Saturday, February 16, 2013

Miss Sporty So Matte Perfect Stay - Foundation Review

Hello kitties! :)
Acesta articol va contine opinia mea despre noul fond de ten de la Miss Sporty - So Matte Perfect Stay.

In primul rand vreau sa va spun ca mi-am dorit din primul moment sa testez acest fond de ten! Este ieftin, promite matifiere si rezistenta si este foarte-foarte bine formulat - fara iritanti si alte ingrediente daunatoare.
De la Adiana am aflat prima oara de acest fon de ten si tot pe blogul ei puteti gasi si o analiza detaliata a listei de ingrediente.

Din pacate insa, desi ERAM SIGURA ca ma voi intelege minunat cu el, pot sa va marturisesc acum, dupa ce l-am incercat, ca m-a dezamagit. "Pe hartie" totul parea minunat, ideal, fantastic, insa in realitate pentru mine acest fond de ten nu a facut ce promite.

Sa incepem insa review-ul cu cateva date tehnice:




Eu am testat nuanta 02 - Light si mi s-a potrivit foarte bine. Este o nuanta deschisa cu subton galben. Nuanta 01 - Ivory mi s-a parut (surprinzator!) foarte-foarte palida, ca un var bejuliu :))) Dar stiu ca asta este o veste buna pentru fetele care au dificultati in a-si gasi o nuanta de fond de ten suficient de deschisa la culoare. Sticla are un recipient cu pompita care ofera o aplicare elegenta si igienica.

Aplicarea: Acesta a fost primul capitol la care acest fond de ten m-a dezamagit - produsul are o consistenta cremoasa, dar cu toate astea, aplicarea a fost dificila - fondul de ten nu se intinde bine si se usuca instant - in 10-20 de secunde, asa ca nu ai timp aproape deloc sa-l intinzi si sa-l uniformizezi. Acest aspect ma deranjeaza teribil si este motivul numarul 1 pentru care nu ma impac cu Revlon - Colorstay.
Am incercat sa-l aplic cu degetele in diferite variante (este metoda mea favorita) si cu pensula de stippling. Cu pensula a fost un cosmar! Fondul de ten s-a uscat pe pensula inainte sa pot sa acopar macar juma' de obraz. Cu degetele am reusit de cateva ori sa-l intind inainte sa se solidifice, dar nu pot sa spun ca ma incanta in nici un fel graba asta obligatorie. Am inteles de la alte bloggerite ca secretul ar fi sa-l aplici cu un buretel umezit de tipul 'Beauty Blender', insa din pacate eu nu posed acest tip de armament in arsenalul meu de beauty.



Finishul: So Matte Perfect Stay are intr-adevar un finish mat, catifelat, foarte placut.

Acoperirea: Din punctul meu de vedere, acoperirea este light/medie - nu a reusit sa-mi acopere nici macar micile zone de roseata. Daca aveti probleme mai mari de atat de ascuns, nu stiu daca acest fond de ten va face fata provocarii. Nu este un fond de ten transparent - uniformizeaza binisor tenul insa micile imperfectiuni se intrevad de sub "camuflaj" (mai ales dupa cateva ore!).





Rezistenta: Acesta a fost al doilea capitol la care acest fond de ten m-a dezamagit! Desi se numeste "So Matte" (si "Perfect Stay" pe deasupra!), acest fond de ten a ramas mat doar in primele 2 ore. Din a treia ora de purtare a inceput sa luceasca si...well...n-a fost mai bine nici dupa :P In plus, am avut senzatia foarte ciudata si enervanta ca daca mi-as atinge fata, fondul de ten ar lua-o la fuga si nu l-as mai gasi :))) Nu mi-a dat deloc impresia de siguranta, de rezistenta a machiajului, de perfectiune. Pentru referinta, tenul meu este mixt/gras, insa nu la modul extrem. Alte fonduri de ten isi fac treaba foarte bine si, chiar daca dupa cateva ore tenul meu nu mai este perfect mat, finishul se pastreaza natural si sanatos. Insa So Matte Perfect Stay chiar nu mi-a oferit senzatia de confort dorita.

Se aseamana cu: Nu mi se pare ca acest fond de ten se aseamana cu nici un altul pe care l-am incercat! Se aplica dificil si capricios ca fondurile de ten cu putere mare de acoperire (Colorstay, Flower Perfection), insa acoperirea este surprinzator de...inconsistenta, iar rezistenta la fel. Ce mai...e unic :)))

In concluzie: Daca nu v-ati dat seama deja - mie nu-mi place acest fond de ten! Nu mi s-a potrivit si nu a facut (pentru mine cel putin) ceea ce promite. Am citit insa review-ul altor bloggerite care l-au incercat si care s-au declarat incantate de el.

