Saturday, January 7, 2012

Preferatele anului 2011


La multi ani si bine v-am gasit in 2012! Sper ca noul an sa va aduca impliniri pe toate planurile, multa sanatate si fericire!
Cat despre anul care a trecut...din partea mea: numai de bine! Pe toate planurile a fost un an bun (nu grozav, dar bun!). Insa in domeniul cosmeticos in special, pentru mine a fost plin de noi experiente noi si interesante.
Atat de mult am fost atasata de cosmeticalele mele in anul ce-a trecut si atat de multe am invatat, incat am hotarat sa-mi iau inima-n dinti si sa deschid acest blog sa va impartasesc si voua din „intelepciunea” acumulata :)
In 2011 am inceput sa folosesc mai frecvent fondul de ten (Primul meu fond de ten lichid a fost castigat pe blogul Camelcutzei in 2010 in septembrie. Pana atunci folosisem doar fond de ten mineral. Dar asta e o alta poveste). Tot in 2011 m-am iluminat in legatura cu beneficiile incredibile pe care conturarea sprancenelor le poate aduce intregii fizionomii.
Tot in acest an am gasit blogul Corinei – Pasagera si, datorita ei, am aprofundat „lectiile” Paulei Begoun – Cosmetic Cop si mi-am schimbat radical rutina de ingrijire a tenului. Cu beneficii miraculoase pentru pielea mea!!!
Produsele preferate ale anului in materie de beauty le-am impartit pe doua mari categorii – makeup si ingrijire.


1.Produsele preferate de makeup:

Fond de ten - Max Factor – Lasting Performance (HolyGrail!!!)

                      -  Bourjois – Comme Apres 10 Heures de Sommeil (fondul de ten preferat pentru vara)

Blush – Milani – Luminous (HolyGrail!!!)

(cel mai cunoscut dupe al celui mai notoriu blush – Nars – Orgasm, Luminous de la Milani nu se lasa mai prejos si ofera tot ce ofera si fratele sau mai scump: culoare, iluminare, contur si un look proaspat la fiecare aplicare! Il iubesc!) 

Iluminator – ELF – Sunkissed (HolyGrail!!!) 

(pentru mine e iluminatorul perfect)

Ruj – NYX 

(am vreo 5-6 nuante ale rujurilor NYX si o paleta de glossuri si le iubesc pe toate! Pacat ca nu se mai gasesc la noi...)

Eyeliner - gel liner ELF - nuanta Midnight (bleumarin inchis, aproape negru)

 
Oja – Flormar all the way!!! 
(poza de aici
Nu sunt o mare consumatoare sau colectionara de lacuri si oje, abia am depasit pragul de 20 in acest an, insa din aceste 20, aproape 10 sunt de la Flormar! Au nuante diverse, superbe, lucioase, rezistente si..ieftine! 

Topcoat – Kallos pt uscare rapida.

Farduri – Anul acesta am folosit cel mai des nuante din trusele NYX – The Runway Collection: Versus si Haute Model. Versus are nuante purtabile de zi, iar Haute Model are nuante intense, superbe, shimmery, de seara (care se pot folosi si ca eyeliner daca sunt umezite).


2.Produsele preferate de ingrijire:

Crema de zi/seara/ochi/serum - Olay Regenerist Daily Regenerating Serum (HolyGrail!!!)


Acest ser le-a facut pe toate pentru mine! Un produs cu adevarat miraculos, aflat pe lista de „recomandate” a Paulei Begoun, acest ser mi-a transformat complet tenul in cateva luni. De unde anul trecut pe vremea asta ma vaitam ca nu exista pe lume ten mai gras ca al meu, acum, dupa o ingrijire blanda, lipsita de iritanti, moaca mea e chiar cuminte, normala,  fara exces de sebuum. 

Demachiant – Babyish – servetele umede pentru bebelusi (HolyGrail!!!)

