Saturday, July 6, 2013

Cheap Thrills - Tesori d'Oriente - noua mea pasiune olfactiva

Hello kitties!

Printre ultimele mele descoperiri se numara si parfumurile si produsele de ingrijire a pielii Tesori d'Oriente. Sincer,  eu nu ma consider o snoaba, insa ambalajele ieftine si usor kitchoase ale acestor parfumuri m-au facut sa le ocolesc de fiecare data cand le vedeam la raft (in DM sau hypermarket-uri).

Insa in ultima vreme am dezvoltat o adevarata obsesie pentru parfumuri. Totul a inceput acum cateva luni cu o provocare pe Fragrantica. Provocarea presupunea sa testam 100 de parfumuri intr-un an. Scopul final: de a ne "educa" mirosul si de a ne da seama ce note preferam si ce tipuri de parfumuri...Ei bine, eu am testat aproape 150 de parfumuri din ianuarie pana in prezent si...nu ma opresc prea curand :)

De la utilizatorii Fragrantica am aflat ca parfumurile Tesori d'Oriente sunt foarte ieftine, dar in acelasi timp complexe si extrem de persistente. De asemenea, multe din ele sunt copii/dupes pentru parfumuri celebre.
Astazi o sa va impartasesc un pic din ce am aflat despre Tesori d'Oriente, in speranta ca le veti da si voi o sansa.

! Foarte important: Nu va lasati pacaliti de numele parfumurilor Tesori si nici de notele listate oficial. Multe din aromele Tesori sunt listate fie vag, fie ca parfumuri de tip "solifleur". Asta m-a indus si pe mine in eroare la inceput, pentru ca nu-mi plac parfumurile care se axeaza pe o sigura nota - o singura floare. In realitate, aromele sunt MULT mai complexe decat ce par a fi si mult mai intense. Da, in ciuda ambalajului, aceste parfumuri nu sunt de tip 'spray deodorant'. Sunt chiar EDP - apa de parfum.

Dar sa incepem:

Una din cele mai iubite game Tesori este Hammam. Parfumul Hammam este o copie foarte reusita a parfumului Yves Saint Laurent - Cinema. Eu stiu si originalul si, sincer, Hammam imi place mai mult - e mai purtabil si un pic mai "soft", mai echilibrat parca.


Un al parfum popular este Jasmin Di Giava. Acesta este o copie foarte reusita a lui Angel de la Thierry Mugler. Pe Fragrantica, multi utilizatori mentioneaza ca nu pot gasi nici o diferenta intre acestea doua. Eu una pot :P Insa si in acesta caz, parfumul Tesori mi se pare mult mai purtabil decat Angel, mai putin intruziv pentru cei din jur (si muuult mai accesibil). Probabil mi-l voi cumpara si eu pentru sezonul rece.


Un alt parfum popular este Fiori Del Dragone - copie pentru Dior - Hypnotic Poison. Enough said. :)


Frangipani della Indie mi se pare ca miroase exact ca primavara intr-o sticla si-mi aminteste de ceva, de un parfum incercat/avut (dar nu stiu exact care) - poate Issey Miyake - A Scent.


Iar celor care iubesc Narciso Rodriguez - For Her si notele curate si luminoase de mosc alb le recomand sa incerce parfumul White Musk de la Tesori.   



Eu una m-am indragostit de Orchidea della Cina - care, sincer, e mult mai complex decat un simplu solifleur: este un parfum exotic, de vara: eu simt printre note flori de portocal, cocos, vanilie si mosc alb. E un parfum luminos care ma face sa ma gandesc la plaje insorite, la briza marii si la pielea sarutata de soare. Eu nu stiu sa fie copie/dupe al unui alt parfum mai celebru, dar s-ar putea.

Cam acestea sunt aromele care se gasesc la noi in tara peste tot (DM, Cora, Real, Auchan, Carrefour, etc.) Parfumurile si produsele de ingrijire din gama Tesori d'Oriente sunt produse in Italia. Acolo exista mult mai multe sortimente. Din cate am mai citit, va mai pot lasa cu cateva corespondente celebre, in caz ca va intereseaza si vreti sa le gasiti:

Papavero del Tibet este dupe pentru Kenzo - Flower.

 Mirra este copie pentru Chopard - Cashmir

 Marrakech Ambra E Zefferano este dupe pentru Cacharel - Gloria.

 Africa este dupe pentru unul din cele mai interesante parfumuri barbatesti din lume - Jean Paul Gaultier - Le Male (o, Doamne! cat mi-ar placea sa-l gasesc pe asta. but so far no luck.)  


