Wednesday, April 17, 2013

Clipul zilei - o campanie incredibila cu si despre frumusete

Hello kitties,

Ieri am gasit aceasta campanie incredibila marca Dove - Real Beauty Sketches - si m-am gandit sa o impartasesc cu voi. Din punctul meu de vedere, este de departe cea mai faina campanie din industria frumusetii, cu un mesaj aparte:

 

Ce spuneti? V-a impresionat?

Si acum spuneti sincer, dar sincer (cu mana pe inima) -  voi considerati ca sunteti frumoase? 
 
 
Pin It

17 comments:

  1. Eu intodeauna o sa ma plang de nasul meu mare, fie el mostenire de familie sau dovada a trasaturilor romanice....

    ReplyDelete
  2. Cerise, eu daca te-as descrie nici nu m-as gandi sa pomenesc nasul! Din punctul meu de vedere, accentul cade pe alte trasaturi distincte ale fetei tale, mult mai speciale; ochii de albastru otelit, pielea incredibil de alba, parul '"focos", barbia voluntara. Poate nu ma crezi, dar incerc sa fiu obiectiva.
    Dar din pacate noi ne stim cel mai bine defectele si ne suntem cei mai mari critici.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Da, Ella, si mie mi s-a parut excelenta abordarea! Cateodata e atat de simplu sa impresionezi!

      Delete
  4. E uimitoare ideea, minunat mesajul! Chiar m-a bucurat!
    Multumesc ca ai decis sa ne arati si noua clipul!

    Raspunzand intrebarii tale...Hmm, cu certitudinea faptului ca este mult loc de mai bine, eu consider ca am ajuns in punctul in care (in ciuda tuturor "neregulilor") simt ca ma impac bine cu mine insami!:)

    Pisicuto, sa nu uit: te-am nominalizat intr-un tag, la mine pe blog! Sigur vei avea raspunsuri interesante!

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc mult pentru nominalizare si ma bucur daca mesajul acestei campanii ti-a adus un strop de bucurie si claritate! Mi-a placut ideea de a te pune in contact direct cu gandurile tale cele mai sincere despre tine insuti si de a ti le arata apoi reflectate inapoi.

      Delete
  5. Mi-a placut foarte mult videoclipul! M-a emotionat.
    Nu ma consider frumoasa dar ma simt impacata cu mine. Mi-a luat ceva timp sa ajung aici. Totusi, as prefera un nas mai frumos si o forma a ochilor simetrica. La pleoapa ochiului stang am un mic semn... Important e sa ne simtim bine in pielea noastra si acest lucru se va rasfrange si asupra celor din jur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adelina, consider, la fel ca tine, ca e important sa fim impacate cu noi insine, chiar daca ne constientizam micile defecte. E bine sa realizezi ca nu este esential pentru imaginea ta de ansamblu faptul ca tu stii ca ai un mic semn sau o mica asimetrie a fetei. Cel mai probabil nimeni altcineva nu a observat si, chiar daca a observat, nu ti-ar defini niciodata imaginea pe baza acestui detaliu infim.

      Delete
  6. Foarte frumoasa ideea, am vazut si eu clipul si ma gandisem ca e cam adevarat...
    However, mie imi place sa cred ca sunt suficient de narcisista incat sa ma descriu ca fiind mai frumoasa decat sunt in realitate, ceea ce contribuie nespus la my self-esteem si ma ajuta sa nu ma subestimez absolut niciodata ;).
    Trasatura de mare folos atunci cand ai de-a face cu oameni multi si nebuni de altfel :))! As vrea sa fi invatat acum mai mult timp sa fiu asa doar, m-ar fi scutit de multi nervi si timp irosit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Claudia, foarte bine asa! Imi place sa cred ca a existat o femeie ca tine si acolo, la filmarea Dove. Eventual au editat-o la montaj ca le strica statistica si nu mai iesea ceva atat de siropos si de emotionant :) ...Da tare bine ar fi sa fi existat! :))

      Delete
    2. He he, sunt sigura ca nu eram buna de statistica ;). Adevarul e ca daca nu as fi asa ar fi multe zile in care as ceda nervos :)), am in jur multi oameni care m-ar putea face sa ma indoiesc de mine insami daca as avea vreo ezitare...asa ca daca mi se cere sa imi insir defectele nu o sa spun niciodata ca am asa ceva.

      Ca nu sunt perfecta stiu, nimeni nu e, dar cred ca e mai folositor sa imi impun ideea ca mai aproape de perfectiune nu se poate :). I suggest you do the same !

      Delete
    3. Sincer, m-am gandit indelung la asta si am ajuns la concluzia ca eu m-as fi descris EXACT asa cum sunt: nici mai bine, nici mai rau, dar claaar fara sa mentionez micile defecte pe care doar eu le vad. Ar fi culmea sa te defineasca un cos sau un rid sau o spranceana imperfecta!
      De cand m-am "maturizat", am ajuns la concluzia ca am inceput sa privesc lucrurile cu maxima obiectivitate si cu mult pragmatism. In prezent, daca ma intreaba cineva de calitati, o sa le insir. Si daca ma intreaba de defecte o sa le insir. Pentru ca altfel risc ca persoana respectiva sa-si creeze falsa impresie ca-s buna de tavaleala, sau ca-s dispusa sa indur kkturile sale sau ale altora. Am invatat din proprie experienta ca nu e bine sa lasi nici iluzia asta :) Bine...adevarul e ca lumea nu functioneaza chiar asa: in realitate nu te prea intreaba nimeni nimic, isi trag concluziile singur. Iar asta complica jocul :)

      Delete
  7. Foarte frumos si emotionant mai ales ca in ziua de azi se pune tot mai mult accent pe frumusete, e important sa ne iubim asa cum suntem si sa stim ca "defectele" sau particularitatile sunt cele care ne scot din anonimat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte frumos ai concluzionat! Exact asa simt si eu! Multumesc!

      Delete
  8. Am zile si zile, dar oricum sunt mai impacata cu mine decat eram acum 10 ani. Concluzia ar fi ca sunt frumoasa, dar mai e loc... :) inceputul e promitator, nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sadie, sa stii ca si eu am ajuns la concluzia ca sunt mult mai multumita si mai impacata cu mine decat eram acum 10 ani! La 18 ani..totul era o drama :))) Insa, in mod surprinzator, pe vremea aia credeam ca la 25-30 de ani femeile mai mult ca sigur se simt mizerabil...si nu-i deloc adevarat.Si nici nu pot sa exprim cat de linistita si incantata ma simt ca n-am avut dreptate :))) Secretul cred eu este sa nu te opresti din "inflorit" - sa nu spui "gata, mi-a ajuns. predau stafeta generatiei mai tinere. eu mi-am trait viata". In momentul ala cand abandonezi se duce naibii totul.

      Delete
    2. Da, ai dreptate, imi amintesc si eu dramele de atunci si mi-as trage doua perechi de palme pentru anumite reactii si lacrimi varsate inutil, dar si pentru unele tinute! Si-i multumesc mamei, pe de o parte, ca m-a ferit de anumite trenduri ridicole din adolescenta (ca nu mi-a dat bani sa-mi cumpar hainele respective :)) ).
      Ideea e ca, desi acum se intrevad niste ridulete pe ici, pe colo, am invatat alte lucruri despre mine, ma imbrac si ma aranjez mult mai fain, reusesc sa-mi aranjez parul mult laudat de coafeze la vremea respectiva ca ar avea potential si per total, ma simt realizata si cred ca am ajuns mai departe decat credeam atunci. Si vorba ta, nici nu ma dau! :))

      Delete