Preferatele mele. Le folosesc de mai bine de un an zilnic pentru demachierea tenului. Sunt 72 in pachet, bine impregnate, destul de fine si – cel mai important – nu mi-au provocat niciodata nici o eruptie si nu contin iritanti!Am incercat si alte firme (si pentru bebelusi si demachiante normale, dar ma intorc mereu la acestea)

-          Demachiante bifazice Balea si Farmec
(poza de aici)

Balsam de buze – Carmex (HolyGrail!!!)
 

Ma numesc Pisica Albastra si sunt dependenta de balsam de buze! 
Insa, desi am avut cel putin 5-6 in casa si prin genti in fiecare moment din ultimii 10 ani, de cand am cumparat primul Carmex, acesta nu poate sa lipseasca! Ador aroma de vanilie amestecata cu menta, e racoritoate si atat de diferita, de distincta! E singurul produs de ingrijire pe care il folosesc si care mai contine ingrediente iritante (mentol si camphor), insa e mica mea placere vinovata si nu ma pot abtine :)

Masca de par – Kallos -  Frutta (HolyGrail!!!)
(2010 a fost anul mastii Kallos - Latte, insa in 2011 am votat cu puterea fructelor) :)


Gel de dus – Avon Senses – Lagoon (HolyGrail!!!)

Parfum – Thierry Mugler – Womanity
(la inceputul lui 2011 am descoperit acest parfum si l-am iubit tot anul!)

Epilator – Braun Silkepil (HolyGrail!!!)

(Nu stiu ce m-as face fara „my trusty jumulitor” de la Braun. Nu concep confortul meu personal fara el!...Si nu as trece la o alta metoda de epilare nici in ruptul capului! E atat de comoda, rapida, nedureroasa! In plus, un epilator electric, daca il suportati, isi amortizeaza „investitia” in 3-4 luni. Si nu mai trebuie sa va faceti griji, programari sau cumparaturi de "ingrediente" niciodata!)

Dar pentru voi? Care au fost produsele de beauty care v-au marcat anul? Este vreunul din lista mea si pe lista voastra?
 
Pin It

36 comments:

  1. La multi ani! Fondul de ten Bourjois si demachiantele bifazice sunt si pe lista mea de favorite :)
    Imi doresc un blush Milani, exact pe cel pe care il ai tu, dar cred ca voi lua si alta nuanta daca tot comand :)

    ReplyDelete
  2. foarte dragute produsele..multe le folosesc si eu si sunt cu adevarat multumita de ele!vroiam sa-ti spun ca ai gresit ceva in introducere...,, La multi ani si bine v-am gasit in 2011! ''...stiu ca se corecteaza usor cu 2012 ;)

    ReplyDelete
  3. si mie mi-au placut mult fondul de ten de la bourjois, Topcoatul si masca cu fructe de la Kallos, demachiantul balea si ojele flormar..:) unde se gasesc servetelele pentru bebelusi?

    ReplyDelete
  4. Salutare! Cu siguranta m-ai facut sa vreau sa incerc o gramada din ceea ce ne-ai prezentat. Chiar cautam un top coat bun si voiam sa te intreb daca cel de la Kallos, in afara de uscarea rapida, are si meritul de a prelungi durata de viata a lacului de unghii - eu am o mare problema cu asta...
    Si inca ceva: poate mai stii ca eu eram cea care te intreba disperata daca ai incercat Flower Perfection. Eu sunt inca on the fence privind cumpararea lui, mi se pare ca totusi acopera cam prea mult, daca se poate asa ceva. Voiam sa te intreb cum se comporta Comme apres 10 heures de sommeil din punctul de vedere al acoperirii si al rezistentei. Eu am citit ca e mai degraba light coverage si asta m-a impiedicat pana acum sa-l iau.

    ReplyDelete
  5. Pisi, tot incerc sa te sun de vreo 2 zile,inclusiv azi..si nimic...nu-ti mai merge telefonul?
    Te pup

    ReplyDelete
  6. ale mele sunt astea: fond de ten vichy aerateint lichid, balsam de buze de la nivea strawberry, demachiant bifazic de la balea, gel de fata Garnier gama essentials verde si bioten pentru ten normal si mixt, roll on nivea pearl, sampon revalid si masca de par de la kallos cu placenta.

