Sunday, February 19, 2012

Experienta mea cu Lush Henna - partea 2


Mult-asteptata parte a 2-a din povestea experientei mele cu Henna de la Lush.

Va spuneam data trecuta ca cei de la Lush au disponibile 4 variante de culoare: Rouge, Noir, Brun si Marron si vi le descriam pe fiecare in parte aici.
Puteti vedea rezultate reale ale folosirii hennei de la Lush pe forumul Lush SUA aici.
Eu am ramas profund impresioanta de rezultatele fetelor si doamnelor din State si am devenit si mai nerabdatoare sa incerc si eu.

Doua din cele 4 nuante mi-au atras atentia si am avut mari dificultati in a alege culoarea mea. 
Marron si Brun au fost cele 2 culori fix pe placul meu, dar in final am ales varianta mai simpla (si mai putin curajoasa) a lui Brun, care imi oferea nuanta naturala a parului meu, doar mai intensa si cu reflexe mai bogate. Dupa cum va spuneam, nu eram inca pregatita sa-mi schimb culoarea parului. So..desi am contemplat ideea de a ma transforma peste noapte intr-o frumusete irlandeza cu par de foc si ten de alabastru...m-am multumit sa fiu o varianta mai buna a ceea ce sunt deja :)

Dupa ce m-am asigurat ca produsul exista si in magazinele Lush de la noi din tara aici, mi-am luat inima-n dinti si m-a indreptat spre magazinul Lush din AFI Palace Cotroceni.

Acolo am dat peste o vanzatoare tanara si draguta care mi-a oferit posibilitatea de a cumpara in prima faza doar jumatate din „tableta” intreaga de henna. (tableta intreaga costa in jur de 50 de lei si are 6 patratele de henna, suficiente pentru 3 vopsiri in cazul parului meu de lungime medie, dar fin si tuns filat). O sa va arat poze cu parul meu inainte/dupa si veti vedea lungimea si textura lui.
Eu am planuit sa folosesc doar 2 patratele la prima vopsire. Am cumparat jumatate de tableta (adica 3 patratele) cu 25 de lei. Mi s-au oferit si instructiuni detaliate printate pe o foaie.

Ajunsa acasa, am chemat-o pe mama sa ma „asiste” cu procedura.  
Patratelele de henna se baga intr-o punga si se sparg cu un ciocan sau se razuiesc cu cutitul sau cu o razatoare pt a obtine bucati cat mai mici, chiar pulbere daca e posibil. Se pun intr-un bol de ceramica, plastic sau sticla (nu metal!!!) Se amesteca cu apa clocotita sau/si cu alte ingrediente in functie de ce reflexe de culoare dorim sa obtinem.

henna sparta in bucatele mici; ambalajul si instructiunile de folosire

Astfel:

-         -  Se amesteca cafea tare in loc de apa pt a obtine o culoare cat mai maro si a neutraliza roscatul.
-          -Se amesteca pudra de paprika si/sau scortisoara pentru reflexe roscate.
-          -Se adauga o lingura de otet pt ca vopseaua sa prinda mai bine pe firele albe. Din pacate, adaugarea de otet ofera si reflexe roscate culorii. (Eu nu am vrut asta, asa ca nu am pus otet, desi scopul principal era acoperirea firelor albe)
-          -Diferite ceaiuri amestecate in henna in loc de apa ofera reflexe diferite (ceaiul negru, Ceylon sau de musetel, de exemplu, dau reflexe aurii)

Eu am ales sa amestec henna mea cu cafea tare, fierbinte, in loc de apa. (zatul trebuie strecurat!). Se adauga apa/ceai/cafea fierbinte si se amesteca cu o lingura de plastic sau lemn (nu metal!!) pana cand consistenta compozitiei este ca o crema subtire. (recomand sa fie mai subtire putin decat vopseaua din comert, dar nu prea apoasa). Apoi, cat compozitia este inca calda, se aplica in par.

!!! Nu va speriati: compozitia de henna e verde-mlastina si miroase puternic a ierburi si fan. Mirosul nu este unul dezagreabil, mie chiar mi-a placut (la fel si mamei), dar am citit despre persoane care nu l-au tolerat si care au trebuit sa opreasca procedura datorita mirosului.

