Friday, April 19, 2013

Review parfumat - Yankee Candle - Soft Blanket

Hello kitties!

Astazi inaugurez o noua rubrica pe blog. Recent m-am indragostit de aromele unice si complexe ale parfumurilor de camera Yankee Candle. Brand-ul este extrem de popular in Statele Unite. De aceea am fost placut impresionata cand am descoperit lumanarile parfumate Yankee si in Romania.


Intotdeauna mi-a placut aroma discreta si calda a lumanarilor parfumate si a betisoarelor de aromoterapie. Insa lumanarile Yankee m-au luat cu adevarat prin surprindere: sunt mai intens parfumate decat orice alte lumanari sau parfumuri de camera pe care le-am incercat! In plus, parfumurile Yankee sunt deosebit complexe: fiecare aroma e compusa din mai multe note, asemeni unui parfum traditional. Iar gama de arome disponibile e foarte vasta - de la florale la fructate si de la gurmande la cyphrate si aquatice - cu siguranta veti gasi cel putin un parfum pe care veti dori sa-l luati acasa (daca nu 10!!). Eu le-am descoperit in decembrie si am "adoptat" imediat vreo 6 arome :)) In momentul de fata, colectia a crescut, dar cu toate astea dimensiunea wishlist-ului Yankee nu pare sa se fi micsorat deloc. De aceea m-am hotarat sa impartasesc cu voi impresiile mele despre fiecare aroma in parte.

Mai merita sa mentionez faptul ca lumanarile Yankee sunt destul de scumpe! Preturile variaza in functie de dimensiunea lumanarii si de orele de ardere. Insa eu am gasit o varianta foarte accesibila de a ma bucura de aromele Yankee si de a-mi permite sa incerc mereu parfumuri noi: tartele parfumate!


 (lampa mea de aromoterapie)

Sa va explic: lumanarile Yankee sunt mai scumpe, dar tartele de ceara parfumate costa doar 6 lei/bucata! Tartele sunt asemeni unor lumanari fara fitil. Ele se topesc intr-o lampa de aromoterapie (din aceea clasica, in care de obicei turnati apa si cateva picaturi de uleiuri esentiale). In plus, tarta se poate rupe in mai multe bucati. Eu de obicei ard doar o treime sau o jumatate, deci o tarta de 6 lei imi ajunge pentru 2 sau 3 utilizari - foarte convenabil! Pe site-ul Yankee Romania ni se recomanda sa incercam si combinatii: amestecuri din bucatele de tarte diferite pentru a crea noi parfumuri unice! Va marturisesc ca am incercat, iar rezultatele sunt deosebite!

Astazi o sa va vorbesc despre una din aromele mele preferate - Soft Blanket:


Am decis sa incep cu aceasta aroma deoarece m-a intrigat inca de la inceput. Nu este un parfum "traditional", nu poate fi definit simplu ca "floral" sau "fructat". Soft Balanket este...o senzatie! Soft Blanket miroase a moale, a pufos, iti ofera o senzatie incredibila aproape de confort fizic - exact atunci cand te relaxezi intr-o patura pufoasa si te ia usor somnul. 

Daca ar fi sa ma straduiesc sa caracterizez parfumul acestei tarte, as spune ca este cald si usor dulce, floral si foarte discret - te alina ca o mangaiere. 

Notele listate pe site sunt cele de ambra (da senzatia de caldura), vanilie si citrice. Eu spun ca desi acestea sunt in mod oficial notele, ele nu pot fi descoperite separat, ci se contopesc si creeaza un miros de confort, moliciune si relaxare :) Exact asa as caracteriza Soft Blanket.

In concluzie - Yankee Candle Soft Blanket:
- parfum cald, dulce si usor floral
- parfum foarte discret (nu este o tarta cu aroma puternica!) parfumul acesteia mizeaza pe o senzatie - aceea de confort.
- de unde: reprezentanta Yankee Candle Romania - in incinta magazinului Bucur Obor
- pret: 6 lei
- love/like/dislike: I love it!


Ce spuneti, dragele mele? Va intereseaza rubrica mea noua de aromoterapie? Ati incercat vreo tarta Yankee pana acum?


  



Pin It

13 comments:

  1. Ce mi-as dori si eu. Uneori, aroma potrivita iti schimba starea de spirit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, asa e! parfumurile au si asupra mea un efect puternic.ideea e sa il alegi pe cel potrivit :)

      Delete
  2. Super, n-am stiut ca au aparut in Romania! Vad ca se poate face si pe site comanda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da! Am uitat sa precizez: se pot comanda si de pe site, insa va trebui sa le cumperi fara a le mirosi in prealabil, pe baza descrierii de pe site sau, de ce nu, a review-urilor mele :)

      Delete
  3. sunt minunate , si mie imi plac !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coco, care sunt aromele tale preferate? Sa facem un pic de schimb de experienta :))

      Delete
    2. lime , portocale si grapefruit :)

      Delete
  4. Mmmm, ce postare aromata! Iar tu ai un mare dar de ma instiga si convinge!:)
    N-am incercat pana acum aceste tarte insa le am pe wishlist!

    Draga mea, ai o nominalizare la mine pe blog, aici:
    http://cosmeticelacontrol.blogspot.ro/2013/04/hello-hello-intr-un-comentariu-al.html

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc ca te-ai gandit la mine, Ilda! Cat despre tarte, sunt curioasa ce arome ti-ar fi tie dragi...in mintea mea, ai alege arome primavaratice si florale, ale caror parfumuri amintesc de iesiri in aer liber si arome calde, tomnatice si fructate :)

      Delete
    2. Da, da, da! In mintea ta, totul e bine! Ai intuit perfect!:)

      Pisicuto, stii cat mi-esti de draga!
      Te mai responsabilizez cu inca o nominalizare!:))
      http://cosmeticelacontrol.blogspot.ro/2013/04/super-sweet-blogging-award.html

      Pupici dulci!
      Ilda

      Delete
  5. Si mie imi place, am cumparat-o de cateva ori pana acum ... si in mod sigur o s-o mai iau si pe viitor. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camelia, cred ca tocmai mi-am amintit ca de la tine am aflat prim oara despre tartele Yankee! Eu le mai vazusem, insa nu intelegeam exact ce ai putea face cu o lumanare fara fitil. O postare de-a ta de acum un an sau doi m-a lamurit si m-a convins :)

      Delete
  6. Monica, iti doresc zile de sarbatoare senine, cu pace in suflet si belsug pe masa!! :*

    Hristos a inviat!

    http://2.bp.blogspot.com/-eef-uNGROLQ/T4kVdrNTPMI/AAAAAAAAGyQ/HDcBdQ9iAOo/s1600/pasti.jpg

    ReplyDelete