    Kisstyana: momentan e picata reteaua Vodafone, paote de asta n-o prinzi pe pisica la telefon :P

    ReplyDelete
  7. @Georgiana: Daca iti cumperi Mlani, sper sa-i placa la fel de mult cum imi plac mie! Iti recomand ca a doua nuanta Mai Tai (daca vrei 2 din gama Milani Minerals) sau orice nuanta iti face cu ochiul din gama lor noua - Milani Baked Blushes (au fost revelatia anului trecut in materie de blushuri in toata blogosfera)

    @kitty: hi-hi! Iti multumesc pentru atentionare! Eram sigura ca o sa fac la un moment dat asa o gafa. In fiecare an mi-e greu sa ma obisnuiesc cu schimbarea in primele 2 luni :))

    @elaine: Servetelele Babyish se gasesc in hypermarcheturile Cora in special...parca si Real. Stiu ca nu le-am gasit in Auchan. Sunt mai multe variante de culoare (dar culoarea pachetului se reflecta doar in parfumul servetelelor, asa ca poti alege ce iti doresti). Mie imi plac cele portocalii (pozate) si cele mov. Au mai putin parfum parca. Mai exista verzi si galbene.

    @Anatta: Salut! Da, te tin minte. Sa stii ca nici eu nu am fost convinsa inca sa incerc Flower Perfection. Cred ca voi face tot posibilul sa testez niste mostre inainte de o eventuala achizitie. Comme Apres 10 Heures de Sommeil are intr-adevar o acoperire mica-medie (nu chiar mica-mica). poate tocmai de aceea mi-a placut mult vara, cand de obicei nu suport sa port machiaj mult. Ca rezistenta s-a comportat foarte bine: nu e un fond de ten cu finish mat, ci mat degraba natural/dewy, asa ca pe masura ce orele treceau schimbarile (daca surveneau) nu erau foarte vizibile, iar asta mi-a placut mult. Nu era ca si cum plecam din casa machiata si ma intorceam nemachiata pt ca tot fondul meu de ten disparea sau se scurgea de pe fata. Nu, "imbatranea" frumos si pe tot parcursul zilei aratam natural, chair daca aparea un oarecare luciu in zona T (mie imi luceste nasul si cu Colorstay, ca sa-ti faci o idee)
    Topcoat-ul de la Kallos e primul meu topcoat, asa ca nu am cu ce sa-l compar. Insa pot sa recunosc faptul ca-si face treaba bine: usuca si manichiura in 5 minute, ofera si luciu suplimentar si prelungeste si rezistenta ojei cu aproximativ 2 zile. Fara Kallos manichiura mea era intreaga cam 3 zile pana sarea primul colt si trebuia sa-l "repar". Acum imi rezista cam 5 zile pana la prima ciobitura. Depinde, desigur, si de oja si de starea naturala a unhiilor. Eu am unghii "bune", dar folosesc oje de 5-6 lei :)

    @Kisstyana: Scuza-ma!>:D< Da, mai mult ca sigur telefonul e de vina! Mi s-au mai plans si alte persoane. Chestia e ca nici macar nu-mi apar apeluri nepreluate, ca si cum nu m-ar fi sunat nimeni...
    Iar acum a picat si Vodafone-ul (e scandal mare pe net) si nici eu nu pot suna :(((
    Ne ramane "virtualul" :)

    ReplyDelete
  8. crema regenerist (nu serul) de la olay o am si eu!! este excelenta! pt sezonul rece e perfecta pt mine

    ReplyDelete
  9. Buna! Crema de la Olay ai luat-o din RO? Ca parca nu am vazut varianta asta,Regenerist, in rafturi...Aceeasi intrebare si pt fardurile Milani...la fel nu le-am vazut prin magazine,cred ca se comanda on-line,dar astept sa ma lamuresti:) merci

    ReplyDelete
  10. @Rox: sa o folosesti cu placrere! imi plac produsele Olay pt ca multe din ele sunt ambalate in recipiente cu pompita. chiar si cremele.