Nota: 4/10

In final va reamintesc: suntem cu totii diferiti si tenul nostru are nevoi diferite! Acesta este review-ul experientei mele cu acest fond de ten. Mie nu mi-a placut, dar pentru voi s-ar putea sa functioneze. Cereti o mostra sau rugati vanzatoarea sa va toarne putin din tester intr-un borcanas pentru a-l testa acasa. Eu fac asa mereu si, astfel, nu regret nici o achizitie :)
Ati incercat Miss Sporty So Matte Perfect Stay? V-a placut sau v-a dezamagit?




Pin It

27 comments:

  1. Nu am incercat acest fond de ten. Insa vreau doar sa-ti zic ca observ in pozele tale cum porti inele pe degetul mare si-mi place :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-hi! :) multumesc! it's kinda my thing...port inele in felul asta (pe mijlociu si degetul mare) de mai bine de 10 ani.

      Delete
  2. si eu il am, dar mie imi place tare de tot. singura problema e cu nuanta. Prima e prea deschisa, a doua prea galbena si a treia deja prea inchisa :| Eu o am pe a doua, dar imi da un usor aspect de "bolnava", tenul bate spre galben . Poate la vara o sa mearga a treia nuanta :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aura, poate reusesti sa amesteci nuanta a doua cu o picatura dintr-un fond de ten mai rozaliu pentru a echilibra subtonul galbui. Eu prefer nuantele neutre sau usor galbui pentru mine pentru ca imi atenueza roseata pielii, insa, recunosc, selectia de nuante este tare ciudata in cazul acestui fond de ten. Ma bucur insa ca tie ti se potriveste! Sa-l porti cu placere! :)

      Delete
  3. L-am incercat si eu in magazin si mi s-a parut prafos si nu mi-a placut... Dar deloc! Am ales Rimmel Wake me up. Nu e nici acela perfect, dar clar mi-a placut mai mult decat MissSporty...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana, am tot auzit lucruri bune despre Rimmel "Wake me up" - ma tenteaza sa il incerc si eu, desi tare mi-e frica de particulele acelea de shimmer - tenul meu luceste si fara ajutor :))

      Delete
  4. Da, de notat si de retinut!:)
    Multumim pentru review, mie imi este util!

    Te pup, Pisicuto!!!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-am adus aminte, draga Ilda, ca tu faci parte din fanclubul Colorstay. Daca te impaci cu aplicarea rapida a Revlonului, s-ar putea sa ti se para floare la ureche Miss Sporty! Si mai e si ieftin ca braga si bine formulat. Singura problema ar fi ca daca te-ai obisnuit cu gradul de acoperire si cu rezistenta Colorstay-ului, acesta s-ar putea sa te dezamageasca din perspectiva asta. Dar adevarul e ca ai sanse mai bune ca mine sa-ti placa.

      Delete
    2. :)) Ai o memorie...brici, Pisicuto!
      Vreau grad de acoperire, vreau rezistenta...:P
      Chiar daca am sanse, nu le fructific, mie imi este util review-ul in sensul ca imi scuteste niste bani la o ratacire osesiv-compulsiva pe care as avea-o la o adica - in materie de shopping de cosmetice!

      Pupicei pisicesti!:)

      Delete
    3. Da, Ilda, ai dreptate :)) Stiu cum e: cateodata un review negativ ne face pur si simplu sa rasuflam usurate ca ne-am mai scos un pitic din hora :)))
      Huuuugs! >:D<

      Delete
  5. Nu l-am incercat, momentan ma rezum la cel de la maybelline.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihalea, si eu m-am impacat binisor cu multe fonduri de ten Maybelline (preferatul meu fiind Dream Matte Mousse).

      Delete
  6. :( Imi pare rau ca nu ti-a placut, eu ma impac super bine cu el, il aveam pe fata si atunci cand ne-am vazut. Mie chiar nu mi se pare ca se usuca asa de usor, adica atunci cand il aplic cu degetele stau si masez putin dar sa stii ca acoperirea e mult mai ok atunci cand folosesc buretele BB dupe. Apropo, pensula de stippling ai umezit-o inainte? Poti incerca s-o umezesti si apoi sa aplici cu ea, s-ar putea sa nu ti se mai usuce asa repede si nici sa nu mai absoarba atat produs. Pup :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sihaya, sincer...si eu m-am mirat ca nu m-am impacat cu el...Si cred ca in urma comentariului tau tocmai mi s-a pus pata sa-mi cumpar si eu un Beauty Blender dupe! :D
      Pupici! :*