Am citit ca multe fete folosesc o pensula de vopsea sau chiar o sticluta cu picurator ca sa dozeze bine produsul si sa sigure o acoperire uniformaa. Eu nu m-am complicat: cand am vazut ca mama are probleme si se vaita ca „nu se intinde bine”, am realizat ca untul de cacao din compozitie o sa se intareasca repede si o sa faca probleme la aplicare, asa ca mi-am aplecat capul deasupra cazii si am inceput sa iau cu mana din vopsea si sa mi-o masez in par, exact ca si cum as fi facut cu samponul la spalarea pe cap – dinspre ceafa spre frunte. 

!!!Aveti grija: e absolut necesar sa folositi manusi cand aplicati henna. Pateaza! Veti avea mainile verzi cateva zile daca nu veti face asta! De asemenea, e indicat sa aplicati putina crema grasa (eu am folosit unguent de galbenele) pe frunte, pe ceafa si in zona tamplelor si a urechilor, ca sa va asigurati ca nu se va pata pielea). Mentionez ca protejata astfel nu m-am patat deloc.

Mama m-a ajutat si ea sa uniformizez bine vopseaua in par si s-a asigurat ca nu am ratat nici un loc. Dupa ce mi-a masat bine vopseaua in tot capul, parul meu era ingrozitor de naclaiat (am crezut sincer ca va fi groaznic sa-l descurc) si verde! :) Am facut o movila din par si henna in varful capului si am inceput sa curat baia si instrumentele folosite de frica sa nu se pateze.



Din cate citisem pe forumul Lush, multe fete se plangeau ca procedeul e „messy” si „time consuming”, ca se face mare murdarie in baie si ca henna pateaza. Cum nu se poate mai fals!!!
Eu am purces in a tapeta intreaga baie, holul si juma de living in ziare ca sa fiu sigura ca nu patez nimic. Dar inafara de cateva picaturi groase de henna care au cazut in cada in timpul aplicarii (si care s-au spalat usor cu dusul si o perie), nu am murdarit nimic. Mi s-a parut ca mi-am luat prea multe precautii, but better safe than sory, right? :)
Iar odata racita compozitia din par, veti vedea ca untul de cacao se intareste si veti avea o masa compacta in par. Nu mi-a picurat, nu s-a faramitat, nu a cazut si nu a murdarit nimic (poate fetele care se vaitau au facut compozitia mai apoasa si le-a curs).

Se spune ca daca vrei o culoare mai maro, sa lasi parul descoperit, in aer liber. Daca insa vrei o nuanta de roscat mult mai intensa, dupa ce ai aplicat henna, sa-ti infasori parul in folie de plastic (din aceea la rola folosita sa pastrezi alimentele proaspete) sau sa-ti legi strans o punga pe cap (sau doua, cat e nevoie sa nu intre aerul si sa se pastreze amestecul umed). Eu voiam maro, asa ca am lasat parul liber (de-aia am si tapetat casa cu ziare, mi-era frica sa nu curga sau sa se faramiteze pe unde merg)

Si acum partea plictisitoare: pentru o culoare frumoasa, intensa, e recomandat sa stai cu henna in cap cel putin 2-3 ore (unele fete aleg sa stea cate 10-12, adica peste noapte). Eu am ales calea de mijloc si am hotarat sa las amestecul in par 5-6 ore :) 
Am terminat aplicarea pe la 3 jumatate dupa-amiaza si am stat cu ea in par pana pe 9, adica fix 5 ore si jumatate. In timpul asta m-am uitat la tv si am stat pe net.

La 9 seara m-am spalat pe cap astfel: tot aplecata deasupra cazii am clatit intens cu dusul pana cand mare parte din henna a curs (apa era verde spre negru si arata si mirosea ca o mlastina! O experienta foarte intensa si foarte amuzanta cand stii ca verdele ala curge din parul tau) :) Apoi, dupa ce mare parte din henna se dusese, am masat parul cu o cantitate generoasa de masca de par Kallos. Si am masat si am clatit si am masat iara cu Kallos pana am simtit ca parul meu e curat si foarte-foarte moale. :)
 
!!Nu am spalat parul cu sampon. Mi-era frica sa nu se duca culoarea :) Citisem ca henna se stabilizeaza in par si se intensifica timp de 48 de ore de la vopsire, asa ca nu m-am spalat cu sampon sa nu pierd din intensitate.

