Sunday, April 14, 2013

Machiaj si ingrijire speciala pentru tenul sensibil

Hello kitties! :)

Articolul de azi va aborda problema ingrijirii si machierii tenului sensibil. In primul rand, as dori sa mentionez ca din punctul meu de vedere, tenul sensibil nu este numai cel extrem de uscat. Si tenul mixt/gras poate fi sensibil! Sensibilitatea tenului se refera din punctul meu de vedere la gradul de reactivitate al tenului la poluare, factori de mediu, precum si (sau mai ales si!!) la diferite ingrediente din produsele de ingrijire si machiaj.


De cand ma stiu am avut un ten mixt/gras, insa din punctul meu de vedere, acesta este si sensibil, cu o pronuntata tendinta catre iritatii si eruptii de tip acneic. Tenul meu reactioneaza negativ la o serie de factori: de la stres la mediu si de la alimentatie la machiaj si produse de ingrijire.

De-a lungul anilor am invatat care sunt factorii declansatori ai problemelor tenului meu si m-am educat sa-i evit. Un pas foarte important in acest sens a fost dezvoltarea unei rutine de ingrijire corespunzatoare, care sa includa numai produse formulate bland, fara iritanti, fara alcool si cu doze minime de parfum. Mi-a luat ani de zile sa invat ca tenul meu sufera atunci cand ia contact cu produse ce contin alcool si iritanti.


 Din pacate, avand tenul gras, multe produse formulate special pentru tipul meu de ten contin alcool - pentru rolul sau de fals matifiant. Iar asta este un cerc vicios: ca raspuns la agresiunile pe care le sufera de pe urma "tratamentului" agresiv cu alcool, pielea va produce la randul sau si mai mult sebuum, iar noi la randul nostru vom fi tentate sa folosim produse si mai astringente. Nu e nimic mai fals!! Produsele de ingrijire bine formulate - atat pentru tenul gras cat si pentru cel sensibil - ar trebui sa fie blande, nu agresive!



Iar aceasta teorie functioneaza si in cazul produselor pentru machiaj. Cititoarele fidele ale blogului meu stiu ca am facut o adevarata pasiune pentru testarea diferitelor fonduri de ten ce apar pe piata. Imi place sa fiu la curent cu noile lansari si sunt mereu in cautarea perfectiunii atunci cand vine vorba despre machiajul si aspectul tenului meu.

Putine dintre voi stiu insa faptul ca procesul meu de selectie atunci cand vine vorba despre fondurile de ten pe care le aleg este foarte strict! Atunci cand aleg un fond de ten, primul lucru la care ma uit este lista de ingrediente! Aceasta imi spune in cateva secunde daca produsul pe care urmeaza sa-l port pe ten este suficient de bine formulat incat sa nu-mi declanseze o iritatie sau o eruptie acneica. Daca lista de ingrediente contine iritanti majori sau alcool, nici macar nu-l iau in considerare ca viitoare achizitie!

O noua aparitie in lumea fondurilor de ten este si Toleriane Teint Mattifying Mousse creat de laboratoarele La Roche-Posay. Acest fond de ten este special destinat tenurilor sensibile, dar si mixte/grase. Desi nu ma las de obicei influentata de sloganele de marketing si de strategiile bine puse la punct de pozitionare pe piata, marturisesc ca sunt intrigata de acest nou fond de ten! Lista de ingrediente este foarte prietenoasa si nu contine nici un ingredient cu potential iritant major inafara de parfum! Asta este un mare plus pentru mine!


Un alt lucru care ma intriga este textura de tip spuma aerata. Eu am avut experiente foarte bune cu alte doua fonduri de ten spuma incercate, deci noul Toleriane Teint Mattifying Mousse pleaca din start de la premise excelente pentru nevoile mele:

- o lista de ingrediente prietenoasa,
- o textura de spuma aerata
si
- promisiunea de matifiere si control al productiei de sebuum pe tot parcursul zilei (contine silica si perlita - doua ingrediente absorbante).

In plus, a fost recomandat cu caldura de Camelcutza, una din bloggeritele in care am mare incredere la capitolul fond de ten (avem nevoi similare ale tenului si muuulte preferinte comune). Prin urmare, imi doresc tare mult sa-l incerc! De aceea particip la concursul organizat pe blogul ei ca si blogger, in speranta ca voi castiga sansa de a testa noul Toleriane Teint Mattifying Mousse si de a va oferi si voua, dragele mele cititoare, aceeasi sansa :)

O sa va rog sa-mi tineti pumnii! :)
Iar la final va intreb: Voi ati incercat vreodata un fond de ten sub forma de spuma? Daca da, ce impresie v-a lasat? Daca nu, v-ar tenta sa incercati noul Toleriane Mattifying Mousse?






Pin It

4 comments:

  1. Nu am incercat niciun fdt spuma!
    Desigur m-ar tenta acesta!

    Apreciez maniera in care ai scris articolul, Pisicuto! Bravo!
    Stii bine ca iti tin pumnii, m-as bucura mult pentru tine!

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saru'mana, Ilda! Eu sunt genul de persoana care, desi nu are un buget ultra-generos acordat cosmeticelor, nu ar pune NICIODATA pe fata sau pe piele un produs formulat aiurea, chiar daca a fost primit gratis sau nu. Consider ca am evoluat destul de mult si am invatat destule cat sa-mi permit sa ma respect din punctul asta de vedere.
      E adevarat...nu cunosc personal produsul. Dar la "analiza tehnica" initiala sta foarte bine :) So...fingers crossed! :)

      Delete
  2. Iti tin pumnii, si chiar sper aa castigi, stiu ca la tine voi putea citi o parere sincera si avizata.
    Eu am incercat fdt spuma de la l'oreal, dar nu ne-am prea inteles. Mai este unul si la Maybeline si parca l-as incerca si pe acela, si acum ma intriga si acesta, cu atat mai mult cu cat spui ca e fara iritanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coconut, sincer: saru'mana pentru incredere!!! Eu am avut Maybelline Dream Matte Mousse (a fost unul din primele mele fonduri de ten) si inca unul de la Sephora. Cu ambele m-am inteles excelent, chiar si vara. E ceva anume in textura de spuma care ma face sa iubesc aplicarea - parca mangaie fata :)
      Ingredientele asa cum le stiu eu sunt: Dimethicone, Undecane, Dimethicone Crosspolymer, Tridecane, Tocopheryl Acetate, Silica Silylate, Perlite, Disodium Stearoyl Glutamate, Retinyl Linoleate, Aluminum Hydroxide, Titanium Dioxide si coloranti (oxizi de fier).

      Delete