Monday, April 1, 2013

Beauty things I suck at - Tag :)

Hello kitties!

Am fost nominalizata de Deena sa va spun la care din etapele de biutificare sunt absolut groaznica. Cred ca e unul din cele mai faine tag-uri pe care le-am vazut circuland prin blogosfera, asa ca ma conformez amuzata. Si nu, nu e o pacaleala de 1 Aprilie! Sunt foarte serioasa...Dar daca nu ma credeti, nu-i bai, n-o sa incerc sa va conving mai mult de atat. :)))

1. In primul si-n primul rand sunt varza la capitolul hidratare! Oricum ai lua-o, eu nu ma hidratez suficient: in primul rand, in multe din zile eu nu beau destula apa. In plus, buzele mele sunt mai mereu arse si cojite pentru ca ADOR sa mananc picant si-s si pofticioasa, deci mananc si fierbinte. De crema de corp nu va mai spun: o aplic...sezonier, nici macar saptamanal :)). Noroc cu cremele de bronzare progresiva: in dorinta de a-i da pielii un pic de culoare reusesc vrand-nevrand sa-i dau si-un pic de crema :)


De ten am insa mai multa grija - ii dau crema de fata/serum de doua ori pe zi si, fara exceptie! Si pentru ca stiu ca hidratarea (per ansamblu) e marea mea problema, am grija ca macar atunci cand o fac, sa o fac cum trebuie: adica fac tot posibilul sa folosesc produse cat mai bine formulate, astfel ca atunci cand le aplic, sa stiu ca ii ofer pielii ingrediente de care chiar are nevoie, nu doar emolienti sau, mai rau, iritanti si alcool. M-am spalat un pic de pacate cu faza asta, stiu :P

2. Ramanem tot in zona de ingrijire a pielii si recunosc ca-s varza si la capitolul protectie solara! Stiu, stiu, e absolut necesara...insa am o scuza buna: pielea mea reactioneaza negativ la multe din ingredientele ce asigura protectia solara, atat la filtre fizice (I'm looking at you, titanium dioxide!), cat si la filtre chimice (avobenzona, oxybenzona).


Pana acum nu am gasit produsul de protectie solara perfect formulat, care sa ma faca sa-i iubesc aplicarea si efectul asupra tenului. Si cand ai de ales intre promisiunea unor riduri viitoare (care oricum apar, sa nu ne pacalim singure!) si certitudinea unor cosuri si iritatii prezente, marturisesc ca de multe ori aleg prima varianta si ies pe usa zilnic fara FPS. La mare insa aplic mereu crema, si pe fata si pe corp si o reaplic din doua-n doua ore. In oras folosesc mai mult fond de ten cu FPS, desi stiu ca nu-i suficient. Si fac eforturi si cercetari sa-mi gasesc crema perfecta, nu abandonez!
Apropo: daca aveti recomandari, v-as fi recunoscatoare!

3. Auto-control. Sa va explic: eu am cativa pitici pe creier foarte incapatanati. De exemplu, de mica de tot am avut "issues" cu lucrurile care nu erau netede, care aveau o textura neregulata. La 2 ani lingeam peretii casei pentru ca erau varuiti in stil calchio-vechio si eu voiam sa-i netezesc :)) Iar piticul asta pe creier mi-a ramas pana in prezent. Prin urmare, daca imi apare cel mai mic cos sau punct negru, eu nu ma pot abtine pana nu-l killaresc.
 

Singura sansa pe care o am sa am tenul perfect este sa-l am perfect. Stiu, e un cerc vicios, motiv pentru care in majoritatea timpului tenul meu nu e perfect. Si e vina mea. Pur si simplu nu ma pot abtine sa nu maltratez micii monstruleti si micile neregularitati ale fetei. Si nici o meditatie zen si nici un ceai de musetel calmant de pe lumea asta nu ma poate impiedica sa o fac! Aceasta este confesiunea de care sunt cel mai rusinata.

