Sunday, February 26, 2012

Dilema de weekend - chestionar de beauty

Dilema acestui weekend:

Tu ce culori eviti in machiaj si de ce?

Sunt culori care pur si simplu nu iti plac, sau din contra: iti plac dar simti ca nu le poti purta pentru un motiv sau altul?


Raspunsul meu:

Eu tind sa evit culorile care ma intimideaza sau care simt ca ar face nota discordanta cu tonul pielii si al ochilor. De exemplu: culoarea mea preferata e turcuaz, dar o evit in machiajul ochilor pentru ca am ochii albastri si simt ca nu mi i-ar pune neaparat in evidenta.

(as vrea eu sa cred ca as arata asa, dar viata bate Photoshop-ul) 

Pe de alta parte insa, evit si tonurile calde in machiajul ochilor (nuantele de rosu, galben, portocaliu) pentru ca pur si simplu ma intimideaza...desi teoretic ar fi indicate pentru culoarea ochilor mei.

...Per total realizez ca nu sunt deloc aventuroasa cu machiajul ochilor. :)

Dar voi? Ce culori evitati in machiaj?

Ca de fiecare data, sunt absolut entuziasmata sa citesc fiecare din raspunsurile voastre.


Pin It

19 comments:

  1. eu le evit pentru ca vreau sa arat cat mai natural in ultimul timp :-?? uneori am impresia ca daca ma machiez colorat arat ca bunicile alea care se machiaza cu albastru sau verde, is nebuna:)):*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Denisa, eu sunt mare adepta a machiajului natural! ...Dar cateodata ma gandesc ca poate sunt ipocrita: sunt ca vulpea care n-ajunge la struguri :)) (am ochii "hooded" si asta nu prea lasa loc multor machiaje elaborate sau colorate). Daca as avea pe ce sa "lucrez" sunt curioasa ce as zice atunci :))

      Delete
  2. Buna, pisicuto!
    Suntem pe aceeasi lungime de unda in privinta evitarii culorilor calde in machiaj (rosu, galben, orange) - nici nu am avut curiozitatea sa le incerc de "teama"! In rest, folosesc orice alta culoare...Turcoise-ul imi place, tu stii ca am ochii verzui-caprui-galbui :)) si nu-mi displace rezultatul! Ahh...mai e negrul! Acesta e folosit de mine doar sub forma de dermatograf ori tus, niciodata fard negru (ma trimite cu gandul la Fam. Adams)!:P
    Pupicei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, bine ai revenit si multumesc pentru raspuns! Da, teoretic noua amandurora ar trebui sa ne stea bine cu nuante care au la baza rosu sau cupru (si la ochii verzi merg bine), dar mereu mi-e frica sa nu arat de parca am plans, sau mai rau - am facut conjunctivita! :))
      Dar spune-mi, Ilduta, cum a fost ziua cea mare? Chiar m-am gandit la tine! Sper (ba nu! sunt sigura!) ca totul a mers perfect si ai inregistrat un succes rasunator!

      Delete
    2. Nu ai uitat, iti multumesc, a fost asa cum speri tu!:D
      E un sentiment fantastic sa vezi si sa auzi ca munca iti este apreciata - cred ca in mod similar simt si adevaratii artisti cand sala/publicul se afla in picioare si aplauzele nu contenesc! M-au impresionat, m-au facut sa ma simt coplesita cu aprecierile si important este ca mie niciodata nu mi se urca la cap laudele ci - vorba lui Noica - "ma sporesc", ma ajuta sa merg mai departe, sa am mai multa incredere in mine!
      Pupicei pisicosi!:)

      Delete
  3. Hmmm...Eu evit albastru pentru ca am tenul deschis si nu prea cred ca ma avantajeaza. Cel mai mult imiplac nuantele neutre combinate cu nuante calde, gen piersica, roz pal, sampanie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adelina, am vazut machiajele tale pe blog! Est foarte draguta si mi se pare ca ai un chip cald care, asa cum ai spus si tu, e complimentat de nuantele calde in machiaj. Dar sa stii ca mi-a placut mult si ultimul tau machiaj, cu verde! Foarte primavaratic si proaspat!

      Delete
  4. Eu de regula nu ma prea machiez cu verde si albastru. Mi se pare ca ma cam imbatranesc, desi in anumite combinatii chiar arata bine. De asemenea, nu stiu de ce dar smokey eyes in culori de negru/gri nu se prind nicicum de mine:))

    In general nu ma prea feresc de culori, imi place sa experimentez:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ionny, da, sunt abonata la "experimentele" tale colorate si toate ies minunat! Mi-ar placea sa am si eu imaginatia si indemanarea ta!

