Sunday, January 6, 2013

Preferatele anului 2012

Asa cum am facut-o si anul trecut, in prima saptamana din noul an imi place sa fac un fel de retrospectiva pe toate planurile a anului ce tocmai a trecut: ce a adus, ce a luat, ce a schimbat.

Si cum postarile de tipul "produsele anului" se numara printre preferatele mele (mereu ma inspir din listele de produse iubite ale celorlalte bloggerite pe care le citesc cu drag), o sa va arat in aceasta postare si lista mea cu cele mai folosite si mai adorate cosmeticale ale anului trecut:

1.Produsele preferate de ingrijire:

Crema hidratanta/crema de ochi/serum - Olay Regenerist Daily Regenerating Serum (HolyGrail!!!)

 
Am fost fidela serului Olay pentru al doilea an consecutiv. Daca relatia noastra de iubire merge bine, de ce sa-l schimb? Este un produs bine formulat, cu o textura foarte placuta si care aduce beneficii reale tenului meu.

Demachiant – Demachiantul bifazic de la Balea a fost folosit in aproape fiecare zi a anului ce a trecut, urmat de servetelele umede pentru bebelusi Babyish (HolyGrail!!!)

Balsam de buze - Carmex (HolyGrail!!!) Desi in fiecare an testez o gramada de balsamuri de buze, am grija sa am mereu la mine un tub de Carmex.


2.Produsele preferate de makeup:
 
Fond de ten - Max Factor – Lasting Performance (HolyGrail!!!)


Cand vad acest fond de ten din nou in lista cu "preferatele anului", imi vin in minte versurile alea cu "inca o data, cea mai fidela fata" :)))))) Ce pot sa spun - fidelitatea si statornicia chiar ma caracterizeaza.

Corector/concealer - LA Girl - HD Concealer


Acesta este singurul concealer pe care l-am folosit in 2012! L-am primit la inceputul anului trecut - prin februarie (a fost parte dintr-o comanda pe cherryculture) si nu m-am despartit de el tot anul. Acum ma pregatesc sa-mi comand un nou tub. Ce pot sa spun - isi face treaba! E pigmentat si rezistent si pentru ca nu are particule iluminatoare poate fi folosit si in zona ochilor, dar si pentru a camufla celelalte mici imperfectiuni ale fetei. Hell...l-am folosit chiar si pe post de fond de ten in unele zile.

Blush - Milani - Luminous (HolyGrail!!!) + ELF Studio - Berry Merry (preferatul fara concurenta din ultimele 4-5 luni)






Eyeliner - gel liner Essence 


Farduri – Desi este o achizitie destul de tarzie, declar quad-ul 401 de la Flormar - paleta anului. Ador toate cele 4 nuante ale acestei micute palete. Puteti vedea swatchuri si un mini review aici.


Pensule de machiaj - preferatele anului au fost pensulele din setul Eco Tools - Bamboo 5 Pieces Brush Set. Le-am folosit in fiecare zi, aproape fara exceptie.

 
Ruj – Jordana Easyshine au fost preferatele mele in 2012!


Am reusit sa adaug inca 2 nuante celor 4 din poza de sus, ceea ce inseamna ca am 6 - jumatate din totalul de 12 nuante disponibile :)) Daca Andreea colectioneaza Balm Stain-urile de la Revlon, eu cu siguranta le adun pe acestea de la Jordana. M-au cucerit prin textura lor lejera, hidratanta, prin nuantele jucause si, de ce sa nu recunosc, prin aroma lor deosebita - fiecare nuanta are ca si corespondent un fruct sau un desert, iar acesta se regaseste si in aroma si chiar gustul produsului. Promit sa revin cu un review cat mai detaliat al intregii mele colectii si cu swatchuri pentru cele 6 nuante pe care le detin in prezent :)

Rimel - nu am putut desemna un rimel preferat pentru 2012 - toate pe care le-am incercat si-au facut treaba la fel de bine. Cateodata mi se pare ca genele mele se impaca cu aproape orice mascara. Cu toate astea, va pot da un indiciu - in 2012 am folosit exclusiv rimeluri cu aplicatoare din silicon. Asa mi s-a pus mie pata :P

3.Produsele preferate pentru par:

Styling - Spuma pentru volum Garnier Fructis 


Sampon uscat - Balea


4.Instrumente ajutatoare procesului de infrumusetare:

Placa de par - Remington S3500 - prima mea placa de par! Va urma un review :)


Epilator electric - Braun Silkepil



Pfeeeew! Gata, am terminat :) Acestea au fost preferatele mele din anul ce tocmai a trecut. Va multumesc pentru rabdare, a fost o postare luuuunga, insa sper sa va inspire.  
Dar pentru voi? Care au fost produsele de beauty care v-au marcat anul? Este vreunul din lista mea si pe lista voastra? 





