Saturday, November 3, 2012

Preferatele lunii Octombrie



Luna Octombrie, prima luna de toamna adevarata s-a incheiat, iar eu m-am hotarat sa va arat cateva dintre produsele cosmetice si de ingrijire pe care le-am iubit (si inca le iubesc) in aceasta perioada. Nu voi face o postare cu preferatele lunii mereu, pentru ca eu am o rutina destul de fixa, care nu se schimba foarte mult de-a lungul zilelor sau chiar a saptamanilor. Insa cateodata, in special la schimbarea sezoanelor, imi schimb si eu preferatele si atunci e rost de o postare. In rest, daca as face asta in fiecare luna, v-as arata cam aceleasi produse (mereu am fost pe idea ca daca nu e defect, n-are rost sa-l repar – “if it ain’t broke, why fix it?”) :)

Insa odata cu venirea sezonului rece si in acelasi timp datorita unei schimbari de look, am inceput sa pun mai mult accent pe machiajul ochilor si am inceput sa aleg rujuri in nuante mai cuminti, nude. Pentru mine aceasta este o schimbare foarte importanta, pentru ca de cele mai multe ori aleg sa pun accentul pe buze si imi plac la nebunie rujurile in nuante puternice si in stilul pin-up. In acelasi timp, am inceput sa iubesc din nou lookul oferit de machiajul realizat cu fond de ten mineral, nu lichid. Catodata, o schimbare este mai mult decat bine venita :) Haideti sa va arat noile mele produse preferate:

(click pe poza pentru marire)


  • In machiajul de zi cu zi, am folosit zilnic pensulele mele cele mai pufoase – un kabuki no-name, gasit din greseala la un magazine de cosmetice ieftine si doua din pensulele mele Eco Tools – ambele dintr-un set. Pensula mare este perfecta pentru aplicarea blushului: il difuzeaza perfect si il blenduieste de minune. A doua, mica si pufoasa, este o alta pensula mult iubita de mine: desi este teoretic o pensula de blending pentru ochi, eu o folosesc pentru aplicarea pudrei minerale sub ochi si injurul nasului, pe post de anticearcan/concealer. E perfecta si pentru aplicarea highlighterului pe pometi si pe arcada. Acestea sunt cele mai folosite pensule din setul Eco Tools – Bamboo5 Piece Brush Set. Nu trece o zi fara sa le pun la treaba :)

  • Si daca tot va povesteam cat de bine aplica blushul pensula de la Eco Tools, in poza apare si noul blush preferat – este vorba despre Berry Merry din gama ELF Studio. Vreau sa incep prin a va spune ca nuanta acestui blush – un grena movuliu ( a iesit foarte realist in poze) este way-waaay out of my confort zone!! Este o nuanta dificil de purtat pentru cineva cu pielea atat de deschisa la culoarea ca mine, insa datorita pensulei Eco Tools si a faptului ca tenul meu mai pastreaza inca urmele aurii ale bronzului din vara, in aceasta perioada pot purta cu success aceasta nuanta. Imi place ca ofera un look fresh, sanatos – pometii mei arata ca niste mere rumenite atunci cand il port. Imi place ca par imbujorata de vant si consider ca aceasta este cu adevarat perioada perfecta din an pentru aceasta nuanta de blush.

  • Un alt preferat al meu din aceasta perioada este gel linerul Essence negru – nuanta Midnight in Paris. M-a surprins gradul sau de pigmentatie si textura foarte placuta – este deosebit de cremos, se aplica fara efort si obtin rezultate perfecte de fiecare data cand il folosesc. Il consider o achizitie excelenta si il recomand oricui!

  • In cazul machiajului tenului, m-am intors in aceasta perioada la o veche iubire – fondurile de ten minerale.  In poza aveti doua cutiute: Recipientul mai mare, cu capac negru, este fondul de ten Avon Smooth Mineral in nuanta Nude. Cutiuta mai mica, cu capac alb, este varianta tester a fondului de ten Everyday Minerals in nuanta Soft Butter Peach. Le folosesc pe amandoua in combinatii pentru a obtine culoarea perfecta. Ofera o acoperire medie si un finish catifelat, semimat.