      Delete
  5. Eu foarte rar mă surprind întinzând mâna spre vreun fard de pleoape albastru, deși e una dintre culorile cele mai indicate pentru ochii mei căprui. Problema e că am pielea foarte transparentă, iar în jurul ochilor am o rețea extrem de vizibilă de vene albastre și movulii, care-și bat joc de orice tentativă de corectare și/sau acoperire. Am impresia că fardurile albastre îmi evidențiază tot „haloul” ăsta de vene, așa că stau departe de ele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anatta, intr-adevar, se pare ca ai un motiv foarte plauzibil pentru a evita aceasta culoare! Mie una imi place albastrul doar in varianta ultramarin inchis-inchis, aproape negru - pentru smokey eyes sau ca eyeliner. Teoretic ar trebui sa ma feresc si eu de albastru (nu ca l-as purta zilnic oricum!), dar cumva ma simt atrasa inexplicabil de nuantele ultramarine.

      Delete
  6. La mine sunt mai multi factori: in primul rand, nu am rabdare sa fac ceva elaborat la ochi, apoi am pleopele hooded si chiar daca ma straduiesc uneori sa fac ceva, cand deschid ochii nu se mai vede decat o dunga ca de eyeliner, nu am indemanare prea buna - merge mana in mana cu lipsa rabdarii si am si pleopele extrem de uleioase - nu stiu daca merita investitia in TFSI sau UDPP. Am un primer Elf, dar nu prea isi face treaba. Revenid totusi la intrebarea ta, evit culori inchise - negru, albastru, verde nuante inchise. Mi se pare ca nu imi stau bine. Prefer nuante de genul crem, auriu, bej, taupe, lila, roziu, in general chestii cu irizatii care lumineaza zic eu privirea. M-am facut totusi la o nunta cu un gri foarte intens, metalizat si inchis si imi placea cum imi statea, deci nu stiu ce sa mai zic. pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milena, pe cuvant, parca ai scris in locul meu! Si eu am pleoapele hooded, ceea ce face munca mai grea si mult mai ...degeaba. Nici indemanare n-am. Si ma oftic cand imi inchipui ceva si rezultatul "muncii" nu confirma asteptarile. Si am si pleoapele uleioase (cred ca cei mai multi cu pleoapele hooded au probleme cu transferul culorilor. In cateva ore machiajul se face ca o mamaliga). Dar pe mine primerul de la ELF m-a ajutat enorm - nu am nimic sa-i reprosez. Culorile raman la locul lor pana la demachiere. Imi pare rau ca nu a functionat si pentru tine! Incearca sa-l aplici pe pleoape si sa-l lasi cateva secunde inainte sa-l blenduiesti: mi se pare ca asa functioneaza cel mai bine, are timp sa adere la piele. Nu stiu ce sa zic depsre TFSI sau UDPP: ar merita daca chiar ti-ar oferi integritatea culorii si machiajului. Si daca nu te machiezi intensiv cu siguranta ar rezista chiar si dupa data expirarii (am inteles ca sunt foarte spornice).

      Delete
  7. Da, pai cred ca o sa ii mai dau cateva sanse primerului de la elf si la un moment dat o sa investesc si intr-un primer mai scump. ideea e ca nu tot timpul ce e mai scump e mai bun, am invatat pe pielea mea de multe ori. plus ca as vrea sa incerc mostre avand in vedere ca produsele sunt scumpe. eh, o sa vad. ps: dragut de tot machiajul postat azi. iti evidentiaza tare bine ochii, le da asa profunzime nu stiu...sa ne mai arati. eu nu am curaj de asa ceva pentru ca sunt un dezastru. dar cine stie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milena, saru'mana! Mi-a trebuit ceva curaj si trei razgandiri jumatate pana m-am hotarat sa-l postez! :)) Datorita formei ochilor mei si lipsei de talent (dar si de practica!), eu ma fardam doar "wash of colour" - o singura culoare, blenduita bine. Sau degrade. Atata stiam sa fac, la asta ma rezumam (si oricum imi machiez ochii rar). Dar in ultima vreme mi-am dat seama ca nu-mi pun fardurile la lucru, iar asta e chiar pacat, asa ca am exersat. M-am machiat mult cand stateam in casa, doar asa, sa vad ce-mi iese. E buna tehnica asta: te face mai increzatoare. Stii ca daca nu reusesti ce ti-ai propus nu-i bai, ca nu te vede nimeni. :)

      Delete
  8. Cand eram mai mica, adoram sa ma machiez, sa experimentez tot ce se poate ( in materie de culori). Acum ma rezum la un tus de ochi si rimel. Blogul tau mi-a redat pofta de a incerca ceva nou!Sa vedem ce iese... :)
    Ioana

    Fashionspot.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ioana-Carmen, multumesc mult! Nici nu stii ce impact au avut vorbele tale frumoase asupra mea! Ma incurajeaza sa postez mai mult, mai bine, sa muncesc mai mult pentru blogul asta. Saru'mana!

      Delete
  9. Eu evit griurile si nuantele de albastru. Foarte rar ma mai machiez cu albastru si lumea imi spune ca-mi scoate culoarea ochilor in evidenta. Insa mi se pare mai mult decat imi doresc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te inteleg! Si eu evit culori care teoretic ar trebui sa mi se potriveasca pentru ca mi se par prea mult...Adevarul e ca daca nu te simti confortabil cu ceea ce porti, toate teoria se da peste cap.

      Delete