4. Sunt...salata la capitolul machiaj al ochilor. Nu chiar varza, doar...salata :P Am forma naturala a ochilor hooded si nu am cine stie ce teren de joaca pentru aplicat culori & blenduit & stuff. In plus, am pielea deschisa la culoare si ochii deschisi la culoare si, din aceasta cauza, am impresia ca multe machiaje sunt prea puternice pentru mine, prea teatrale, prea ne-naturala. Intotdeauna mi-a placut albastrul ochilor mei, dar am impresia ca-s pusi cel mai bine in evidenta de un machiaj natural sau smokey.


Prin urmare, nu stiu sa fac mare lucru la capitolul machiaj. Nu-s capabila sa-nsir frumos 4 sau 5 culori pe pleoapa si sa creez curcubee si degradeuri, zone de trecere intre culori si alte minuni. Si chiar daca m-as stradui, as exersa si as izbuti, cred ca ar fi degeaba - la forma ochilor mei, jocurile de culori ar fi pierdute daca nu as sta numai cu ochii inchisi. Asa ca, am abandonat. Imi machiez ochii rar si cand o fac, mazgalesc ceva mai mult sau mai putin smokey sau o linie de tus cat-eye si gata. 

5. Ramanem tot la machiajul ochilor si cu aceasta marturisire: nu ma dau cu rimel in fiecare zi. Stiu sa-l aplic chiar foarte bine, imi place efectul, nu-mi bag periuta  in ochi si nici nu-mi fac gene de paianjen, insa pur si simplu nu prea sunt tentata sa-l port.


Simt cand sunt rimelata si ma cam deranjeaza, imi irita ochii, desi am mereu grija ca rimelul sa fie proaspat! Alt lucru care ma deranjeaza e momentul demachierii rimelului. Nu stiu de ce, dar mereu imi cad 2-3 gene cand demachiez ochii rimelati, desi am demachiant bifazic foarte bun si nici nu frec. Iar asta nu-mi place deloc! Asa ca, desi ador ideea de ochi evidentiati, rimelati, nu folosesc acest truc de machiaj zilnic. Mi-ar placea sa merg mai des sa-mi vopsesc genele, asa as putea beneficia de avantajele genelor pigmentate fara a fi "nevoie" de aplicat rimel.

6. Nu aplic masti de fata. Deloc. Cred ca s-au implinit mai bine de 5 ani de cand am aplicat o masca de fata. Stiu ca pentru multi, o masca pentru ten este definitia suprema a relaxarii si rasfatului, dar pe mine nu ma incanta. Nu-mi place sa stau intinsa cu un maglavais pe fata. Just not my cup of tea.



Aceasta a fost lista mea de confesiuni. Va las la final cu o concluzie ce ar trebui desprinsa: faptul ca scriem pe un blog de beauty nu inseamna neaparat ca suntem frumose, perfecte sau extraordinar de talentate in domeniul acesta. Inseamna doar ca suntem in cautarea frumusetii in oricare din formele ei, ca incercam sa ne educam si sa ne perfectionam. Atat. Si chiar si asa, recunoastem oficial ca mai avem multe de invatat.

Dau acest tag mai departe catre Sadie, Jully, Camelcutza, Ilda si Claudia si catre toate fetele care isi doresc sa-l preia.

Si pe voi, restul cititoarelor mele curajoase, va incurajez sa-mi lasati un comentariu in care sa-mi spuneti daca aveti si voi probleme la unele capitole ale procesului de infrumusetare. Incurajati-ma, ajutati-ma sa-mi revin din umilinta confesiunilor facute! :)) 

Pin It

16 comments:

  1. 'La 2 ani lingeam peretii casei pentru ca erau varuiti in stil calchio-vechio si eu voiam sa-i netezesc' :)))))))))))))) Am zis ca mi se ia aerul! Hai ca esti simpatica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alex, razi tu razi, dar e poveste adevarata! Au chemat ai mei doctorul sa le explice misterul si sa le spuna daca-s intreaga la minte sau am vreo boala care ma face sa consider peretii deliciosi. Iar eu nu stiam sa vorbesc destul de bine cat sa le explic ca nu-mi place gustul, doar ca ma enerveaza asperitatile si iregularitatile alea. :)))

