Saturday, July 27, 2013

Trucul meu preferat de machiaj in aceasta vara

Hello kitties!

Astazi va voi impartasi trucul meu preferat de machiaj din aceasta vara.
In primul rand, trebuie sa va spun ca pigmentul pielii mele este foarte "reactiv": iarna pot candida cu succes la Miss Alba-ca-Zapada, dar cum ma vede soarele un pic, cum incepe sa mi se schimbe nuanta pielii (intr-un mod chiar foarte evident si chiar si folosind SPF). De multe ori ma laud ca nuanta pielii mele ar cere in mod normal 3 fonduri de ten diferite: un ton Ivory pentru iarna si primavara devreme, un Ivory Beige sau Light Beige pentru primavara si toamna si un Creamy Beige sau Natural Beige pentru vara. Insa va spun de acum ca nu posed in "arsenalul" meu de beauty atatea şmacuri diferit colorate pentru fata (nu le-as termina in vecii vecilor amin).

Prin urmare, cam prin iunie-iulie asa, fondul meu de ten "pentru vara" incepe sa devina prea albicios pentru mutra mea. De asemenea, vara imi place sa inlocuiesc blushurile cu bronzere in nuante aramii pentru machiajul de zi cu zi (arata mai natural parca si, in plus, ma ajuta sa inchid putin nuanta fondului de ten si sa o fac sa se adapteze mai bine la culoarea reala a pielii mele). Si tot vara, pudra matifianta devine aproape de nelipsit din portfardul oricarei fete.

Asaaaaa, deci, aveti 3 produse: un fond de ten, un bronzer si o pudra.
Mie imi place sa folosesc un bronzer relativ deschis la culoare si cu un usor shimmer, nu mat (nu fac contouring, vreau doar sa obtin acel "sun kissed look", iar pentru acest efect, un bronzer aramiu cu particule iluminatoare va fi ideal (eu folosesc acum pudra bronzanta ELF - Healthy Glow in nuanta Sun Kissed)


Eu procedez in felul urmator:

1 - aplic serumul cu SPF 30 de la KineSys (my favourite!)

- astept 10 minute sa se absoarba bine

2 - aplic fondul de ten preferat pentru vara (anul acesta el este La Roche Posay Toleriane Teint in varianta spuma)

(*urmatorul pas asigura si rezistenta machiajului si un finish incredibil de luminos si de proaspat*)

3 - cu o pensula deasa de tip kabuki, "culeg" intai un pic de bronzer, apoi un pic de pudra; le aplic pe amandoua, combinat, insistand asupra pometilor, nasului, tamplelor si fruntii - exact acele zone unde m-ar "prinde" in mod normal si soarele. cu ce a mai ramas pe pensula, trec usor peste tot tenul, pe gat si pe decolteu.

Pudra amestecata cu un bronzer shimmery va va oferi un finish incredibil fetei. Incercati si va veti convinge! Rezultatul este un machiaj mat datorita pudrei, dar in acelasi timp iluminat din interior, traslucent, ca si cum pielea ar straluci de sub vălul subtire de pudra.

Genul acesta de machiaj se comporta exemplar pe parcursul zilei. Eu am considerat intotdeauna ca nu ar trebui sa facem eforturi impotriva naturii: nu avem cum sa avem un ten perfect mat la temperaturi de 38-40 de grade! Insa putem arata minunat chiar si cu un pic de luciu daca dam impresia ca aceasta a fost si este rezultatul dorit: un ten stralucitor, radiant, la propriu si la figurat :P



Care este trucul vostru preferat de machiaj in aceasta vara?

Si, de asemenea, va rog sa ma ajutati cu un pont: care este pudra voastra preferata pentru matifiere? As vrea sa fie usoara ca un fulg, dar eficienta :)

Pin It

17 comments:

  1. Mulțumim de pont, trebuie să încerc și eu! Pudra mea este de la Bourjois healthy Mix, acum i-au schimbat ambalajul și se numește altfel. Nu mi se pare că încarcă tenul, este ușoară și matifiază cât am nevoie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa-ti placa efectul la fel de mult pe cat imi place mie, Nicoleta! Si multumesc mult pentru recomandare!

      Delete
  2. Multumesc pt pont! Am sa incerc si eu!

    ReplyDelete
  3. Frumoasa ideea, sunt sigura ca e si eficienta, Pisicuta Albastra!