Pin It

25 comments:

  1. Ce bine arata rujurile Jordana. cred ca le-am vazut si eu pe la targuri, dar nu mi-au facut cu ochiul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana, da, in ultima vreme au aparut standuri Jordana si Milani pe la targurile de la Dalles. Ultimele 2 rujuri de acolo le-am luat. Nu sunt produse care sa-ti atraga atentia prin ambalaj. Mi s-a pus pata abia dupa ce am vazut swatchuri pe net si am citit cateva review-uri pozitive.

      Delete
  2. Monica, mi-am facut wishlist pornind de la postarea ta!:))
    Mai precis, in timp, trebuie sa incerc: crema Olay, samponul Balea, eyeliner-ul essence, balsamul de buze Carmex!
    Si, desi spuneam ca nu voi face eu o astfel de postare la acest moment, chiar mi-ai facut pofta :P (vreau sa spun ca mi-a placut, desigur!) - sper sa ma si mobilizez!:)
    Pupicei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, abia astept sa citesc ce produse ti-au placut tie in anul ce a trecut. Pupici!

      Delete
  3. Buna,
    Ma intrebam de unde iti iei serul olay si cam cat costa? Sunt in cautarea unui produs care sa hidrateze in profunzime pe tot parcursul zilei si daca tu te intelegi perfect cu el de 2 ani de zile, ma gandesc ca e un semn bun. am avut la un moment dat o crema olay care mi s-a parut ok.:)
    merci si un an nou plin de bucurii:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Calliope, serul Olay se gaseste destul de greu la noi. Eu il cumpar mereu de la raftul cu produse Olay din magazinele Real (de la standul de cosmetice). Costa in jur de 60-65 de lei. Mie imi place mult, insa trebuie sa iti atrag atentia ca eu am un ten mixt-gras. Poate pentru un ten foarte uscat nu ar oferi aceleasi beneficii. De asemenea, mentionez ca este un produs formulat in baza de siliconi, asa ca functioneaza excelent si ca un primer - machiajul se aplica perfect peste acest ser. Insa daca ai intoleranta la produsele cu un continut mai mare de silicon, ar trebui sa stii asta inainte sa cumperi acest ser. Pentru mine, repet, e ideal. Insa nevoile noastre ar putea fi diferite.

      Delete
    2. Nu am intoleranta la siliconi, ma inteleg ok cu ei, insa daca spui ca este potrivit unui ten mixt-gras, mai bine aman pana mai spre vara achizitionarea lui. Momentan din cauza frigului tenul meu are tendinte de uscare si imi da mari batai de cap. Pentru mine gasirea unei creme care sa hidrateze tenul fara sa il incarce este un deziderat greu de atins.
      Multumesc pentru raspuns! Te citesc cu drag, chiar daca din umbra:)
      O seara faina!

      Delete
  4. Da, da si eu iubesc Carmex-ul.:)
    Sunt curioasa cum sunt rujurile Jordana. Nu am stiu de ele ca poate imi luam de la Dalles cand aveau stand. Tu de unde le cumperi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ultimele doua nuante de la Jordana le-am cumparat de la targul de Craciun de la Dalles. Pe celelalte le-am luat de pe cherryculture (diferenta de pret pare mare, insa pe cherry costa mult transportul, asa ca ajungi cam tot pe acolo).
      Ca produs, Jordana Easyshine sunt un fel de hibrid intre un balsam de buze, un ruj si un gloss. Se simt foarte lejer pe buze, sunt hidratante si delicoase ca si aroma. Cu toate astea, nuantele mai intense au o pigmentatie la care nu te-ai astepta. Si lasa si un finish glossy pe buze :) Sunt 3in1 :)))

      Delete
  5. ador blushul milani,nuanta asta o folosesc si eu acum.m-ai facut curioasa in legatura cu olay, nu am incercat niciodata.pupp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Modniza, da, Milani - Luminous e din punctul meu de vedere blushul perfect - merge la orice look si ilumineaza instant fata.
      Serul Olay a fost o descoperire incredibila pentru mine - e pur si simplu o placere sa-l aplici, este bine formulat, aducand beneficii reale tenului si, in plus, functioneaza si ca un makeup primer pentru ca este un produs in baza de silicon, asa ca uniformizeaza tenul si-l lasa catifelat.