      Delete
  7. Eu mă împac bine cu el, chiar voiam să scriu despre el în curând. Mie mi se pare ușor de aplicat, la rezistență însă, da, cam scârțâie. Pe mine mă ține totuși mai bine de 5-6 ore, dar aplic și pudră peste. Îmi pare rău că nu te-ai înțeles cu el, mai ales că e safe și ieftin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ioana, iti multumesc pentru comentariu! Si da, imi pare foarte rau ca nu ne-am impacat (eu si So Matte Perfect Stay). Si regeret asta in primul rand pentru ca era un produs bine formulat la un pret atat de bun, imi doream sa mi se potriveasca :(

      Delete
    2. Nu-i bai, mai sunt atâtea pe piaţă. Mai bine dai nişte bani în plus, dar ştii că arăţi şi te simţi bine. Plus că un fond de ten ţine câteva luni bune, deci merită banii. Eu vreau să-mi iau MAC Studio Fix Fluid după ce mă satur de Miss Sporty :)

      Delete
  8. Stay Matte de la Farmasi ati incercat? eu una sunt foarte multumita de el. exact ce imi trebuie

    ReplyDelete
  9. E si pe lista mea de incercari, imi pare rau ca tu nu te-ai inteles cu el. Dar imi pare bine ca ai scis despre el, macar sa cer si eu o mostra inainte, sa nu-l iau doar asa pe principiul ca oricum e ieftin. Ca uite asa, 15 lei azi, 20 lei maine, si incet incet se aduna de un fdt high end.
    OT - Astor Mattitude ai incercat? L-am testat intr-o seara in DM si mi s-a pus pata pe el, data viitoare cer si din asta o mostra.

    ReplyDelete
  10. o sa-l incerc si eu , desi pusesem ochii pe altceva !

    ReplyDelete
  11. Exact asa am patit si eu cu acest fond de ten ..
    Eu am ceva probleme cu acneea.. Si nu acopera NIMIC !:)))
    plus ca peste 2 ore maxim , nici un strop de fond de ten nu mai aveam pe fata , si aratam ca un bec lucios :))
    Cu siguranta , NU o sa il mai cumpar :D

    ReplyDelete
  12. Am avut varianta veche si am incercat acum si varianta noua. Varianta veche mi s-a parut ok vara trecuta, insa cu varianta noua nu ma inteleg deloc, ma regasesc foarte bine in minusurile prezentate!

    ReplyDelete
  13. Am incercat si eu fondul acesta de ten, pentru ca era elogiat in blogosfera, dar e ceva de nedescris, am luat nuanta 2 si tot era prea alb! cum ai spus si tu se usuca imediat nu se intinde uniform, e un chin! am incercat cam toate fondurile de ten Miss Sporty dar sunt bani aruncati aiurea

