Thursday, December 8, 2011

My makeup story now


Sa va povestesc cate ceva despre mine si obiceiurile mele de beauty:

1-      Am ochii albastri (asa numitul “steel blue”), dar de cand ma stiu am ales sa pun in evidenta prin machiaj pometii si/sau buzele. Poate pentru ca am considerat mereu ca ochii albastri arata minunat natural, iar culorile si textura machiajului pot foarte usor concura cu frumusetea lor nativa. Din acelasi motiv, atunci cand imi machiez ochii, prefer texturile mat-satinate sau usor shimmery, aproape niciodata nu frosty sau metalice. Dar cel mai adesea, I’ll be rocking out a nude makeup (la propriu) cu obraji imbujorati de blush sau un pin-up look clasic cu ten de portelan, ruj rosu pe buze si winged eyeliner. (e signature look, ca 6 luni pe an sunt Alba-ca-zapada)




2-      Am o ceata de pitici cu cerinte foaaaarte specifice care danseaza hora in capul meu. De aceea, veti vedea ca am reguli nenumarate dupa care imi guvernez alegerile de fashion si beauty. Stiu foarte clar ce-mi place si ce nu-mi place, cat sunt dispusa sa cheltuiesc pe orice si ce-mi trebuie cu adevarat fata de mofturile de moment.

3-      Sunt o cumparatoare foarte chibzuita, adesea frugala. Am fost de cand ma stiu constienta de valoarea banului, de ce-mi permit. Am avut intotdeauna un buget limitat, dar indestulator cand e strunit bine si sunt foarte mandra de mine pentru faptul ca, cel mai adesea, fac alegeri bune, dar cumpatate in toate departamentele de cumparaturi :)

4-      In departamentul de beauty, cumpar de obicei drugstore, dar sunt cel mai adesea dupes ale unor produse high end. Sunt foarte fericita cand pot sa adaug colectiei mele un produs cu caracteristici superbe la o fractiune de pret si sunt foarte constienta de faptul ca exista cu adevarat produse superb formulate la preturi minuscule si ca, foarte adesea, valoarea marcii depaseste cu mult valoarea produsului atasat logoului.

Daca vreti sa gasiti un produs similar sau identic unui produs de makeup high end fara sa cheltuiti o gramada de bani…intrebati-ma pe mine :))) cel mai probabil stiu!

MAC, Nars, MUFE, Chanel, OPI...name your poison, I’ll name a dupe if one has been invented :)



5-      Sunt absolut obsessive-compulsive cand e vorba de documentare. Studiez zilnic zeci de produse, fac liste, caut swatchuri, am calculatorul plin cu foldere, agendele pline de liste de tot felul si capul plin de inforrmatii despre sute de rujuri, blushuri, rimeluri, farduri. Orice achizitie e precedata de ore intregi de research si – sa va spun un secret – shhhhh! – researchul e partea mea preferata :)
 
6-      Intre ruj si gloss, aleg intotdeauna rujul! Nu prea port glossuri…am vreo 2-3. Rujuri in schimb: cat cuprinde!

7-      Sunt destul de sensibila la mascara (rimel). Desi iubesc efectul dat de rimel genelor mele, nu port mascara in fiecare zi si regret asta teribil. Dar cateodata imi da mancarimi groaznice si imi irita ochii (si nu, nu e vorba de rimel vechi)

8-      Imi place sa-mi conturez ochii cu creion, gel liner sau fard umed.

9-      …dar am pleoapele hooded si cele mai multe produse se transfera pe arcada. Urasc asta! 

(Daca stie cine un liner ultra-rezistent, sa mi-l recomande si mie!! Ii multumesc din suflet!)

10-  Am avut o acnee severa in adolescenta, timp de cativa ani. Am scapat! :)

11-   Sufar de cearcane adanci de natura genetica. Inca sunt in cautarea acelui concealer minunat care sa-mi stearga cearcanele de pe chip…

Daca aveti vreo recomandare, as fi incantata sa aflu despre produsele care v-au multumit pe voi


Pin It

24 comments:

  1. Buna! Acum ti-am descoperit blogul si m-a cucerit de la primul articol (acesta) citit. La punctele 2,3,4,5,6, 8 si 11 ma regasesc si eu:)