  • Iar pe buze, preferatul meu in aceasta luna (l-am purtat aproape in exclusivitate!) este rujul L’Oreal Color Juice in nuanta Chai Love You. Este nude-ul perfect pentru mine – cremos si catifelat. De asemenea, este un ruj deosebit de placut de purtat. Nu este foarte rezistent, insa nuanta se preteaza la reaplicari fara efort – nici nu-mi trebuie neaparat o oglida daca decid sa ma rujez cu aceasta nuanta :)

(click pe poza pentru marire)

  • La capitolul ingrijire, m-am indragostit in aceasta perioada de aroma speciala a gelului de dus Senses – Exhilarating. Desi este catalogat ca un produs barbatesc, eu l-am iubit la prima mirosire. Parfumul sau impleteste note speciale de grapefruit, lemn de cedru si ambra. Este in acelasi timp energizat si picant, perfect pentru vremea tot mai rece de afara – are un parfum care iti incalzeste simturile. 

  • Serul Regenerist de la Olay este mereu pe lista mea de preferate – il folosesc zilnic de mai bine de un an si este fara doar si poate produsul meu preferat de ingrijire a tenului.

  • Un alt produs pe care l-am introdus in rutina mea din ultima perioada este gelul exfoliant cu 1% BHA de la Paula’s Choice. In poza apare o mostra, nu am prodului full-size, am avut doar multe (destule!) mostre. Inca incerc sa-I gasesc locul potrivit in rutina mea de ingrijire, insa pot afirma ca imi place textura acestuia de gel. Iar dupa aplicare, pielea ramane fina si luminoasa. De asemenea, imi place ca orice eruptie acneica care mi-a aparut in aceasta perioada s-a vindecat muuult mai repede datorita acestui gel exfoliant.

  • In poza mai apare si un piepten :) Nu e ca si cum nu m-as fi piptanat pana acum, dar de cand am parul scurt (foarte scurt as putea zice), acest piepten cu forma speciala (dintii sai au niste zimtisori care nu apar in poza) ma ajuta sa tapez parul pentru un plus de volum.

  • In caz ca erati curioase, in cutita micuta si draguta am ulei de cocos :) De cand frigul si-a facut simtita prezenta, uleiul de cocos m-a ajutat pe post de balsam de buze, crema de maini hidratanta, ulei de cuticule si cicatrizant local. Il folosesc zilnic si chiar de mai multe ori pe zi.

(click pe poza pentru marire)

In aceasta poza apar suplimentele mele preferate din aceasta perioada:

  • In fiecare toamna in aceasta perioada fac un tratament cu Imunogrip. Este un supliment homeopat cu echinaceea care intareste sistemul imunitar pentru aceasta perioada cand racelile si gripele sunt la ordinea zilei. Iau Imunogrip in fiecare an de cativa ani. Nu pot sa ma gandesc la toamna fara sa-mi fac provizii de Imunogrip :)
 
  • Suplimentul cu multi-vitamine si minerale de la Rainbow’s Light – Women’s One – este unul dintre cele mai bine cotate produse de pe iHerb. Ofera tot necesarul zilnic de vitamine si minerale intr-o singura tableta. In plus, contine si enzime digestive si extracte de plante cu proprietati benefice. 

  • Un alt supliment fara de care nu-mi mai inchipui zilele (de fapt noptile) este Melatonina. Am suferit mult timp de insomnii – sunt o fire anxioasa, iar in ultima vreme am trecut printr-o perioada stresanta la serviciu. De obicei cand se intampla asta nu pot sa dorm bine – ori n-adorm, ori nu ma odihnesc. Suplimentul cu Melatonina ma ajuta sa adorm rapid si bine – de obicei ma ia somnul cam la 15-20 de minute dupa ce se dizolva pastila. Partea buna – melatonina e un compus natural care se regaseste si in corpul nostru in doze ce variaza in functie de nivelurile de stress si de varsta. Este un supliment natural, nu un medicament tranchilizant sau somnifer.