    ReplyDelete
  11. @Carmen: Salut! Da, Olay Regenerist am gasit in Romania. In magazinul Real din AFI exista un stand cu produse Olay si acolo am gasit de 2 ori Regenerist (sunt la al doilea tub). Au o gama larga de creme si serumuri, inclusiv Regenerist - gama noua, rosie, abia aparuta.
    Milani si NYX insa din pacate nu se gasesc pe plaiurile noastre. Am comandat de pe cherryculture.com.

    ReplyDelete
  12. Pisicuto, cel ser Olay poate tine locul unei creme? Mai exact, poate fi baza de machiaj pentru fdt? Daca nu, imi voi lua crema (numai atunci cand voi termina Aslavital-ul)...Si inca ceva: nu-ti lasa senzatie de "prea gras" demachiantul pentru ochi si buze de la Farmec? Eu il tin in dulap si il tot "fentez" din cauza acestei impresii!
    Multumesc!:)
    Pupicei!

    ReplyDelete
  13. @ilda: Da, serul cu siguranta poate tine locul unei creme! Functioneaza EXCELENT ca baza de machiaj, mai bine decat orice crema incercata de mine vreodata, tocmai pentru ca serul contine multiple variatii de polimeri de silicon - se simte fix ca un primer pe fata, dar in plus hidrateaza.
    Demachiantul Farmec lasa intr-adevar o pelicula grasa, insa sterg apoi tenul cu un servetel de bebelusi si gata :)
    Cel Balea e o achizitie mai recenta, insa in privinta asta mi se pare mai bun: senzatia de gras e diminuata si parca curata mai bine si rimelul, chiar si la baza genelor. Per total imi place mai mult Balea.

    ReplyDelete
  14. Salut din nou! Uite ca mi-ai trezit curiozitatea si in ceea ce priveste serumul, chiar eram in cautare de ceva nou. Mai tii cumva minte cat costa? Pe mine si mai mult m-ar tenta Regenerist UV Defense Regenerating Lotion cu SPF 50 (eu port all year long protectie mare, avand in vedere toate tratamentele anti-acneice la care ma supun), care am impresia ca ar costa si mai mult. L-ai vazut cumva si pe cel din urma la Realul din AFI?

    ReplyDelete
  15. Pare interesant serum-ul ala, poate il incerc si eu dupa ce termin crema din dotare.

    ReplyDelete
  16. @Anatta: Salut! :) Serumul meu - Regenerist fara SPF costa in jur de 60 de lei (66 am dat ultima oara). Pe al tau nu tin minte sa-l fi vazut in AFI, dar iti recomand sa-l cauti sau chiar sa-l comanzi online. Pare minunat! Uite ce scrie Paula Begoun despre el (l-am cautat pe Beautypedia si am ramas impresionata de review):
    http://www.beautypedia.com/search.aspx?k=Regenerist%20UV%20Defense%20Regenerating%20Lotion%20SPF%2050&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8#&&VJA8MBHTUrsZGxdSQ9dsMLSPJqXgMvhb+0TWNnUZQyqU4+wv5QHLdHnN4oQE9krn6B0+aIUp7i0N5tC2020i0i7k4XL+JA/tM20FjIOhIt3nKAmZruF154lkGHBdCObheqzNlR4KgZB+LtLTi20WsXFIPQDfor4C22GgqcauiVnFeKn2nZbmj7gg2WSKruk8YfWJk0ns7hvnPa5ezl9WuJ9nH+dhnr4Si6iyASTE+0frCB4mVtX+OeB6wbA=
    Acesta din urma ar trebui sa fie mai scump, cam 100 de lei (echivalentul a 30$)

    @Jade: Eu personal l-as recomanda din suflet oricui! Imi place foaarte mult! Nu simt nevoia sa folosesc nici o alta crema de cand l-am incercat.