    ReplyDelete
  2. @Adriana: Bine ai venit! iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si te mai astept oricand, cu drag.
    Intotdeauna ma bucur cand gasesc persoane cu dorinte si nevoi similare cu ale mele :)

    ReplyDelete
  3. Buna! :)
    Imi primul rand bine ai venit in blogosfera!
    Referitor la ce ai intrebat, si eu am tot hooded eyes si pleoape uleioase si aveam aceeasi problema ca a ta, liner-ul mi se intindea intruna din cauza asta. Dar am descoperit tusul perfect MAC Fluidline Blacktrack, cred ca e in jur de 80 de lei in Baneasa, dar merita toti banii, pe mine ma tine o zi intreaga winged eyeliner.
    Sper sa te ajute sfatul meu :)
    O seara placuta si spor la bloguit! :D

    ReplyDelete
  4. Buna !!! Bine ai venit printre noi :) Si eu am pleoapele cazute, mostenite de la mamica :P Te rog cand ai timp si placere prezinta-ne printr-un tutorial cum realizezi winged eyeline, ca eu nu am reusit inca sa il stapanesc :P
    Merci mult si pupici :)

    ReplyDelete
  5. bun venit in blogosfera :)
    pentru punctul 9 si eu am hooded eyes si imi e util Avon supershock gel eyeliner pencil. Il aplic cu o pensula angled si rezista fara sa se transfere. Singurul loc in care it fades away e coltul exterior al ochiului unde lacrimez excesiv.
    Pentru 11, daca gasesti un corector minune, let me know please :D eu am auzit ca cel de la Kat von D ar fi super bun, dar nu e in bugetul meu din pacate.

    ReplyDelete
  6. VREAU L'Oreal Front Page Peach. Adica... trebuie sa il am. TREBUIE am zis... *drools*

    ReplyDelete
  7. fetelor, va multumesc din suflet pentru urarile frumoase! inseamna enorm pentru mine!

    @Blossoms: iti multumesc pentru recomandare! Blacktrack e pe wishlistul meu! E unul din putinele produse MAC pe care mi-as dori cu tot dinadinsul sa le incerc. sper sa am ocazia cat mai curand! :)

    @iulika: nu stiu daca momentan am aparatura necesara (sau curajul) sa filmez un tutorial video despre machiaj. dar promit sa fac o postare speciala pt tine in care sa-ti arat tutorialul din care am invatat si eu sa trasez codita eyelinerului. stai pe frecventa :) promit sa-l postez repede!

    @Aqua Shell: iti multumesc pentru recomandare! am citit numai de bine despre creioanele Supershock. sigur o sa le caut cand mai trec pe la un stand Avon.
    iar cat priveste cautarea corectorului perfect, promit sa postez un wishlist cu cele despre care am auzit ca ar fi minunate (dar nu am apucat sa le incerc inca)

    ReplyDelete
  8. Dupa o experienta infioratoare cu un liner Revlon (tusul realmente imi lipea pleoapa superioara de arcada... la numai 4 ore de la aplicare) mi-am luat un tus de la Farmasi ( la jumatate de pret fata de Revlon si care tine pe putin 6 ore pe pleoapa, asta in conditiile in care pleoapele mele se ingrasa destul de repede si mai sunt si cazute...:(. ''M-am riscat'' si mi-am luat tot de la Farmasi si un anticearcan de care sunt tot atat de multumita cum am fost de un anticearcan de la Max Factor. Pretul foarte bun! Are sistemul acela cu arc ce impinge o cantitate mica din produs intr-o pensula care intinde anticearcanul foarte comod.
    Pentru un ten gras exista vreun fond de ten rezistent la transfer si cu acoperire satisfacatoare?? L'oreal nu ma satisface, Max factor are o varianta solida, intr-o cutiuta ca de crema insa este satinata...
    Bafta multa si ...voi fi cu ochiul pe tinje!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Buna Monica,
    In primul rand felicitati pentru blog, am aflat despre el de la Andreea, de pe Facebook.
    Anticearcanul de la YSL l-ai incercat? Din cate stiu eu este cel mai bun dintre cele obisnuite, insa daca doresti un corector adevarat mai bine cauti produse profesionale gen Mehron, Graftobian, Ben Nye sau Kryolan.
    Am cautat mereu un produs water resistant care sa imi stea pe waterline si am gasit cateva: Fluidline de la Mac, Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencil, Chanel Stylo Yeux Waterproof,Styli Style 24 Line & Seal. Insa am un video interesant pentru tine in caz ca nu l-ai vazut.
    http://www.youtube.com/user/EnKoreMakeup#p/search/0/fUTMC4MPxJw
    Tot Enkore are doua video-uri cu machiajul ochilor hooded. http://www.youtube.com/user/EnKoreMakeup#p/u/26/P4dlAeVDN9w