Sper ca acest articol v-a lasat macar curioase in legatura cu parfumurile si produsele de ingrijire a pielii Tesori d'Oriente (fiecare gama contine, pe langa parfum, geluri de dus, lotiuni de corp, deodorante, etc.).
Eu am testat Hammam, Jasmin di Giava, White Musk si Frangipani della Indie si am ales sa adopt Orchidea della Cina dupa o singura mirosire. Iar acum caut sa gasesc Mirra si Africa.

Pe voi va tenteaza vreunul?








Pin It

40 comments:

  1. Mmm, ce postare plina de miresme! M-au ametit!
    Ghidandu-ma dupa detaliile tale, cred eu ca Frangipani della Indie si Orchidea della Cina! Pe acestea le voi cauta...:)

    Multumim, Pisicuto!
    Vino mai des pe-aici ca e cam greu cu dorul!:)

    Pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca atunci cand am scris postarea, chiar la tine si la Deena m-am gandit cand am scris despre Frangipani della Indie :) Cred ca ti-am mai zis o data, dar desi nu te-am cunoscut oficial, imi inchipui ca porti cu gratie parfumuri minunat florale. Iar dupa ce-am vazut pozele florilor din gradina ta, mi-am zis: clar! Ilda este Zana Florilor! :)

      Imi cer scuze pentru postarile rare! Momentan serviciul meu presupune tot asta: redactare de articole. E greu sa mai storci un strop de energie si inspiratie in fata tastaturii dupa o zi in care tot asta ai facut. Nu ma vait: fac exact ce-mi place. Cu jonglatul e mai greu :P

      Huuuugs! >:D<

      Delete
  2. Ma lasi poftind in umkra articolului asta... Cat sunt minunatiile astea in DM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In DM-ul din Unirii - 36 de lei zilele trecute. Dar in galeriile Real ruleaza chiar acum o promotie la toata gama Tesori. Parfumurile sunt 26 de lei!!!
      Cred ca tie iti va placea mult White Musk (am eu asa o impresie).
      Dar musai testate pe piele inainte, nu adulmecat din capac. Parfumurile sunt complexe si se "aseaza" altfel pe pielea tuturor.
      >:D<

      Delete
    2. Ah, nu! De ce am citit comentariul ăsta! Acum o sa ma gândesc numai la metode de a-mi face drum prin Auchan.
      Dacă nu mă înşel, chiar azi am văzut în DM Unirea varianta Africa

      Delete
    3. daaaaa? ia sa ia! am fost si eu saptamana trecuta in DM Unirii (cel de la bariera/Hanul lui Manuc), dar n-am ochit Africa. multumesc mult!

      Delete
  3. http://www.internationaltibecom.ro/ro/prod/parfum-aromat-tesori-d-oriente-africa-100-ml-faa335/cosmetice/tesori-d-oriente/tesori-d-oriente-africa-74/
    ;)
    Narcisa

    ReplyDelete
  4. I sooooo love you ! Nu stii de cand caut un dupe dupa Gloria de la Cacharel ( ca doar parfumul original nu mai exista )...deci acum sa purcedem la cautat parfumul pe net zic :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa-l gasesti si sa se ridice la nivelul asteptarilor! Stiu ca nu mai exista Gloria si chiar ma gandeam ca cineva se va bucura tare sa citeasca asta :)

      Delete
    2. Partea proasta e ca nu exista mama lui de nenorocenie nici asta decat la vreo 2 selleri de pe ebay :((...
      Daca il gasesti ever ever pe undeva, cumpara-mi si mie vreo 5 :))!

      Delete
    3. Claudia, daca il gasesc, promit sa ti-l cumpar! Insa din pacate am inteles ca intreaga gama Marrakech se gaseste mai greu decat cea normala. Sper sa reusim cumva sa-l gasim.

      Delete
  5. Clar trebuie sa imi bag nasul in Orchidea della Cina si in Frangipani della India! Si eu le-am ocolit mereu pentru ca ma gandeam ca sunt deodorante!:)) Chiar si cand am aflat ca de fapt nu sunt tot nu mi-a venit sa le adulmec. Astazi cand merg la cumparaturi o sa bag un nas rapid la raftuletul lor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici pe mine nu m-au tentat deloc pana nu am citit forumul Fragrantica. Sute de americani de sau cu capul de pereti acolo ca nu pot pune mana pe ele. Iar la noi sunt mai ieftine ca branza :)) Si partea cea mai trista e ca nici nu m-am gandit sa le dau o sansa!
      Iar Orchidea, repet, a fost dragoste la prima mirosire! Eu n-am mai patit asta de ani buni cu un parfum!

      Daca le gasesti, musai testat pe piele. Nu mirosi din capac. Parfumurile sunt complexe si se "aseaza" altfel pe pielea tuturor.