      Delete
  6. Mi-am pus in cap ca anul asta sa incerc si eu ceva de la Olay. Nu stiu de ce, dar brandul asta nu mi-a inspirat niciodata incredere, insa in ultimul timp am auzit foarte multe persoane multumite de produsele lor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andreea, nici mie nu mi-a lasat o impresia buna brandul asta pana nu am citit e Beautypedia ca au multe produse bine formulate. Si, desigur, pana nu am incercat produsele lor. M-a enervat teribil si dezastrul ala de anul trecut cu "vino cu crema veche si-ti dam noi una noua". In perioada aia mi-era si rusine sa zic ca folosesc Olay :)) Dar adevarul e ca trebuie sa-i dau Cezarului ce e al Cezarului...multe din produsele lor sunt bine formulate, in special cele care vin in recipiente cu pompita, nu la borcan. Eu iubesc serul Regenerist! Pentru mine e perfect.

      Delete
  7. Bifazicul si samponul uscat sunt si pe lista mea de preferate. Pensulele le am si eu dar nu prea le-am mai folosit, de fapt de cand am una real techniques tot spre ea intind mana :). Concealer-ul preferat a fost Maybelline superstay, recomandat de tine, thanks a lot!
    Vreau si eu blush-ul milani si rujurile jordana :)
    N-ai pus nicio oja preferata, cum asa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu multa-multa placere, Coconut! Ce ma bucur sa aud ca te-am ajutat :) Imi creste inima de bucurie!
      ...Cat despre oje: sincer, am vrut sa pun, dar mi-am dat seama ca am atatea oje preferate ca mi-ar fi fost foarte greu sa ma limitez la una sau doua. De-aia am decis sa nu le includ, insa mi-am promis in sinea mea ca voi face tot anul muuulte postari cu unghiute in care sa vi le arat pe toateeee :)))

      Delete
  8. Buna Monica,
    dupa cateva cautari pe net, am inteles ca ar fi un stand essence si la mine in oras, Arad. Ma tenteaza eyelinerul de la ei. Cum se comporta ca rezistenta?Acum il folosesc pe cel de la elf, dar se intinde peste toata pleoapa si trebuie sa-mi achititionez altul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut! :)
      Eu nu am incercat decat gel eyelinerul de la Essence, nu si pe cele lichide. Inainte de acesta si eu am avut tot ELF si pot sa-ti spun ca, cel putin din punctul meu de vedere, gel linerul Essence este superior! Este mult mai cremos si mai pigmentat si, spre deosebire de cel de la ELF, nu s-a uscat deloc inca (are in continuare aceeasi textura cremoasa si usor de aplicat), desi il am de aproape 6 luni. Mie mi se transfera pe arcada majoritatea eyelinerelor (asa e forma ochilor mei + nu am pielea uscata, ba din contra). Nu pot sa spun ca gel linerul Essence nu se transfera (mai ales daca uit sa folosesc primer), insa mi se pare mai rezistent decat "tovarasul" sau ELF. Eu ti-l recomand! Cred ca vei fi multumita :)

      Delete
  9. fix produsul asta de la Olay l-am pus acum multa vreme in urma pe una din listele produselor de mare interes, sper ca in viitorul apropiat sa ajunga in mainile mele :)

    Cat de bine arata blushurile, nuanta celui de la elf mi-a luminat chipul <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, sper sa reusesti sa testezi serul Olay. Eu am fost vineri la standul meu preferat - cel din galeria Real Afi Palace - si am aflat o veste ingrijoratoare. Se pare ca s-ar putea sa fie retras de pe piata, inlocuit cu o varianta noua, imbogatita cu un antioxidant in plus. Noua varianta se numeste Olay Regenerist 3 Point Super Serum si are un tub de culoare rosie. Totul ar fi bine si frumos, insa nu stiu daca noua varianta e la fel de bine formulata ca cea veche :( In plus, costa si cu 30% mai mult, ajungand sa graviteze in jurul sumei de 100 de lei :(((( Eu sper din tot sufletul sa nu scoata de pe piata varianta veche a serului. M-am impacat minunat cu el mai bine de 2 ani si chiar era un produs foarte bine formulat.

      Delete
  10. Monica, mai folosesti serul de la Olay de mai sus? m-ar tenta sa-l caut si sa-l incerc si eu. :P Daca nu, ce creme folosesti in prezent? am ramas fara si trebuie sa imi iau ceva, dar nu-s hotarata ce anume..:) Am tenul mixt. Mi-ai putea recomanda ceva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana, serumul Regenerist a fost scos de pe piata romaneasca (de fapt, el a fost inlocuit cu varianta Regenerist 3 Point Super Serum. dar acesta din urma are un singur ingredient in plus si costa aproape 100 de lei - fata de 60 cat costa serumul Regenerist "simplu") Prin urmare, eu m-am orientat catre alt serum Olay.