    ReplyDelete
  10. Lavinia, iti multumesc mult pentru recomandari!
    Pentru ten gras mie imi place Max Factor -Lasting Performance. Are acoperire aproape cat Revlon Colorstay, dar pe tenul meu arata mai natural si se contopeste cu textura pielii mele. Eu pe acesta l-as recomanda. Dar nu uita ca recomandarea mea e subiectiva! Pe cel solid nu l-am incercat inca.

    ReplyDelete
  11. Psagera, iti multumesc pentru vorbele frumoase si pentru recomandari! Mi-ar placea sa incerc toate produsele din lista ta...din pacate bugetul inca nu-mi permite multe produse din categoria lor de pret.
    Videoclipurile pe care mi le-ai dat sunt incredibile! Si chiar nu le stiam! Iti multumesc mult!! Foarte-foarte interesant! Acum le urmaresc si-mi iau si notite :)

    ReplyDelete
  12. MooNy, iarta-ma, am pierdut comentariul tau la ingramadeala si am uitat sa raspund :(
    Din pacate L'Oreal Front Pge Peach a fost un produs Limited Edition si acum e discontinued :(
    L-am cautat si eu si nu l-am gasit. Am cumparat in schimb Milani - Luminous, care e in aceeasi limita de pret si aproape identic (poate un piiiiiic mai roz, dar nu cred)

    ReplyDelete
  13. i need a concealer too :(( ..uneori zici ca am cearcane duble, doua randuri :D .. bun venit in blogosfera, spor la scris .. am nevoie de bloguri bune cu care sa imi delectez ochii (aia incercanati) dimineata la micul dejun (cafea nu beau).. spor!

    ReplyDelete
  14. @Adiana, ooof, doamne...si eu la fel sunt! inainte mergea sa camuflez cearcanele binisor chiar si folosind doar fond de ten, acum vad ca ochisorii mei incep sa ceara produse speciale care sa-i faca fericiti si luminosi!
    o sa ma conformez, ce sa fac...
    Bine ai venit pe blog, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Si...ramai pe frecventa, promit sa postez repede un wishlist kilometric de concealere :) (ca o obsedata de reasearch ce sunt!)

    ReplyDelete
  15. Buna! Stii vreun dupe pentru blushul Nars Sin?Multumesc!

    ReplyDelete
  16. Cand o sa gasesti anticearcanul perfect sa ne spui si noua, celor incercanate:D. Poate poti face si o postare despre ce ai folosit in materie de anticearcane si parerea ta despre ele.:*

    ReplyDelete
  17. @Adriana: da, am vreo 5 :)
    dar cele mai cunoscute si mai accesibile ar fi ELF Studio - Berry Merry (chiar il am! aproape ca l-as vinde...e cam inchis pentru mine din pacate) si Milani - Temptation :)
    Sper ca te-am ajutat! :*

    ReplyDelete
  18. Buna! Si eu am 6 anticearcane cred:P. Printre care si Photoready si Healthy Mix, am vazut pe un blog ca scriai ca te orientezi dupa ele. Sunt ok, eu le folosesc combinate pentru ca mi se pare ca arata cel mai ok asa. Sunt rezistente cam 5-6 ore, doar peste crema de ochi( nu folosesc fond de ten eu) aplicate, au subtonuri galbene si o acoperire medie. Sunt si iluminatoare amandoua, iar Photoready are sclipici subtil si spf 20, dar in poze, cand folosesti blitz-ul e foarte ok, adica nu se vede ceva alb ca la unele produse (eu ma temeam de lucrul acesta).Ambele sunt cremoase, chiar daca Photoready e sub forma de stick; sunt cam in aceeasi categorie de pret (35-40 lei).Mie imi plac, dar caut ceva si mai bun, care sa aiba si o culoare mai peachy-orange. Am cearcane medii:P. Pe Berry Merry il am si eu, dar e mai mult visiniu decat movuliu, imi place si el dar din poze nu pare chiar dupe pt Sin, in schimb elf Coy din gama regular mi se pare ca se asemana cu Sin, are o culoare super, dar nu prea tine:(,desi atunci cand am avut blushul l-am folosit pana la ultima picatura. Sper sa te fi ajutat si mini romanul meu;)):*