Rezultatul (poze facute exact in acelasi loc, la aceeasi ora, cu acelasi aparat. la o distanta de o zi, desigur) :)

-          Inainte:

parul meu - lungimea si tunsoarea filata


 close-up - culoare nespecifica si terna



firele albe :( sunt mai scurte pentru ca le-am tot smuls cu penseta sperand sa dispara :(


-         
     Dupa :)
cam nepieptanat, but shinyyyy!!!!

close-up (in lumina soarelui.
in realitate mie mi se pare un maro cu mult mai putine reflexe roscate, ciocolatiu de-a dreptul)

Toate pozele sunt click-uibile :)

Cu mentiunea ca firele albe nu au fost acoperite perfect, au prins doar o nuanta de blond, nu s-au facut chiar maro-maro. S-au uniformizat mult cu restul parului, insa nu sunt chiar imperceptibile! Totusi, nu am reusit sa fac poze relevante - aparatul nu a mai "vazut" diferenta, dar eu da :)
Am inteles ca multiple aplicari de henna succesive vor rezulta in acoperirea perfecta a firelor de par. Vom vedea...

Pana una-alta, sunt multumita, insa nu data peste cap de minunea rezultatului: parul alb nu a fost acoperit perfect dar, per total, parul are o culoare mult mai intensa si stralucitoare.
Mama mea insa a sesizat imediat diferenta: a spus ca eu nu am avut niciodata parul lucios, dar ca acum straluceste de sanatate! :)
As fi putut sa primesc asta si de la o vopsea din comert, ce-i drept, dar henna e mai sanatoasa. M-am saturat sa-mi distrug parul si ochii folosind vopsea cu amoniac.......Pe de alta parte, daca ma vopseam cu vopsea din supermarket, nu as fi stat 6 ore cu ea in par :))

Va voi tine la curent si in legatura cu rezistenta acestei vopsele. Eu m-am facut acum aproape 2 luni. Iar articolul e in draft cam tot de atunci. (*lazy bastard*) :))) 
In curand voi face o noua aplicare pentru avedea daca reusesc sa acopar firele albe. Mentionez ca dupa acest timp nu se vad DELOC radacinile crescute - asta e un mare avantaj pentru mine! Se pare ca vopseaua"se duce" treptat dar uniform din par. Singurul loc unde diferenta e vizibila e la firele albe din frunte (beleaua mea!), unde se observa cresterea parului (hello! radacini albe ca spuma laptelui FIX in fruntea mea!) :))
Poate in curand voi avea curaj sa incerc si varianta Maroon - par de foc rosu irlandez. In pozele de pe site-ul Lush din SUA, rezultatele acestei culori sunt absolut suuuuperbe :) Momentan insa, raman la Brun pentru inca cateva vopsiri macar (trebuie sa-mi iau o alta "ciocolata") :)

Ati incerca henna?
Vopseaua voastra acopera firele albe?

Pin It

27 comments:

  1. Se vede diferenta. Henna mi se pare o alegere foarte buna pentru vopsirea parului, as fi incercat-o si eu daca nu as fi fost blonda naturala :P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, din pacate henna nu e o solutie pentru parul blond sau deschis la culoare. Dar pe de alta parte, parul blond natural e superb de la natura. Iar firele albe se vad greu si tarziu. Pe parul inchis la culoare contrastul e maxim si avem nevoie de ajutor mai repede :)

      Delete
  2. Si eu am fire albe, destul de multicele as zice. (Mostenire genetica :( )Acum folosesc o vopsea fara amoniac (ColorSilk) si e relativ ok. Nu acopera 100%, dar deocamdata sunt multumita. Henna nu prea ma tenteaza tocmai pentru ca am destul de multe fire albe si daca ai stat 6 ore si acoperirea nu e perfecta...Mai bine stau 25 minute! :)).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andreea, eu am avut rezultate mai mult deca mediocre cu toate vopselele chimice incercate (si am incercat cateva in tineretea mea!). Am parul fin si deosebit de poros, asa ca vopseaua permanenta pur si simplu se scurge din parul meu dupa 3-4 spalari. Dar daca tu esti multumita de vopseaua fara amoniac (despre care se stie ca e mult mai blanda si mai putin nociva), atunci sper sa te bucuri de rezultate bune si de-acum inainte! Si multumesc mult pentru recomandare!