  • Ultimul produs din lista mea de preferate este din nou ambalat intr-o cutie misterioasa si draguta. Nu o sa fiu sadica si o sa va pun sa ghiciti – este vorba de suplimentul meu cu tarate de psyllium. Iau cate o lingurita de psyllium in fiecare dimineata (de obicei cu iaurt). Psylliumul este o planta din India care contine o cantitate impresionanta de fibre – de 10 ori mai multe decat graul integral. Aportul suplimentar de fibre alimentare solubile si insolubile ajuta digestia, detoxifica organismul si ofera o stare de bine. 

Acestea au fost preferatele mele. A fost o posatre lunga, va multumesc ca ati ramas cu mine pana la final. :)
Spuneti-mi: Voi ati incercat vreun produs de pe lista mea de preferate?

Pin It

18 comments:

  1. Eu am incercat vitaminele si gelul exfoliant.. Sunt incantata de ambele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In ultimele zile am incercat sa gasesc pe iHerb o alternativa mai ieftina la vitaminele Rainbow's One. Si n-am gasit...nu ma las eu cu una cu doua, dar sunt intr-adevar niste vitamine foarte bine formulate! :)

      Delete
  2. Cat de frumos e blush-ul ELF! Eu am unul in nuanta Mellow Mauve, dar l-ai descris atat de ispititor pe acesta incat mai ca-mi vine sa-l comand :)
    Din lista ta am incercat pensulele EcoTools (cea pentru blending e super, eu o folosesc deocamdata doar pentru blending), vitaminele (le ador si chiar imi comand varianta cu 150 capsule cat de curand, ca raman fara), melatonina, ulei de cocos.

    Nu pui poze cu noua tunsoare? :D Vreau sa o vad! Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Georgia, daca ai Mellow Mauve, poarta-l pe acela - o sa obtii acelasi efect, dar poate cu mai putina chinuiala. Mellow Mauve e o nuanta foarte similara, insa are marele avantaj de a avea un subton mai roz-trandafiriu, nu chiar movuliu ca Berry Merry. Mie imi place mult BM si l-am purtat zilnic de mai bine de o luna, insa adevarul e ca nu stiu cat timp il voi mai putea purta. Genul asta de blushuri aproape movuli merg purtate doar toamna intr-o anumita perioada, nu sunt foarte versatile. Pe masura ce frigul va veni iar eu voi deveni chiar si mai palida, cred ca subtonul mov va iesi la suprafata si ma va face sa arat hipotermica, nu rumena in obrajori :P Insa deocamdata il ador! :)

      O sa incerc sa pun poze si cu noua tunsoare, o sa vad cum fac, ca e asimetrica (un bob inversat- foarte scurt in spate si cu suvite mai lungi in fata)si trebuie sa o prind din mai multe unghiuri :)

      Delete
  3. eu am incercat pensulele ecotools, cele pentru ochi, uleiul de cocos, exfoliantul cu BHA si mi-au placut toate! o sa imi comand cand termin suplimentele de acum vitaminele acelea women's one, prea sunt laudate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Milena, acum am inteles si eu de ce sunt atat de laudate - au o formula incredibila.