      Momentan folosesc cu succes Olay Tottal Effects 7in1 Instant Smoothing Serum. Acesta are un singur ingredient in minus fata de serumul Regenerist, dar pielea mea il iubeste la fel de tare :) Costa tot in jur de 60 de lei, cat dadeam si pe Regenerist. Deci nici bugetul si nici rutina mea de ingrijire nu au fost afectate major de aceasta schimbare.
      Ti-l recomand din suflet pentru ten mixt si gras (atata timp cat tolerezi siliconul in produsele cosmetice) Siliconul NU este comedogen si nu blocheaz ain nici un fel porii. Insa existe un numar fff mic de persoane care au intoleranta la acest ingredient. Daca tu nu te numeri printre ele (e usor de verificat - majoritatea fondurilor de ten, primerelor si cremelor de fata contin siliconi), atunci iti recomand cu caldura serulul Olay. Tenul meu e mai fericit decat a fost in ani de zile!

      Delete
  11. Hmm, nu stiu deloc cum sa procedez, caci tare ma tenteaza serul pe care-l folosesti. :P Ma bucur ca iti merge bine cu el! Singura mea retinere vine din faptul ca tenul meu nu s-a inteles cu cateva produse (mostre) Paula's Choice pe care le-am folosit si care, intre ingrediente, contineau si silicon. Mi-au creat acnee din pacate pentru mine.:( Tare mi-as fi dorit sa pot beneficia de ingredientele benefice continute!

    O sa il caut totusi pe acesta, caci m-ai facut curioasa in privinta lui. Asa arata recipientul? http://www.e-cosmetic.ro/media/catalog/product/cache/1/image/8f10ba53a27d1755db17acd8aa26c8c9/o/l/olay-serum-3.jpg
    Multumesc pentru raspuns! Sper sa ajung printr-un Carrefour zilele astea si chiar sa-l pot testa.
    PS: Daca ai timp (sau cand ai timp, daca doresti), te rog sa scrii despre preferatele tale actuale in materie de cosmetica, ingrijirea tenului...si ce iti mai place. Mi-ar placea sa aflu mai multe detalii. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Diana, este exact cel din poza.
      Si iti multumesc pentru sugestie, o sa scriu cat de curand un articol care sa detalieze rutina mea de ingrijire actuala. Mai ales ca momentan tenul meu arata si se simte mai bine decat a facut-o in ultimii cel putin 10-12 ani. Deci sunt multumita de felul in care evolueaza (sau stagneaza) lucrurile.
      Cat despre siliconii din produsele cosmetice - repet: siliconul nu blocheaza porii si nu e comedogenic. Intoleranta se manifesta de obicei prin mancarimi. Insa ca sa te asiguri ai putea cauta ingredientele fondurilor de ten cu care pielea ta s-a inteles bine pana acum. Sau a cremelor de fata.
      Eu sunt foarte precauta atunci cand fac recomandari la capitolul produse de ingrijire. Incerc sa-mi temperez entuziasmul si evit sa fac afirmatii de genul "e cel mai minunat din lume si oricine ar trebui sa-l cumpere". Si asta tocmai pentru ca stiu cat de subiective sunt aceste achizitii si efectele lor. De aceea ti-am oferit toate informatiile (inclusiv precautiile) - pentru ca tu sa iei o decizie cat mai buna pentru tine.

      Delete
  12. Multumesc! Esti o draguta! Te imbratisez! Am vazut serul azi intr-un DM. Era peste 70ron... piperat pret! dar maine cred ca ajung in Carrefour. Tot zic de Carrefour caci stiu ca aveau si testere la unele produse Olay. Sper sa aiba si la acesta. :) Pupici! Abia astept postarea si ma bucur pentru tine ca iti merge bine cu tenul! ;) Greu este sa gasesti acea combinatie [castigatoare] de cosmetice, care sa si functioneze pe termen lung,nu-i asa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iiiii...ce scor! Sa stii ca am observat ca in DM sunt preturile semnificativ mai mari decat in orice alt magazin. Acest lucru este valabil pentru mai toate produsele care nu sunt marca proprie. Sper sa gasesti serumul in Carrefour si sa ai posibilitatea sa il si incerci. Iti recomanda sa ai la tine un mic recipient etans, in care sa rogi vanzatoarea sa-ti toarne 2-3 pompite (daca nu are mostre la plic)
      Eu am cumparat serumul din Real AFI Palace - acolo este o fata taaare draguta ca reprezentant Olay - super-saritoare si amabila. Consultantii sunt de obicei vineri, sambata si duminica la stand (asa mi-a zis fata din AFI)

      Delete