      Delete
  2. Ahhh aia cu mastile de fata!!Clar!!Eu imi mai trantesc cate o argila cand am bizdiganii pe moaca. Atat! Si....nici nu exfoliez. Siiiiii...eu imi racai bubele. In special de cand le am pe astea de pe spate si piept, toata ziua distrug teren cauzand mai mari dezastre. Ca sa nu iti mai spun de perioadele cu foliculita pe picioare cand efectiv era boala sa racai si nu puteam umbla decat in pantaloni lungi!!Damn!!Am uitat multe "pacate":))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nici cand am bazdaganii nu pot fi convinsa ca masca e cea mai buna alegere. Prefer sa-mi trag un antibacterian sub forma de crema sau un peeling chimic & be done with it! Prefer solutiile care se aplica, se absorb si gata. Iar asta cu racaitul bubelor e boala grea. Stiu. Teribil regret chestia asta, dar nici daca incerc sa-mi distrag atentia cu altceva nu ma pot abtine mai mult de o ora-doua pana la macel.

      Delete
  3. Mi-a placut foarte mult cum ai incheiat articolul :)
    Voi face si eu tagul pe blog zilele astea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc mult! Ma bucur ca ti-a placut! Astept cu nerabdare sa citesc "pacatele" tale :)

      Delete
  4. Ce bine ca am pereche, Pisicuto! Si eu am ros peretii!!!:))
    Cica ar avea o deficienta de calciu copiii care fac asta!:I

    Iti multumesc din suflet pentru nominalizare; am completat deja tag-ul, la Deena l-am vazut si l-am preluat din zbor; te-am vazut nominalizata la ea, tocmai de aceea nu este si albastrul de pisica mentionat in lista mea de provocari...:))

    Amintind de cremele FPS, mi-am dat seama ca ar fi trebuit trecute si in tag-ul meu...
    M-ai uimit tare de tot cu mastile faciale! O masca la 6 luni, pe an...dar de 5 ani?! Intuiesc ca tenul tau arata foarte bine si ca nu se simte nevoia de ele caci eu stiu cat de ingrijita esti!

    Excelent argumentata concluzia articolului!
    Pupicei pisicosi!:)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, m-am gandit mai bine cand ti-am citit comentariul si marturisesc ca am cam exagerat. Mi-am amintit ca mi-am facut niste masti cu aspirina acum vre-un an sau doi. Deci n-a trecut chiar asa de mult timp :))
      Cred ca am uitat de ele sau nu le-am pus la socoteala pentru ca nu-s chiar masti traditionale si nu stai nici mult cu ele pe fata.

      Si nu, tenul meu e departe de a fi perfect. Dar adevarul e ca, fiind gras/mixt, nu simte nevoia de hidratare extrema sau de "hranire", "vitaminizare" si alte adjective care de obicei sunt asociate uzului de masti cosmetice. Tot ce pot face mai bine pentru el este sa am grija sa-l curat temeinic (aici includ demachierea si un peeling chimic usor din cand in cand), sa-i dau o portie mica de crema sau de serum si sa nu-l zgârmăn. Si nici sarcinile astea nu le duc la bun sfarsit daca imi casuneaza pe vre-un cos.

      PS: Cred ca s-ar putea sa i dreptate in legatura cu peretii, dar nu m-am gandit la asta: da, chiar aveam (si inca mai am) un deficit de calciu. Dar nu tin minte ca faceam asta dintr-o "nevoie" ascunsa, ma enervau teribil ca nu rau netezi. Atat. Cand reuseam sa netezesc intr-un loc, ma mutam in altul. Cred ca speram sa termin tot peretele, dar ai mei au decis sa revaruiasca :))) Oricum, ne-am gasit! Ce chestie cu internetul asta...gasesti cateodata similaritati atat de mari la persoane de atat de departe. Ma bucur tare ca am decis sa scriu postarea asta! Altfel nu aflam! :)
      Pupici!