    Am o pudra compacta cumparata recent (desi n-am aplicat pudra pe ten de ani buni de zile): Stay Matte de la Rimmel; am luat-o pentru ca...exista blogosfera si io's fata! In vremea cand foloseam, imi placea sa fie pudra pulbere/libera, consider eu ca nu incarca si ca arata mai natural! Dar bronzer nu am si bugetul meu nu permite acum nicio abatere de la prioritati. Daca situatia era alta, acum as fi incercat pontul spus de tine!:)

    Dar retin pentru viitor! It's a promisse...
    Pupicei, Pisicuto!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, sa stii ca nici eu n-am fost prietena cu pudrele de fata DELOC. In ultimii 7-8 ani, n-am folosit aproape deloc pudra (am avut o perioada in care am fost fana a fondului de ten mineral sub forma de pulbere, dar nu e chiar acelasi lucru). Anul acesta am redescoperit pudra datorita unor prietene bloggerite al caror ten arata mi-nu-nat chiar si pe canicula. Deh, m-a convins blogosfera, cum ai spus si tu :))))

      Hugs, Ilda! >:D<

      Delete
  4. Inca de cand te-am vazut vroiam sa stiu cum faci mai exact sa obtii look-ul acela. Pare relativ simplu, pana la bronzer. :)) Man I have to find a good one. Majoritatea ma fac sa arat de parca am fost la munca campului si m-am manjit cu niste tzarana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaaaai, Anku, stiu exact la ce te referi! :))) Si mie mi-a luat muuult timp pana am gasit un bronzer care sa nu mi se para ca arata murdar.
      Uite, Sun Kissed de la ELF e o alegere foarte buna si e discret. Si am mai primit un pont recent despre un bronzer shimmery Essence, trebuie sa-l incerc. Ideea e sa cauti tonuri cu nuante aramii, de cupru, aurii sau chiar un pic peachy. In nici un caz nu maronii, ciocolatii si foarte mate. Exact acelea sunt de vina pentru aspectul de "m-am jucat cu ţărână si mi-am pus-o pe faţă" atat de frecvent in cazul celor cu pielea foarte deschisa.

      Delete
    2. Imi adusese cineva, in urma cu vreo doi ani, acea pudra essence! Arata foarte bine, imi placea dar...fraiera de mine n-a stiut cum sa ii valorifice potentialul la acel moment!:(

      Delete
  5. Suna foarte bine! :D Ca pudra, mie imi plac mult cele de la Physicians Formula, mai ales cea cu SPF30 si ambalaj albastru. Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. daaaa, cum am putut uita de pudra aceea minune???? multumesc ca mi-ai amintit, Giorgia!

      Delete
  6. Extaziata de pontul primit, am uitat (devin senila, ptiiuuu!) sa raspund la intrebare!
    Pai...aplicarea unui creion auriu (de la Sephora) pe pleoapa inferioara - da luminozitate si o sclipire privirii; aplicarea unui blush cu usor shimmer (Benefit) peste blush-ul crema Nyx. Nu mare lucru!:)

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, Ilda, dar suna foarte bine ce zici tu acolo!! mai ales ideea de a aplica un blush pudra shimmery peste unul crema - cred ca efectul e foarte diafan.

      Delete
  7. In loc sa mai aplic un strat de pudra, mie imi place sa folosesc o crema puternic matifianta [oricare ar fi ea, dar sa aiba putere mare de matifiere, de ex. crema matifianta cu aloe de la Farmec sau fluidul matifiant L'Occitane], apoi aplic fondul de ten - preferatul meu in prezent este Nearly Naked de la Revlon... astfel, nu mai am nevoie de pudra! :)
    Daca apare sebumul - si sigur apare avand in vdr ce temp. sunt acum - suntem in iulie :), servetelele matifiante sau cele normale, sunt de mare ajutor! Cu miscari usoare de tapotare, il inlatur.
    Uneori daca aplic si pudra, apare senzatia aceea de ...straturi. De aceea eu prefer o crema matifianta... oricum, orice pudra am folosit - chiar si cea minerala, translucida [cum e cea de la LilyLolo], nici aceea nu matifiaza decat pe moment. Serbetelele sunt mai eficiente si nici nu costa atat...

    ReplyDelete
  8. Exact asta fac si eu vara! Bine, plus vreo 5 straturi de rimel pentru ca altfel arat de parca nu am ochi :)) si cate-un ruj rosu/roz/portocaliu for good measure ;).
    Pudre eficiente iti recomand cam ce iubeste toata blogosfera : Ph. Formula si Rimmel Stay Matte, pentru ca intr-adevar isi fac treaba si nu arati de parca ai cazut in sacul cu faina...
    Eu personal sar peste pudra vara si amestec iluminatorul cu un bronzer mai inchis : Dallas + Dior Amber Diamonds de exemplu :). Asta pentru ca la mine Dallas e considerat bronzer, nu blush, nu ma intreba de ce, asa il vad eu :))!

    ReplyDelete
  9. Foarte bun pontul, desigur trebuie sa imi iau doar bronzer si pudra -care oricum erau pe lista - pentru a-l pune in aplicare.

    ReplyDelete
  10. Eu am Physician‘s Formula Natural Wear, cu Spf 16, imi place muuult de tot! Dar ma tot gandesc sa o inlocuiesc cu alta, tot PF, cand o termin.

    ReplyDelete