Wednesday, January 18, 2012

Diagrama unei revolutii

Pisica Albastra a lasat pe moment fardurile deoparte si s-a apucat de cronica de razboi.
Ce va urma: ma scuzati! (dar nu m-am putut abtine). 
Din seria: NO COMMENT, va prezint: Revolutia de la Bucuresti - cronica de evenimente scrisa din varful patului.

Enjoy!

(de aici)

(se scanda: "Cinste lor, cinste lor! Cinste ciumpalacilor!")


(de aici)
Si o mica marturie video:

Na! Sa nu mai ziceti niciodata ca bucurestenii nu sunt misto!!



De la voi de pe canapea cum se vede Revolutia?



Pin It

8 comments:

  1. Draga doamna, noi iesim in strada, nu stam in varful patului ! Si pentru ca luati aceasta chestiune serioasa in deradere, v-ati pierdut cel putin un cititor.

    ReplyDelete
  2. @Dorrie Kaitlyn: Imi pare foarte rau daca am parut ca iau in deradere acest eveniment! Imi respect concetatenii si dorintele lor, dar Pisica Albastra se vrea a fi un personaj cu simtul umorului si se bucura cel mai tare cand gaseste aceasta trasatura printre compatriotii sai.
    Atata tot. Regret ca am parut zeflemitoare, am fost doar neinteleasa.

    ReplyDelete
  3. Dorrie, cred ca nu ai inteles ca acest post se referea la cei care isi bat joc de miscareaa protestatara (marturie imaginile de mai sus). Pacat ca judeci un om brusc, fara sa judeci la rece ce s-a scris.

    ReplyDelete
  4. @MooNy: Iti multumesc pentru sustinere. Totusi cred ca ma las de "jurnalism" si ma intorc la fardurile mele! :))) E mai bine asa :) >:D<

    ReplyDelete
  5. Pentruca ai postat pe gustul meu,ai mai castigat un cititor
    Eu te cunosc si stiu ca ai face fata cu brio ca si jurnalist si crede-ma ca te-as citi cu mare placere!!!
    Eu cred ca fiecare are dreptul sa isi spuna parerea si nu sunt neaparat de acord cu ideea ca daca un prieten crede in ceva musai sa cred ca el (doar pentruca imi este prieten)
    Chiar ieri a fost ziua unui prieten care este monarhist convins,desi eu nu voi impartasi ideea aceasta niciodata! Democratia include printre altele si diversitatea!
    Daca vrei PISICUTO, sa ai "coloana vertebrala" spune-ti intotdeauna parerea sincera indiferent daca deranjeaza sau nu ,lucrul acesta!
    Eu cred in talentul tau si sper ca intr-o zi sa fii"omul potrivit la locul potrivit" Cu multa dragoste pentru ceea ce incerci sa faci,te pup, Faur Mariana (sorana2 de pe elle)

    ReplyDelete
  6. Acuma sa iti spun parerea mea despre proteste:
    Eu am mai participat odata la mazilirea lui Ceausescu,si stiu cum este sa stai nu doar la bate,ciomege,bolovani,ci pur si simplu am stat sub o ploaie de gloante care veneau din toate partile fara nicio opreliste (Nici acum nu stiu cum de am scapat teafara din iadul acela).Dupa acea revolutie (unii spun ca a fost doar o manipulare),regimul Ceausescu a fost inlocuit cu regimul Iliescu;un regim in care o mare parte a tarii a fost vanduta,locurile de munca erau tot mai putine,lumea a dus-o la fel de rau daca nu chiar mai rau.Au iesit altii in piata Universitatii pe care Iliescu a pus minerii iarasi cu bate,ciomege,vandalizari,cativa decedati,etc;a urmat regimul lui Emil Constantinescu, un regim la fel de draconic,in care eu, una, mi-am pierdut locul de munca,bancile au dat faliment(au fost furate)una dupa alta ,a inceput sa existe o mare discrepanta intre o patura a societatii mica dar foarte bogata si una muuult mai mare, dar extrem de saraca,dupa care a urmat regimul lui Basescu care il stiti si voi.
    Ce s-a realizat in urma revolutiei din 89?Pentru cei mai multi,aproape nimic ,insa unii au ajuns chiar in top 300 (intocmit de FORBES)Este adevarat ca atunci nu exista un parlament insa acum exista, dar parca ar suna mult mai bine pentru acest for, cuvantul DORMITOR!!!!!!!!
    Ce se va realiza acuma?un timp cei care vor veni la guvernare, vor trebui sa tina seama si de interesul celor saraciti de cei dinaintea lor,de frica unei alte revolte,insa cand lucrurile se vor linisti ,va fi la fel!!!
    Voi participa oricand pentru sustinerea unei cauze care mi se pare dreapta si cu sorti de izbanda,insa la o alta revolutie,niciodata!!
    Cedez locul meu si altora,poate ca ,vor avea un mai mare noroc decat am avut noi,cine mai stie?? Poate ca unii vor spune ca este lasitate insa eu ii spun "invatatura de minte" (Este doar o parere pe care nu-i musai s-o impartaseasca sau s-o puna in practica si altii,daca nu sunt de acord)

    ReplyDelete
  7. @Mariana: Iti multumesc din suflet pentru cuvintele minunate! Ca intotdeauna, ma incurajezi si ma sustii! Saru'mana! :) Nu sunt genul de persoana care sa renunte la convingerile sale doar pentru ca se loveste de piedici sau de opinii nefavorabile, insa de data asta simt ca am fost neinteleasa (si din cauza mea!)
    Stiu ca oamenii se strang zilnic si isi vocifereaza opiniile, iar eu am spus ca "vad" revolutia de pe canapea...Ceea ce voiam sa punctez e ca mass-media, Internetul si televiziunea adesea se agata de imagini "inedite", interesante (la fel ca cele pe care le-am postat eu), pierzand din vedere sau alegand sa nu ne arate substanta evenimentelor, care se pierde usor printre detalii "picante" si gesturi "socante".
    Jurnalismul de azi se bazeaza pe "senzational" - asta voiam sa transmit.
    Iti multumesc inca o data, Sorana! >:D<

    ReplyDelete
  8. Multumesc mult pisicut-o! Oricum cine a vrut sa inteleaga cred ca a inteles!

    ReplyDelete