    ReplyDelete
  17. @Monica - Pisica albastra: Pai pe Beautypedia am verificat si eu :D. Stiu ca suna foarte tentant, dar cred ca ar ajunge sa coste aproape (sau chiar peste?) 100 RON cu tot cu transport samd. Chestia care m-a cam pus pe ganduri a fost ca ambele creme au review-uri impartite pe Makeupalley: destul de multe persoane vorbesc despre faptul ca le-ar fi provocat eruptii acneice. Mi s-a parut foarte ciudat, pentru un produs considerat asa de bine formulat...

    ReplyDelete
  18. @Anatta: intr-adevar, ciudat...singura explicatie pe care o gasesc acum e ca unele persoane sunt alergice la avobenzone (filtru solar). nici eu nu ma impac prea grozav cu el sa fiu sincera. dar serumul meu nu contine avobenzone, doar cel cu FPS 50 il are.

    ReplyDelete
  19. La multi ani!
    Eu am avut un ghinion cu midnight de la ELF...Uscat total si culoarea abia se vede! Nu l-am putut folosi deloc :(

    ReplyDelete
  20. @ABeautyTale: nu vreau sa mi-o iau inainte si sa trag concluzii pripite, dar cred ca si eu am nimerit acum un Midnight dintr-un lot similar cu al tau :( (am citit experienta ta cu el si chiar mi-a parut rau ca nu te-ai putut bucura de culoare).
    eu sunt la al doilea borcanel: primul oferea culoare puternica, saturata din prima si se intindea minunat (pana s-a uscat. si apoi l-am revitalizat eu si a mai mers o vreme). pe al doilea l-am inceput acum cateva zile si parca nu e asa pigmentat...sper sa fie doar o prima impresie gresita, caci ador culoarea! mi se potriveste perfect.

    ReplyDelete
  21. Bourjois – Comme Apres 10 Heures de Sommeil e primul pe lista mea de dorinta pentru 2012. Am auzit numai pareri de bine si parca tot imi face cu ochiul de fiecare data cand ma duc pe la sephora. Cat despre serumul Olay,i am blown away. Nu m-as fi uitat in veci la el, avand in vedere ca se vine in supermarket.

    ReplyDelete
  22. @Adiana: Fondul de ten Bourjois chiar mi se pare ca te face sa arati odihnita, ca dupa un somn bun :) Ma amuza tare numele de fiecare data...dar surprinzator chiar asta face. Iar in legatura cu ceea ce ai spus despre serumul Olay, vreau sa-ti marturisesc ca exact de aceea am deschis acest blog: pentru a va vorbi despre cosmetice si produse de ingrijire care se comporta minunat la preturi foarte bune. In spatele fiecarui produs despre care scriu sunt ore intregi de research (imi place sa ma documentez inainte de achizitii si imi place sa cumpar "istet")

    ReplyDelete
  23. Womanity si Carmex sunt pasiuni comune ;))

    ReplyDelete
  24. @stlistele: nici nu stii cat ma bucur sa aud asta! ambele produse au nevoie de fani! :)
    suntem prea putine cele care le iubim, dar merita iubite :)

    ReplyDelete
  25. @Ionela: salut! serul Olay Regnerist are 50 de ml, cantitatea "clasica".

    ReplyDelete
  26. Si eu tot vreau sa-mi cumpar fdt Lasting Performance pentru ca l-am testat la o prietena si mi-a placut in mod deosebit. :)

    ReplyDelete
  27. NYX si demachiantul Balea, astea sunt si-n lista mea.
    De rujul NYX sunt indragostita si nu ma asteptam, ca la pretul pe care il are, sa-mi placa asa mult.

    ReplyDelete
  28. Monica, ce este ''dupe''?
    Multumesc!

    ReplyDelete
  29. @Iulia: mi se pare ca este un fond de ten foarte bun, dar subestimat.
    daca ti-l doresti, iti recomand sa incerci sa-l cauti intr-un magazin DM. eu de acolo l-am luat ultima data (in decembrie) la reducere: 35 de lei in loc de 55 de lei. pretul la raft era de 55, dar am avut o surpriza la casa :)
    te pup!

