Monday, December 12, 2011

Ochi de pisica :) (my signature look)

I-am promis lui iulika_ct un tutorial despre cum trasez eu eyelinerul cu codita (de pisica) :) aka cat eyes.
Iulika a fost foarte draguta si m-a rugat sa filmez un tutorial, din pacate insa, eu nu detin nici echipamentul nici...curajul sa ma filmez in proces de biutificare si apoi sa ma dau pe net cu saniuta. :)  In plus, sunt atatea fete mult mai talentate decat mine in ale machiajului, fete de la care am invatat si eu.

Acesta este un tutorial filmat scurt, simplu, la obiect si cu sfaturi pentru fiecare fata care isi doreste sa stapaneasca arta aplicarii eyelinerului  pentru ochi de felina :)


Cu precizarea ca:
- Eu folosesc tot gel liner, dar fratele mai mic, mai prost si mai ieftin, de la ELF :) ...sau creion. Nu-mi plac linerele lichide in mod special, pentru ca am genele curbate natural si mereu reusesc sa mi le manjesc cu eyeliner, iar apoi mascara se aplica aiurea peste.
- Eu folosesc o pensula angled, dar din aceasta folosita tipic pentru sprancene:
...nu de-asta cu adevarat angled:


Am pensule si/si, dar m-am obisnuit sa aplic eyelinerul cu primul tip de pensula prezentat - cea cu perii taiati in unghi.
 - La fel ca tipa din videoclip, si eu incep liniatul din mijlocul pleoapei spre exterior, apoi revin sa liniez si interiorul.
- De multe ori, datorita fizionomiei si formei ochilor, eu nu liniez in interiorul ochiului pana la canalul lacrimal. De cele mai multe ori, ma opresc si las treimea interioara neliniata. Acest tip de linie mi se pare ca arata mai bland si ca-mi lasa ochii mai luminosi. In plus, daca nu liniez pana spre canalul lacrimal, sunt sigura ca nu voi avea "puchinei" negri in coltul ochiului dupa cateva ore :) Win!
- La sfarsit imi place sa trec o alta pensula angled, curata, prin fard de culoarea linerului (negru, bleumarin, maro, sau ceva cu shimmer) si sa setez eyelinerul cu fard. Mi se pare ca arata mai natural, linia nu mai e asa de aspra si, in plus, rezista mai mult si mai bine.

Peste eyeliner cel mai mult imi place sa folosesc culori din trusa de la NYX: The Runway Collection - Haute Model. Are nuante intense si sclipitoare.







Pin It

10 comments:

  1. Ce trusa perfecta!!! Cand iti fac o vizita?:)))))

    ReplyDelete
  2. hi-hi!! :)))
    cand vrei! absolut cand vrei, te astept cu drag!!
    si...mai am cateva jucarii, nu asa multe ca tine, dar sunt sigura ca o sa ne tina ocupate ceva timp :)

    ReplyDelete
  3. multumesc pentru tutorial, pisicuto! mi-am pus semn de carte la el, imi e util!
    pupicei!:)

    ReplyDelete
  4. Pisicuto albastra, scuze de "off topic" insa am citit pe un alt blog un comentariu al tau in care faceai referire la un concelear foarte bun de la Nyx! Despre care anume este vorba? Eu am folosit concelear jar de la ei, mi se pare foarte bun, insa nu fabulos!:))
    Multumesc pentru raspuns!:*:*

    ReplyDelete
  5. Buna !!!
    Merci din suflet :) Filmuletul asta nu il stiam. E foarte simplu si usor de inteles.
    Voi incerca sa invat aceasta tehnica tot cu o pensula angled, ca a ta, cu un fard umezit sau cu creion, sa vad ce iese. Dar promit ca nu ma las pana nu reusesc.
    Esti o draguta. Merci frumos. Te pupic.

    ReplyDelete
  6. Multumesc si eu pentru tutorial,il gasesc extrem de util.PUPICI!

    ReplyDelete
  7. @Ilduta...scuza-ma , al doilea comment l-am primit mai tarziu. Da, despre concealerul NYX on borcanel era vorba, il lauda multe fete, insa intre timp m-am razgandit si am gasit altele care ar fi, cred eu, mai bune pentru nevoile mele.
    Stai pe receptie, Ilda, cat de curand o sa apara o postare cu o lista mare-mare de concealere la care visez eu :))

    @iulika_ct: Ce ma bucur ca il gasesti util! Sunt sigura ca o sa fii maestra in eyeliner cat de curand! Fardul umezit merge foarte bine, la fel si creionul, sau poti chiar trasa cu creion si apoi reveni cu fard peste, ca sa se fixeze si sa capete intensitate. Bafta! Si multumesc! :*

    *Mariana: Multumesc mult! Ma bucur cand pot ajuta. Te pup! Esti prea draguta cu mine, ca de obicei!

    ReplyDelete
  8. Buna! Acum ti-am descoperit blogul si tot acum am dat subscribe! Tot inainte!

    ( if you want to see mine -> http://frumusetecumagda.blogspot.com ) si eu sunt tot micuta( nu am implinit inca un an ;)) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, Magda! Abia astept sa-ti "rasfoiesc" si eu blogul! :))

      Delete