Friday, December 27, 2013

The best Christmas present - meet Enache the cat :)

Hello kitties!

Craciunul a venit si a trecut, dar de departe cea mai mare bucurie pe acest an a fost prezenta noului membru al familiei noastre pisicite.

V-o prezint pe Enache - zisa si Chewy Mestecăcianu:


Enache este (in ciuda numelui) o pisica femela :))) I know, I know...long story! :)))
Are aproximativ un an si jumatate si este pe scurt, pisica perfecta! Ne uimeste in fiecare zi cu inteligenta, adaptabilitatea si bunul ei simt. Este la noi de mai putin de doua saptamani, dar s-a obisnuit atat de tare cu viata in familia noastra, incat pare ca o avem de mult mai mult timp.
Daca m-ati fi intrebat, nu as fi crezut vreodata ca o pisica ajunsa la maturitate poate fi atat de adaptabila.

De fapt, recomand tuturor celor care isi doresc tare-tare o pisicuţa - dar le e teama sa-si asume responsabilitatea cresterii si educarii unui puiuţ zgubilitic - sa dea o sansa unei pisici mature. Pe langa faptul ca de obicei puii sunt primii adoptati, iar pisicile mature nu au aceeasi sansa (si chiar o merita!!), trebuie precizat faptul ca exista avantaje nete in adoptia unui animalut care are deja personalitatea formata. E mult mai usor sa-ti dai seama daca exista o comppatibilitate intre voi si viitorul vostru companion cu blana. In plus, este si mult mai cuminte. Multe persoane se hotarasc sa adopte, pentru ca apoi sa se razgandeasca puse fata in fata cu energia inepuizabila a unui pui de pisica. 

Dar ca sa nu credeti cumva ca Enache (zisă şi Chewy) si-a epuizat rezerva de surprize si amuzament in primul an de viata, va las cu o ultima poza...in spiritul Crăciunului :P

aici ii scoteam lui Chewy beculetele de pom dintre dinti :)))

Cam asta a fost atmosfera de Sarbatori in casa noastra :)

In plus...raportez cu mandrie ca am fost plecati in vizita la ambele seturi de unitati parentale...iar in lipsa noastra, Enache a avut bunul simt sa nu darame bradul. V-am spus ca este pisica perfecta, nu?!

Va anunt daca devine pasionata de swatchuri si cosmeticale :))
Pana atunci insa, va imbratiseaza cu drag, mustacios, Pisica Albastra si Enache ^.^





Pin It

32 comments:

  1. Ce dulce e! Ii doresc o viata frumoasa alaturi de noii stapani!

    ReplyDelete
  2. Am ras cu lacrimi de pisi Enache :))
    Cam pacatos si riscant obiceiul de a roade lucruri.... fingers crossed sa nu faca o prostie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaah, stai linistita, nu roade chestii decat de fata cu noi, sa fie in centrul atentiei (ca in cazul instalatiei de beculete pentru pom). Am observat ca n-are obiceiul sa roada cabluri sau alte chestii prin casa (pfiuuuu!). Dar mi s-a parut potrivit numele Chewy pentru ca e genul de pisica pe care atunci cand o apuca bâzdâcii, ne musca :))))

      Delete
    2. Chewy ca Chewy dar..... Enache ? Imi suna a nume de boier.
      In ultimul cadru pare atat de sceptic :)) vad ridicata o spranceana imaginara.

      Delete
  3. AWWWWW, purrty purrty cat you have there! Cat ma bucur ca alergia ta nu se manifesta in preajma ei! Sa il vezi si pe zgubiloiu nostru ce mare si pufos s-a facut!!! Si foloseste crengile de jos din bradul artificial ca scobitori...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanchiuuuuuuu, MooN!!! >:D<
      Yup, thankfully no allergies...me sooooo happy!
      Tare mult mi-ar placea sa-l revad pe Portocala :))) e un pisic ca o vitamina - te energizeaza si te inveseleste instant :)) Enache e mai chill :P

      Delete
  4. Also, this: http://i.imgur.com/GnDbdge.gif

    ReplyDelete
  5. E superba, sa aveti o viata lunga si frumoasa impreuna :)

    ReplyDelete
  6. E o dulce! Sa va bucurati de viata impreuna si la cat mai putine pozne! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumim, Georgia! :) Cu atatea urari si ganduri bune, ma simt de parca Enache ar fi ursita de zanele cele bune! :)))