      Delete
  6. foarte interesant articolul, nu stiam ca sunt dupe-uri dupa parfumuri celebre. Confirm ca persista foarte mult. Am Papvero del Tibet, dar nu l-am incercat. Mie Africa mi se pare ca miroase ca Intesa :)) Il am, l-am folosit o data, e foarte intens si persistent. Daca ti-l doresti, ti-l trimit, eu chiar nu il folosesc. Si am si crema de corp daca o vrei :)
    Orchidea della Cina imi place si mie foarte mult, are un miros deosebit si rezista foarte bine. Il are prietena mea si intr-o dupa-masa cand m-am intalnit cu ea l-am simtit si mi-a zis ca era data cu el din dimineata respectiva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc mult pentru informatii si pentru oferta generoasa! Sincer, sper sa nu miroasa a Intesa :))))) Nu stiu exact de ce, dar am asteptari mari de la parfumul asta: mi-l inchipui complex, cald, usor vanilat, cu ambra, tutun, cardamon si lavanda...Dar n-ar fi nici prima nici ultima oara cand m-ar dezamagi realitatea vs. descrierea oficiala a unui parfum :P

      Inca o data: saru'mana mult! Noi am mai vorbit despre parfumuri la tine pe blog si stiu ca avem preferinte foarte similare la capitolul asta. Eu sper sa gasesc Africa prin Buc. si sa apuc sa-l testez...M-as simti foarte prost daca mi l-ai trmite si s-ar dovedi ca nu-i pe gustul meu.

      Iti multumesc din suflet, Igu! Hugs! >:D<

      Delete
  7. Surpriza! :D
    http://www.cosmeticemag.ro/tesori_doriente_parfum_africa_100ml/37.htm

    ReplyDelete
  8. Eu am avut Mirra, primit cadou din Italia si mi-a placut foarte mult! Tot din gama Tesori D'Oriente am folosit gelul de dus Jasmin di Giava si e demential:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca si eu sunt foarte curioasa in legatura cu Mirra, cred ca e un parfum deosebit. Sper sa-l gasesc prin Bucuresti.

      Delete
  9. Eu am avut crema de dus si parfumul cu mosc. Crema de dus a fost dementiala, facea foarte multa spuma, miroasea extraordinar si lasa pielea frumos mirositoare destul de mult timp. Iar spray-ul e atat de puternic de am nevoie doar de un puf, asa ca nu il voi termina prea curand, mi se pare perfect pentru iarna. Maine ma duc si eu sa te testez pe toate ca mi-ai facut "pofta" :))
    The Unseen Life Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nicoleta, nu am incercat inca cremele lor de dus, dar absolut toata lumea care le-a incercat le-a laudat. Data viitoare le caut si eu, promit!

      Delete
  10. Nu am incercat nimic de la aceasta firma, dar suna foarte bine. :)
    Te-am nominalizat la un award la mine pe blog: http://destiny-of-a-star.blogspot.ro/2013/07/tag-liebster-award.html Sper sa il faci si tu :*:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc din suflet ca te-ai gandit la mine! :*

      Delete
    2. Claudiashop-profilul Facebook unde gasiti gama completa de la Tesori

      Delete
  11. Acum imi 'trebuie' si Hammam, pe langa versiunea incercata la tine. Buuuna treaba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alice, Hammam e aroma aceea "all-star", chiar merita testata pe piele (mirosita in capac nu da impresia ca ar fi grozava, dar pe piele "infloreste")

      Delete
  12. Eu le-am testat aproape pe toate si cel mai mult imi place Orchidea della Cina. Iti recomand sicremele de dus care sunt foarte bune, au miros puternic ce ramane mult timp pe piele si fac multa spuma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc pentru recomandare! Musai trebuie sa incerc si cremele de dus Tesori! Ma bucur sa aud ca avem preferinte comune :)

      Delete
  13. Ah, nu-mi vine sa cred ca mi-ai generat o noua obsesie! Am fost ieri in expeditie prin doua DM-uri (Veteranilor si Unirii-Manuc) ca sa pot deveni si eu o participanta respectabila a acestei mici isterii colective :D. As putea sa jur ca la ambele magazine aveau toate variantele care-mi atrasesera atentia din descrierile tale, mai putin cea pe care imi doream cel mai mult s-o gasesc: Orchidea della China. Am mirosit deodorantul si m-a convins ca e absolut necesar sa caut in continuare parfumul. Pana atunci, imi alin dorul cu Hammam (stiu, previzibil, insa exista un motiv pentru care il apreciaza atata lume).