    ReplyDelete
  19. Multumesc pentru sugestii! Temptation pare chiar apropiat de Sin, adica movuliu asa:D

    ReplyDelete
  20. @Adriana: daaa, multumesc! adooor miniromanele! :)) (asa scriu si eu in comentarii) :))

    In primul rand: iti multumesc mult pentru descrierea amanuntita a celor 2 concealere! Pentru mine par perfecte (eu am nevoie de anticearcan mai galbui, nu orange. cearcanele mele cer galben pentru neutralizare)

    Pe de alta parte, referitor la blushuri, s-ar putea ca pielea ta sa traga la suprafata subtonurile visinii din Berry Merry. Pe mine culoarea e foarte "plum", dar eu sunt palida si am subton neutru.
    Sper insa ca Temptation sa-ti ofere culoarea mult-visata (am inteles ca originalul Sin ar fi mai shimmery doar decat Milani Temptation).
    Cat despre ELF - Coy, mie mi s-a parut semnificativ mai deschis ca si nuanta si de asemenea mai "rece", dar s-ar putea ca lucrand impreuna cu nuanta naturala a pielii tale, rezultatul sa fie similar cu ceea ce ofera Sin)
    Intotdeauna am fost fascinata de "chimia" produselor de machiaj pe fiecare ten in parte :))
    Alte dupe-uri pentru Sin s-ar putea sa fie "editie limitata" sau mai vechi si sa nu le mai gasesti, dar includ, printre altele:
    -L'Oreal Feel Natural Blush in nuanta Plume sau Mauvelous (pt tine cred ca mai repede Plume - e mai rece parca) si
    -L'Oreal Color of Hope Blush (a fost editie limitata in iarna lui 2008 - o colectie pentru 'Breast Cancer Awareness' dar poate il mai gasesti pe ebay...desi eu nu ti-as recomanda, e deja vechi de 3 ani...

    ReplyDelete
  21. Iti multumesc ca te-ai interesat si mai mult in legatura cu blush-urile. E posibil de ce spui tu ca pe pielea mea sa iasa in evidenta subtonurile vinisii. Eu am un ten deschis spre mediu, cu un subton galben spre neutru...dar nu tin cont de lucrul asta si port blush-uri pe care mi se par ca imi vin bine:)

    ReplyDelete
  22. @Adriana: cu multa placere! (e activitatea mea preferata) :))) Sper sa-ti gasesti nuanta potrivita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca ai ochisorii albastri cred ca,din contra,ar trebui un pic sa tii accentuezi:) cauta video cu machiaj natural pt ochi albastri!Parerea mea personala se bazeaza pe prietenele mele care au ochii albastri.nu mi a placut niciodata cand nu "purtau" nimic pe ochi.pareau sterse.insa cand aveau un rimel si un fard care se potrivea cu nuanta ochilor...mmmm divin aratau :)) vad f f multe fete care pt ochii albastri folosesc culori total nepotrivite si arata f urat.nu merg toate culorile la aceasta culoare.e mai usor,bineinteles,daca esti bruneta(nu m am uitat daca ai sau nu poze) cu ochi albastri si bineinteles cu ten de bruneta.aaa,si daca mai ai si gene inchise merge uneori fara make up.felicitari pt blog

      Delete
    2. Iti multumesc mult pentru comentariu! Da, sa stii ca am ajuns si eu la concuzia ca ai dreptate si o sa incerc sa-mi machiez mai des ochii in anul ce va veni! Merita efortul - ochii sunt mult mai bine pusi in evidenta printr-un machiaj - chiar si unul subtil.
      Si permite-mi sa-ti ofer si eu un sfat: daca vei mai dori sa-mi lasi un comentariu sau un sfat, in loc de "Anonim", poti alege sa comentezi cu optiunea "Nume/Adresa URL" si sa completezi numai rubrica cu numele. In felul acesta as putea sa iti multumesc folosindu-ti numele sau porecla preferata :)

      Delete