Saturday, February 2, 2013

Dilema de weekend - chestionar de beauty

Astazi am hotarat sa reinstaurez rubrica aceasta, pentru ca mi-era dor de dilemele mele de beauty si de raspunsurile voastre :)
Sa fie intr-un ceas bun deci!

Intrebarea acestui weekend nu e in nici un caz o dilema,  se incadreaza mai bine in partea cu "chestionarul de beauty":

Care este ultima lectie importanta legata de machiaj/ingrijire pe care ai invatat-o?

Raspunsul meu:

Eu tocmai am aflat niste chestii foarte interesante despre ingredientele din produsele ce asigura protectia solara. Zilele astea m-am documentat mult despre filtrele solare fizice si chimice si despre diferitele ingrediente din cremele cu SPF. Promit sa sriu un articol despre asta cat de curand :) Nu de alta, dar ma gandesc s-ar putea sa considerati si voi utile aceste informatii.
Deci: ultima lectie importanta legata de machiaj/ingrijire a fost una despre ingredientele ce asigura SPF-u'.


Dar voi? Care este ultima lectie importanta legata de machiaj/ingrijire pe care ati invatat-o? 
Astept cu interes sa citesc raspunsurile voastre! 


Pin It

16 comments:

  1. cat de funny e imaginea!!
    pai recent am aflat ca desi este minunat pentru ten - uscat si par, uleiul de cocos nu are niciun efect diferit fata de "banalul" ulei de masline de exemplu.
    altceva, din categoria scruburilor: aseara am citit ca Paula Begoun raspundea la niste comentarii pe FB si a zis ca, desi in editiile de inceput al cartii ei - The Beauty Bible - recomanda scrubul usor cu bicarbonat, latest research arata ca nu e bine nicun fel de scrub, ca se distrug legaturile fine de elastina etc. Na, eu nu cred ca renunt la scrub, chiar imi face bine - nu folosesc decat rar, de 2 ori pe luna sau de 3 ori vara putin bicarbonat masat extrem de usor in spuma cleanserului. Altfel nu ma simt ok. Asta din categoria "fa ce spune, nu ce face" :P. Daca imi mai aduc aminte iti zic. pupici! si astept articolul cu SPF. I'm a sunscreen freak :">

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine de stiut, Milena! Uite, iti marturisesc, mie mi-e frica ca noi testam multe produse si ingrediente "noi si inovatoare" in creme, serumuri si alte minuni. Si da, exista sanse sa ni se spuna peste 2 ani sau 10: "stiti ce? de fapt acidul glycolic nu face bine, ci rau." Sau: "uite, niacinamidele mai rau iti afecteaza pielea decat sa ti-o imbunatateasca" Sunt niste riscuri asumate tutusi :((

      Delete
    2. da, ai dreptate. sa stii ca si eu ma gandesc uneori la asta. tocmai de asta am decis sa imi ascult si sa imi observ mai mult tenul. de exemplu, e o luna si ceva acusi de cand am renuntat la BHA 2% si nu imi pare rau, simt ca tenul si-a revenit. parca as reincerca la un moment dat 1% BHA care mi-a mers fain, dar oricum incerc sa fiu mai precauta cu exfoliantii chimici. de niacinamide nu cred ca va fi cazul, e totusi o forma de vitamina B. si oricum, mai bine ingrediente de astea decat alcool denat. etc, nu? si oricum "sufera baba la frumusete" :P te pup!

      Delete
  2. Ce amuzantă este imaginea cu știuleții de porumb!
    Ultima lecție de beauty pe care am învățat-o este una de pe blogul lui Katynel. Povestea ea cum scapă de uleiul din păr (cel de cocos, de pildă) lăsând spuma ultimei șamponări să acționeze cca. 5 minute, timp în care face duș, etc. Am pus-o și eu în aplicare și întradevăr degresarea părului este mai puternică. Am observat chiar că părul mi s-a îngrășat mai greu, deși făcusem o mască cu mult ulei de cocos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aurora, de muuult poftesc si eu sa-mi fac o masca de par cu ulei de cocos, insa momentan am o cantitate micuta si o pastrez pentru hidratarea pieliii. Dar o sa tin minte sfatul acesta pentru cand voi decide sa ma rasfat cu o masca nutritiva de par :) Multumesc! :*