    ReplyDelete
  30. @Katyna: La rujurile NYX ador efectul de "stain": dupa 15 minute de la aplicare nu mai simti deloc rujul pe buze, dar el exista :)
    Iar demachiantul Balea imi place mult mai mult decat cel Farmec (acum pot spune asta, ca l-am testat suficient). E mai eficient si nu lasa o pelicula atat de grasa ca si Farmec.

    @Lavinia: un "dupe" este un duplicat: varianta mai ieftina, dar cu proprietati similare cu cea a unui produs mai scump, high-end.
    de exemplu: unele farduri NYX sunt dupe-uri ale mult mai cunoscutelor si mai scumpelor farduri MAC. (culoare si finish similare sau chiar identice, pret mult mai mic).
    Intreg conceptul de "dupe" capitalizeaza pe ideea diferentei de pret pe care o platim pentru eticheta. Practic, este vorba de snobismul consumatorilor. Se evidentiaza faptul ca exista produse identice, la fel de bune, dar mult mai ieftine pe piata, a caror unica diferenta este lipsa etichetei de marca.

    ReplyDelete
  31. Multumesc tare mult de raspuns!!!

    ReplyDelete
  32. Am gasit cateva produse pe care le ador in lista ta si altele pe care imi doresc sa le incerc. :X

    Pupici!:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anda: Iti multumesc! Dupa ce le vei incerca, sper sa fii la fel de incantata de ele cum sunt si eu. :) Si sper sa avem in continuare produse comune in listele de preferate si in anii ce vor urma!:) Huuugs! >:D<

      Delete
  33. De fondul de ten Bourjois am fost si eu incantata. Ma gandesc totusi sa umblu putin la buget si sa achizitionez un Clarins sau un Estee Lauder. Marea problema este ca nu gasesc mostre...Adica...unde sa gasesc? In magazi, evident ca nu ma duc nemachiata si cu tenul proaspat curatat ca sa aplic si sa-mi dau seama de textura si culoare
    Foarte des am dat chix proband fondul de ten la lumina artificiala din shop....Si parca n-as da 25 de euro sau mai mult pe un fond de ten care nu mi se potriveste...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hapi2233, eu iti recomand asa: sa te duci la magazin si sa-i spui vanzatoarei ca esti foarte interesata de acel fond de ten (oricare ar fi cel pe care il ve alege)...sau ca vrei sa alegi intre 2 (un Clarins si un Estee Lauder, sa zicem). Spune-i ca iti doresti sa faci achizitia, insa ca ti-ar fi foarte util sa stii cum se comporta pe tenul tau pe o perioada mai lunga de timp (poti sa-i spui ca de obicei fondurile de ten oxideaza pe tenul tau dupa cateva ore, sau ca esti alergica la un anumit compus de silicon si ca trebuie sa te asiguri ca acel fond de ten nu il contine...in fine, orice). Apoi roag-o frumos sa iti toarne cateva pompite de fond de ten din nuanta pe care o consideri tu potrivita intr-un recipient, sa-l poti testa acasa. Sunt 99% sigura ca nu te va refuza. Ai grija insa sa ai si tu la tine un recipient curat (un mic borcanel cu capac etans de la o crema terminata e cel mai bun, dar orice se inchide bine va functiona. Iti recomand asta deoarece s-ar putea sa nu aiba ei in ce sa-ti dea "la pachet" fondul de ten.
      Eu testez frecvent fonduri de ten in aceasta maniera, scumpe sau ieftine, nu-mi place sa cumpar pe nevazute - tenul meu e destul de palid.
      Eu am cumparat borcanele mici-mici de la plastic de la Bamboo cu cativa banuti bucata. Se inchid prin insurubare, sunt etanse si perfect igienice. Daca ai drum pe acolo, ti le recomand. Sunt destul de micute sa incapa in orice geanta si mereu am una curata cu mine :)
      Sper sa te ajute sfaturile mele si sa-ti gasesti fondul de ten preferat!

      Delete