    Tu unde ai gasit Orchidea della China? Chiar imi doresc foarte mult sa stiu pe unde as putea da de el. A, si multumesc pentru pontul cu Fragrantica. Nu stiam de site, iar acum, la cateva zile dupa ce l-am accesat prima oara, deja am inceput sa-mi fac tabele cu notele parfumurilor pe care le am sau pe care le-am testat - tare mi-as dori sa ajung si eu sa ma pricep la „disecat” mental parfumuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anatta, eu am cumparat Orchidea della China din galeria Real din mall AFI Palace. Sper sa o gasesti si tu si sa merite cautarea :) In Real erau si la un pret bun - in jur de 23-25 de lei - sper sa prinzi si tu oferta!

      Cat despre Fragrantica, pe mine m-a ajutat mult sa "inteleg" parfumurile mai bine si mai ales sa-mi dau seama ce parfumuri mi-ar placea sa testez pe viitor si care sunt notele care rezoneaza cel mai bine cu pielea mea (dar si notele pe care ar fi mai bine sa le evit)

      Delete
    2. Multumesc mult! Chiar ma gandem ca Real-ul sa fie urmatoarea mea destinatie. Sunt de acord in legatura cu Fragrantica, informatiile sunt foarte utile daca vrei identifici acele note care te atrag. Momentan insa mi se pare cam complicata treaba: am fost surprinsa sa descopar ca unele parfumuri pe care le iubesc impartasesc destule note cu unele pe care le detest...

      Delete
    3. hmmmm...cred ca e foarte importanta si proportia in care se gasesc acele note. si felul in care reactioneaza/se amesteca cu celelalte componente olfactive ale parfumului. de exemplu, mie imi place vanilia si iubesc cateva parfumuri cu o vanilie suava si delicata. insa nu pot purta Hypnotic Poison, de exemplu, care e tot vanilat, dar e incredibil de puternic si de aspru.

      ah, si inca ceva: oricat de util ar fi site-ul Fragrantica, chiar si dupa ani, eu tot nu am curajul sa cumpar parfumuri pe care nu le-am testat,"pe nevazute" - chiar daca notele listate sunt (in teorie) perfecte pentru mine. un parfum e o compozitie aparte in care rezultatul final e mult mai mult decat suma componentelor. de aceea din punctul meu de vedere trebuie neaparat testat (si pe piele, nu pe tester de hartie!)

      Delete
  14. Iti multumesc ca ne-ai impartasit si noua! Pana sa citesc pe blogul tau, treceam pe langa ele fara sa le dau vreo importanta. Cred ca le-ai crescut vanzarile cu niste procente:)

    ReplyDelete
  15. Toate gamele tesori d oriente se gasesc pe site ul +magazinul on line WWW.INTERNATIONALTIBECOM.RO
    Ei sunt importatorii directi!

    ReplyDelete
  16. I f..g love Jean Paul Gaultier - Le Male și nici că-mi pasă că e pentru bărbați :) Eu am acum de la Tesori varianta Aegyptus (care mi se pare fabulos), iar zilele trecute am poposit la DM și mi-am băgat nasul în celelalte. Este unul, îmi scapă culoarea ambalajului (cred că e tot argintiu ca la White Musk) și ăla seamănă super bine cu JPG. Scria pe el ceva cu Indian Amber. Go smell that! :D

    ReplyDelete
  17. Îmi place articolul ăsta, mai ales că sunt fan Tesori şi tot timpul pun mâna pe câte unul. Nu mi-am dat seama că că Hammam e dupe după Cinema, poate pt că Cinema mi se pare mereu foarte versatil :). Momentan, preferatele mele sunt Fior di Loto (dulceag, long lasting, pudrat, foarte autumnal, văd că nu l-ai menţionat, merită să-l încerci) şi Aegyptus (care e foarte interesant). Am mai purtat cu plăcere, Jasmin de Guava, mai picant decât Angel, cu care seamănă doar la notele de vârf, Mirra, care-mi aminteşte mai mult de Vanilla Fields de la Coty (Casmir e on my wish list, deci nu pot să le compar), Orchidea della Cina (cei de pe Fragrantica ziceau că seamănă cu Miami Glow de la J.Lo, pe care nu-l cunosc, deşi similitudinea, dacă se probează, m-ar tenta să-l încerc la vară) şi Fiore del Dragone, care mi se pare mai delicat decât Dior, foarte bun pentru primăvară. Singurul care nu mi-a plăcut este Papavero del Tibet, mi se pare un dupe cam lipsit de imaginaţie :) De cumpărat, în Cluj le-am găsit la Sensi Blu şi DM.

    ReplyDelete
  18. Si eu am Fior di Loto (persista extrem de mult pe piele). Aegyptul in formula noua, cu banda albastra pe sticla nu e la fel cu cel in formul veche, in sticla aurie, simpla. pacat, pentru ca il adoram.

    ReplyDelete
  19. Orchidea Della cina miroase identic cu Ellie Saab le parfum

    ReplyDelete