      Delete
  4. Mi-a facut placere sa citesc o postare cu favoritele Pisicutei Albastre. Ma uit la acel kabuki si vad ca seamana izbitor cu al meu de la Elf. Nu credeam ca exista un kabuki no name atat de estetic (nu ca ELF ar fi mare brand, dar pensulele lor sunt super ok). Chiar pare foarte bun! Si ca sa ramanem la ELF trebuie sa iti marturisesc ca am ramas fixata pe blush-ul tau. Desi nu ma pricep la aplicarea blushului am observat ca daca il aplic cu un kabuki arata natural indiferent cat de intens ar fi (cum ai precizat si tu, parca se estompeaza culoarea, fie ea si una violenta). O sa fie sigur in viitoare comanda ELF!
    Ah, si cutia cu tarate de psyllium e mult, mult mai pretty decat cea a untului de cocos. Eu in ea ma tot intrebam ce-o fi pitit o pisica sireata. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aurora, ai dreptate: kabuki-ul ala seamana destul de bine cu cel de la ELF, insa e mai mititel si cu perii mai fermi, taiati mai scurt. Am descoperit ca e foarte bine ca o pensula kabuki sa aiba perii desi si mai scurti - mi se pare ca asa aplica mai bine si mai localizat produsul.
      Cat despre cutiutele mele minune - cea in care am pus psylliumul initial gazduia unul din ceaiurile mele preferate - Midsummer Night's Dream - un ceai aromat care se vinde varsat si care din pacate s-a terminat. Oricum, am o pasiune pentru cutiutele si recipientele dragute, colorate, desenate, pictate :)

      Delete
  5. Imi place mult culoarea blush-ului de la ELF. Sunt in cautare de asa o nuanta, insa din pacate, mie nu-mi plac blush-urile ELF :(

    ReplyDelete
  6. Se spune ca blushurile ELF sunt nuante copiate dupa blushuri mai celebre, adesea de la NARS. Daca iti place nuanta, atunci ar trebui sa stii ca Berry Merry de la ELF e considerat un dupe al lui NARS - Sin :)

    ReplyDelete
  7. Ce curioasa m-ai facut cu schimbara de look! :D
    Din lista ta, am folosit si eu mostre de BHA gel, dar am cumparat varianta lichid cu 2% (am folosit un an varianta lotiune si tot simt nevoia unui produs mai puternic, avand barbia si nasul destul de incarcate). Apoi sunt vitaminele, pe care le iau cam de o luna. Sincer nu am observat vreo imbunatatire semnificativa la ceva, speram sa imi creasca imunitatea, dar tot am racit (ce-i drept, o raceala usoara, nu m-a pus la pat). Oricum, suplimentele alimentare de genul asta au efecte in timp si fac bine organismului in general.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toata lumea lauda varianta BHA lichid, insa mie imi place mult textura de gel in toate produsele mele de ingrijire :)
      Efectul vitaminelor nu se simte neaparat foarte rapid, asta stiu si eu, insa simt ca am nevoie de ele, pentru ca imi monitorizez dieta si sunt zile in care simt ca mananc doar calorii goale, fara vitamine, fara alte beneficii decat faptul ca-mi astampara foamea :( macar asa sa compensez

      Delete
    2. Eu deocamdata astept rezultatele ca sa laud si eu varianta lichida! Am inceput sa folosesc aseara, deci mai am de asteptat...
      Pe acelasi principiu am mers si eu cu vitaminele, mananc atat de prost cateodata...

      Delete
  8. Eu am pensulele ET si gel eyeliner-ul essence, ah, si un piaptan identic cu al tau, si un bob tot cam asa :). Totusi, pentru tapat caut altceva, un piaptan-perie, m-a tapat la coafor cu asa ceva si rezultatul a fost super, uite cam asa arata: http://www.beautybay.com/haircare/headjog/teasingbrush103/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coconut, wow! E super peria aceea! Multumesc pentru link, o sa incerc sa caut ceva similar! Numai dupa poza si pot sa-mi dau seama ca ar fi foarte eficienta! Multumesc mult!

      Delete
  9. What's up, I log on to your blogs on a regular basis.
    Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing!

    ReplyDelete
  10. You're so awesome! I do not suppose I've truly read
    a single thing like that before. So nice to find someone with some
    original thoughts on this issue. Really.. many thanks for starting this up.
    This website is something that is required on the internet, someone with some originality!

    ReplyDelete
  11. Thanks on your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you can be a great author.I will be sure
    to bookmark your blog and may come back from now on. I want to
    encourage that you continue your great writing, have a
    nice morning!

    ReplyDelete