      Delete
  3. :) Vei rade, dar eu am descoperit ceea ce toate fetele au descoperit cu mult timp in urma: se aplica mult mai bine concelear-ul cu pensula decat cu degetele!:P

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilduta, ce draguta esti! :))) E adevarat, si mie mi se pare ca se aplica mai uniform concealerul cu o pensula moale, pufoasa (acoperirea e mult mai buna), insa in acelasi timp, daca concealerul e mai uscat, mai dens (de exemplu - sub forma de baton) se aplica mai bine cu degetele - caldura pielii incalzeste produsul si il ajuta sa se intinda mai bine. Oricum, mie mi se pare amuzant sa experimentez cu diferite variante de aplicare si "instrumente" :)

      Delete
  4. Chiar nu-mi dau seama care e ultima "lectie" de beauty invatata, citesc in fiecare zi atatea informatii din sfera asta, iar cele care mi se par importante raman cumva implantate acolo in creier, intr-o dezordine ordonata :). Oricum, ce am descoperit recent pe pielea mea e importanta primer-ului inainte de fdt. Adevarul e ca am primer-ul de ten de mult timp, dar il foloseam doar la ocazii speciale, dar de aprox. 1 saptamana l-am introdus in rutina zilnica, iar pt. tenul meu f. gras in zona T chiar e minunat, diferentele sunt vizibile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coconut, ce primer folosesti? Sunt chiar curioasa! :) Eu folosesc zilnic un ser hidratant in baza de siliconi si are efect de primming, insa mai mult pe ideea de catifelare si senzatia de piele neteda. Nu mi se pare ca are si un efect matifiant pronuntat. M-ai facut curioasa tare cu primerul tau, as vrea sa stiu de la ce firma este :) Si multumesc pentru "lectie" :)

      Delete
    2. Il am pe cel de la Bare Escentuals, Prime Time, in varianta travel. Am vazut ca au scos si unul pt. ten gras, vreau neaparat sa-l incerc pe ala, de aceea l-am pus pe asta la folosire intensiva :).

      Delete
    3. Ce interesant! L-am cautat si eu acum pe site-ul lor si, intr-adevar, pare foarte promitator pentru tenul gras - al doilea ingredient e silica, un mineral absorbant. Nu am vazut insa varianta travel size, doar normala, la un pret destul de maricel.

      Delete
    4. Eu am gasit varianta travel pe ebay, 15 ml a fost 7 usd daca tin bine minte, daca as gasi varianta pt. ten gras tot la 15 ml as lua-o, e foarte spornic, pt. toata fata folosesc o cantitate cam cat o boaba mica de mazare. Intre timp, l-am comandat pe cel de la MUA cand cu oferta, m-am gandit ca pt. 11 lei n-am ce pierde, voi vedea ce poate face numai sa vina comanda. Prime Time se mai gaseste si pe beautybay, dar cred ca si ei il au destul de scump.

      Delete
  5. Ultima lectie: cum dumnezeu aplic cat mai bine bronzerul si cu ce pensula. Pana acum evitam acest produs, dar mao nou sunt dependenta de el!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))) Ce amuzanta ai fost, Monique! Dar da, contouring-ul e o adevarata arta si cere la fel de multa precizie ca si un machiaj al ochilor. Iar pensula e foarte importanta. Eu una iubesc blushul, insa recunosc ca-mi place sa port si bronzer, in special vara cand mai capat putina culoare si nu e discrepanta atat de mare intre ivoriul fetei mele si maroul bronzerului.

      Delete
    2. Eu il aplic si acum iarna ca si asa arat ca o coala de hartie fara. Dar nu f mult si discret.

      Delete
  6. cel mai important ? sa ma documentez si sa nu mai cumpar orice-mi sare in ochi !!!

    ReplyDelete