      Delete
  5. :) Referitor la pereti, intuiesti ca e vorba despre compozitia chimica a varului! Parca formula era...CaCO3?! Eu n-aveam nimic de netezit si totusi faceam brau prin casa!:))

    Cu mastile faciale m-ai linistit! Ceea ce ai facut tot masti sunt...:P

    Pisicuto, cu ce faci peeling chimic? Spune-mi, please! Ma intereseaza pentru normal/mixt-grasu' meu...:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, pentru tenul mixt-gras, teoria spune ca ideal ar fi un produs cu BHA (acid salicilic). Insa eu am descoperit ca ma impac minunat cu peelingul destinat tenului normal/uscat, pe baza de AHA (acid glicolic). Momentan folosesc Paula's Choice Skin Revealing Lotion cu 10% AHA. O sa-ti recomand insa 2 variante accesibile de pe iHerb, atat pentru AHA, cat si pentru BHA. Amandoua sunt pe "lista mea de cumparaturi" pentru cand se va termina lotiunea de la Paula's.
      AHA:
      http://www.iherb.com/Derma-E-Evenly-Radiant-Overnight-Peel-2-fl-oz-60-ml/13656
      BHA:
      http://www.iherb.com/Stridex-Single-Step-Acne-Control-Essential-with-Vitamins-Alcohol-Free-55-Soft-Touch-Pads/44103
      (la acest produs mentionez ca ma gandesc sa-mi cumpar varianta mai puternica, cu 2% BHA, limita maxima admisa. insa eu am incercat deja BHA si nu am reactionat rau la el. e bine sa incepi de la o concentratie mai mica)
      Sper ca te vor ajuta aceste informatii! >:D<

      Delete
    2. De mare-mare ajutor informatiile tale!!! Eu visam ca, la un moment dat, sa iau ceva de la PC anul acesta, insa e mult mai indicat (data fiind diferenta de pret) sa pornesc in alt mod caci, e clar, trebuie testat - nu ai certitudine altfel!

      Multumesc din tot sufletelul, Pisicuto!
      Mi-esti tare draga!:)

      Ilda
      Lavender Thoughts

      Delete
  6. Nici mie nu-mi place sa stau intinsa pe spate cu maglavais pe moaca. Si cum tenul meu se inroseste si daca te uiti la el si atat, numai asta mi-ar lipsi.
    Totusi, ma tot bate gandul sa incerc si eu una cu aspirina.
    Uh, daca as fi prin preajma ta, ai aveeea ceva de netezit la tenul meu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ruxandra, am scris intr-un comentariu ca, de fapt, dupa ce m-am gandit bine mi-am dat seama ca am facut si eu niste masti cu aspirina in decursul ultimilor ani :)
      Sunt singurele pe care le tolerez si eu. Si mi s-au parut chiar eficiente in reducerea rosetii. Eu iti recomand sa incerci. Insa ai grija sa aplici masca cu un tampon de vata pentru a evita sa freci bucatelele de aspirina pe piele (masca are o textura ca de scrub) - mai ales daca spui ca ai tenul foarte sensibil!

      Delete
  7. Ah, ce tema grea mi-ai dat.... Trebuie sa ma gandesc bine si sa marturisesc tot, nu?
    Multumesc de nominalizare, in mod cert o sa raspund provocarii lansate!
    Ah, mentionez ca eu sunt totally mascara addicted, nu e machiaj la care sa nu folosesc! N-am timp sa ma machiez ca lumea? Macar un strat de rimel, sa iasa in evidenta ochiu', dom'le!

    ReplyDelete
  8. Nici eu nu folosesc măști de față, dar nu pot să zic că tenul meu le simte lipsa în vreun fel. Și am exact aceeași obsesie legată de coșuri! :))

    ReplyDelete
  9. Toata lumea are cate o chestie de genul asta :))! Bine, eu am o gramada, dar le pun pe blog, ca sa nu rad singura :))!
    Multumesc de tag, I really wanted to do it :D!

    ReplyDelete