere mi se potriveste foarte bine. Trebuie sa-l port de cateva ori pana ma pronunt definitiv, insa textura de spuma m-a cucerit de la prima aplicare - e foaaarte fina si siliconata. Sa vedem acum cum se comporta in timp :)
      Dar da: Nearly Naked ramane pe lista de testat (mai ales acum ca a ajuns si pe meleagurile noastre)

      Iti multumesc si eu din suflet pentru incredere si pentru faptul ca te-ai intors sa-mi lasi un comentariu in care sa-mi spui alegerea ta! Te astept oricand pe blog si/sau pe mail cu orice intrebare! Ador sa schimb pareri cu alte fete despre cosmeticele preferate! :) De aceea mi-am deschis blogul!
      Pupici! Si o zi cat mai frumoasa! :*

      Delete
  16. Ma bucur ca ai amintit de fdt. LRP si mai ales ca iti place si ca ti se potriveste nuanta. Poate ii faci si un review cand ti-ai format o parere finala despre el. ;) Oare o fi disponibil in farmacii? La Sensiblu am vazut ieri unul dar dupa formatul cutiei, parea sa fie varianta veche.

    Si tu ai fost o draguta si mi-ai raspuns la toate intrebarile, asadar am retinut aceasta si m-am gandit ca trebuie sa revin aici cu alegerea finala. :) M-am bucurat foarte mult ca l-am gasit, mai ales dupa ce am urmarit respectivele review-uri de pe YT. :)

    Pup si eu!:*
    O seara placuta!

    ReplyDelete
  17. Eu folosesc MaxFactor facefinit dar nuanta golden 75.

    ReplyDelete
  18. Interesante informatiile,darrr,spre rusinea mea,tot NU STIU ,sa imi aleg un fond de ten...deja sunt in stadiul de disperare,pentru ca am un ten problematic,patat...trecuta de 4o
    ...ehe...HELP...HELP...HELP

    ReplyDelete