      Delete
  7. Este mega-drăguță motănița ta, seamănă mult cu unul dintre motanii mei, numai că are mai mult alb. Sunt de acord cu tine, merită încercat să adoptăm o pisică adult, pentru că este destul de trist că puiuții sunt cei adoptați primii (e adevărat că e o încântare să ai în preajmă bulgărași mici de blană, dar până la urmă toți ajung la maturitate).
    E funny numele Enache, mi se pare super-serios și asta îl face amuzant. Plus că ai precizat că este femelă , deși în mod normal numele te duce cu gândul la un mascul.
    Și eu am un motan pe care îl botez în toate modurile posibile, ba chiar am inventat povești cu el pentru că nu mai pot de dragul lui :))

    Te astept si pe blogulmeu: www.ebonyvintage.blogspot.com

    Un An Nou fericit!
    Catalina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Catalina, tu esti sora Aurorei, nu? Very nice to meet you! :)
      Cred ca am vazut pe blogul Aurorei companionul blanos de care vorbesti :) E Şoşetuţă sau Manşetuţă parca, nu? :)))) Oricum, are şosete albe :)))) Pisicii vostri sunt niste alintati! Sa va traiasca!

      Delete
  8. In prima zi de craciun acum 3 ani, l-am primit pe Jojo, un motanel de 6 luni portocaliu. O nazbatie de pisic. Fostii stapani spuneau ca avea obiceiul sa roada cabluri si alte chestii prin casa si l-au lecuit de mestecat dand cablurile cu fiole de algocalmin. Se pare ca a avut efect pentru ca la noi nu a ros nimic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ionela, sa va traiasca Jojo cel portocaliu si sa va bucurati de el multe Craciunuri de acum inainte! :))) Si multumim pentru recomandare! Speram ca Chewy sa nu mearga atat de departe cu porecla incat sa inceapa sa roada cabluri electrice, insa daca va fi cazul, iti vom asculta recomandarea si le vom "unge" cu ceva amar :))))

      Delete
  9. ce frumoasa eee! Sa va bucurati de ea! si eu imi iubesc enorm pisica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa ne traiasca atunci tuturor companionii blanosi! Sa fie sanatosi si plini de chef de joaca si sa ne faca vietile mai frumoase multi ani de acum incolo! :)

      Delete
  10. Replies
    1. hi-hi! :)) orice pisica merita un nume maret, care sa ii reflecte personalitatea si atitudinea :)

      Delete
  11. In loc sa aiba Enache o pisica albastra, na...Pisica Albastra are o matza pe nume Enache!:)))
    Pe cuvant de onoare ca e o pisica frumoasa! Se vede in ochisorii ei ca e cuminte! Sa va bucurati in mod reciproc ani multi si buni!

    "Ambele seturi parentale"...Monica, risti sa devii proverbiala cu expresia asta! :P

    Te pupacesc pisicos!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumiiiim, Ilda! Da, am comis-o - familia noastra pisicita s-a inmultit (ce-i drept, Enache tinde sa naparleasca un pic mai mult decat Pisica Albastra, dar incercam sa rezolvam) :)))

      Delete
  12. si pisica mea are ceva cu beculetele. chiar a spart cateva in absenta noastra. sper doar sa nu se raneasca. dar cu bradul, nu l-am facut anul asta, il adora.. din cap pana in picioare (in ordinea asta)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaaaai! :)))) Iti spun sincer - si noi ne-am gadit si ne-am razgandit daca sa facem bradul anul asta sau nu. Am decis sa adoptam o atitudine "zen" si sa vedem ce se intampla :))) Inafara de incidentul cu beculetele surprins in poze, Enache s-a dovedit chiar extrem de cuminte. Se pare ca ii plac decoratiunile inainte sa ajunga in brad. Odata urcate pe pozitie insa, isi pierde interesul si nu atenteaza la integritatea pomului. Pfiuuuu! :))))

      Delete
  13. M-am indragostit, sa stii! Ce mutrita cuminte si cum mesteca ea instalatia :))) Si seamana putin cu Aleda mea. La portiunile albe de blanita si la falcute :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alice, daaa! Chiar voiam sa precizez faptul ca seamana un pic cu Aleda. Apropo de discutia noastra despre familia Enachi si pisica Enache :)))))

      Delete
  14. super draguta si carismatica!
    a mea pisica e babuta deja asa ca pt ea bradul nu e atractia nr 1.

    ReplyDelete
  15. E atat de scumpa!
    A mea nu s-a lasat pana n-a doborat bradul. :))

    ReplyDelete
  16. Sa va traiasca! E absolut superba!:X

    ReplyDelete
  17. Pisicile sunt subestimate. Ele sunt foarte inteligente. Am si eu una, doar ca eu nu am norocul sa fie cuminte:). Fata pisicii tale este foarte expresiva. Ii doresc tot binele din lume:)

    ReplyDelete