    ReplyDelete
  14. ma declar infranta in batalia cu alegerea fondurilor de ten. stay matte de la rimmel are acoperire foarte mica. mattitude (astor) - la fel. plus ca zona T straluceste dupa cateva ore. vichy - aerateint - nu rezista deloc. are acoperire medie, insa dupa 2 ore dispare de pe zonele cele mai importante. colorstay (revlon) nu se descurca cu zonele lucioase decat maxim 4 ore. natural velvet (seventeen) acopera bine insa la fel, dupa scurt timp fata luceste.
    de ce am nevoie? de un fond de ten cu acoperire minim medie, ca daca am nevoie de acoperire mica folosesc crema de fata, nu?, care sa se adapteze tenului meu mixt si sa reziste macar 8 ore. inca nu l-am gasit... si sincer, dupa 20, 42, 72, 76, 44 de lei, nu stiu ce preturi si ce firme sa mai incerc, pentru ca nu as regreta investitia mare daca "obiectul" si-ar face treaba. insa cand e si scump si nu rezista...
    ai vreo sugestie? te rog. multumesc. [Dia]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut, Dia! In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru ca imi citesti blogul si pentru ca ai incredere in sfaturile mele. Citind mesajul tau, imi dau seama ca ai fost dezamagita de mare parte din fondurile de ten incercate.
      Permite-mi te rog sa-ti fac cateva recomandari in speranta ca te vor ajuta:
      1- Tenul gras este foarte problematic cand vine vorba de machiaj - acesta pur si simplu nu rezista! Insa nu este intotdeauna vina fondului de ten: l-ai putea ajuta sa adere mai bine la piele purtand dedesubt un primer pe baza de silicon sau o crema de fata cu efect de primer. Eu folosesc serul Olay Regenerist Daily Regenerating Serum si functioneaza 2in1: asigura hidratarea si, in plus, textura siliconizata ajuta machiajul sa adere mai bine. Poate ca acest mic truc te va ajuta sa fac fondurile de ten mai incapatanate sa coopereze cu tine :)
      2- Incearca sa nu cheltuiesti banii pe un fond de ten numai din reclame si/sau review-uri pe bloguri! Tenul fiecareia dintre noi e unic si are nevoi diferite. E foarte bine sa citesti pareri si review-uri! E si mai bine sa incerci fondul de ten vizat inainte de achizitie! :))) Uite, o sa-ti spun secretul meu: eu am mereu in geanta un mic borcanas gol, curat, cu capac. Cand imi doresc sa incerc un fond de ten, ma duc la standul de cosmetice si rog fata de acolo sa-mi permita sa torn in recipient 1-2 pompite din tester. Si il testez apoi acasa. Niciodata nu m-a refuzat nimeni!! De obicei fetele ma vad ca sunt machiata si ca n-am cum sa testez fondul de ten direct pe fata peste machiaj. In plus, le explic ca tenul meu e sensibil si are nevoi specifice. De obicei imi toarna chiar mai mult decat le cer - cat pentru 2-3 aplicari. Ajunsa acasa, folosesc mostra din borcanel ca si cum as folosi fondul de ten daca ar fi al meu, deja cumparat: il aplic dimineata si stau cu el pe fata toata ziua pentru a vedea cum se comporta peste zi, daca rezista, daca oxiseaza, etc. Si daca imi place, revin si-l cumpar. Daca nu, nu! Trucul asta m-a scutit de muuulti bani cheltuiti aiurea! :)
      3- Daca tenul tau este mixt/gras, ai putea sa incerci sa adresezi aceasta problema si sa o remediezi. Asta va fi cel mai important sfat pe care ti-l voi da: uita-te cu atentie la ingredientele tuturor produselor din rutina ta de ingrijire a fetei. Ai grija ca nici unul din ele (crema, toner, lotiunea de curatare, tratamentul, etc.) sa nu contina alcool denaturat!! Alcoolul e groaznic pentru fata!! Pe moment da impresia ca usuca si matifiaza, dar dupa cateva ore tenul va produse si mai mult sebuum pentru a contracara efectele alcoolului. Iar asta e un cerc vicios din care tu nu ai deloc de castigat! Tenul meu era incredibil de gras acum cativa ani!!! Foloseam produse astringente cu alcool, tonere cu alcool, creme matifiante cu alcool. Cand am eliminat din rutina mea de ingrijire toate produsele cu alcool si mi-am cumparat unele formulate fara iritanti, tenul meu s-a schimbat dramatic! In prezent e mai mult mixt decat gras, cateodata chiar normal - prinde greu luciu, iar fondul de ten rezista mai bine ca niciodata.
      Sper ca sfaturile mele sa te ajute! Daca mai ai orice alta intrebare, imi poti scrie aici sau imi poti trimite un mail folosind adresa din dreapta, de la rubrica de "contact". Multumesc mult pentru incredere!

      Delete
    2. buna, Monica.
      multumesc mult pentru raspunsul atat de prompt. ai un blog foarte frumos si util. in plus, scrii coerent si logic. argumentat. felicitari sincere !
      folosesc un tonifiant lichid, fara alcool, special pentru tenul mixt. nu pe cel amintit de tine - nu stiu daca se gaseste in Romania, cred ca momentan nu... nu am folosit produse pe baza de alcool pentru ca stiam de efectele secundare. insa sfatul tau este minunat, cel cu testarea fondului de ten acasa. sa vad in ce masura doamnele din orasul meu vor dori sa imi faca pe plac, sunt cam tepoase cand vine vorba de cereri speciale. in sensul ca unele se enerveaza daca nu pot decide intr-un minut care din doua nuante asemanatoare mi se potriveste mai tare si incep sa dea semne de iritare. daca imi sugerezi sa schimb magazinul de unde achizitionez produsele, nu am altul la indemana. ar mai fi doar cele din malluri, cu o gama mult mai redusa de produse, din pacate.
      inca o data, multumesc din suflet pentru sugestii. voi incerca sa tin cont de ele.
      iti doresc o saptamana minunata ! [Dia]

      Delete
  15. Buna,eu ma inteleg ft bine cu acest fdt il cumpar de aproape de 2 ani. :)

    ReplyDelete