      Delete
  3. Imi place faptul ca a lasat parul foarte lucios. Imi place si nuanta, e calda si naturala. As incerca si eu henna, dar am fost vopsita de atatea ori incat ma tem sa nu obtin ceva nepotrivit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aurora, saru'mana! I love it! Daca ar acoperi si firele albe, as fi pe deplin multumita!
      Intr-adevar, daca ai parul vopsit sau tratat chimic, e bine sa astepti cel putin 2-3 luni inainte sa incerci henna. Si chiar si atunci, e bine sa faci un test de compatibilitate daca simti ca mai ai in par urme ale vopselei de dinainte ("strand-test" - presupune vopsirea unei suvite de la ceafa sau a unei suvite de par obtinuta din "recoltarea" firelor de par ramase zilnic in perie sau pieptan)

      Delete
  4. TREBUIE, dar TREBUIE sa scrii cum se numeste de fapt aceasta Henna lush de fapt (partea cu C)!!! Mor de ras de fiecare data cand imi amintesc. Eu nu stiu cu ce o sa obtin culoarea aia de o caut de atatea luni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi-hi! nu...MooNy...mi-e rusine :))) Imi dau cu mucii-n fasole aici pe blog daca scriu ca mi-am pus in cap "Caca" :)))
      ...Dar in linkul ala cu poze before/after de pe forumul Lush SUA, titlul threadlui e "Pictures of Happy Caca Heads" =)) ma mir ca nu s-a sesizat nimeni :)))

      Sa stii ca ma tot gandesc si eu cum sa faci sa obtii culoarea aia absolut superba! Ma gandesc la ea de cand mi-ai aratat poza. Chestia e ca tu ai mult pigment rosu inca in par si tot iti iese la suprafata. Mai procesez, mai caut. Ar fi fain sa-ti dea un pont cineva care chiar se pricepe la colorimetrie.

      Delete
  5. Am auzit de vopsitul cu henna,insa niciodata nu am citit o experienta mai edificatoare decat a ta.Rezultatul:un par foarte shiny!Nu stiu daca as avea rabdare sa stau atata timp asteptand colorarea,dar pentru o alternativa sanatoasa,incep sa cred ca se merita.Sa ne tii la curent!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Promit, promit sa va tin la curent! Cat de curand trebuie sa repet colorarea si o sa mai vina un set de poze before/after. Am inteles ca se intensifica culoarea dupa fiecare vopsire. Abia astept! :)

      Delete
  6. hai mai pisicuto ca a iesit foarte bine! nu stiu de ce din sfarsitul partii intai mi te imaginam morcoveata :)))) (desi era practic imposibil)
    e frumoasa culoarea si foarte vizibila stralucirea.

    ps: ti-am mai spus ca imi place cum scrii, da?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mda, nu m-am gandit la asta, dar ai dreptate! Ca sa ajung Garfield, ar fi trebuit sa pornesc de la o baza de culoare mult mai deschisa. Henna nu are abilitatea de a deschide tonul parului, doar de a inchide sau a oferi reflexe.

      PS: saruuuuu'manaaaa!

      Delete
  7. Are o stralucire aparte, thx for the info! Ti-am zarit putin ochii in poza 2 si i have to say, cred ca ti-ar sta bine cu un rosu irlandez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alice, rosul irlandez e visul meu coloristic. Insa il rezerv pentru mai incolo, cand vopsirea va fi iminenta si periodica. (la cum merg lucrurile, banuiesc ca voi fi destul de "ninsa" pe la vreo 35-40 de ani.) Si atunci sa te tii! Irish mamaaaaaa!!! :))
      Iti multumesc mult!

      Delete
  8. Si eu am fire albe muuuulte, in frunte si la tample, mai ales (bineinteles, unde altundeva ar fi fost mai vizibile?!), le "tratez" cu vopsea fara amoniac de ceva timp si presimt ca relatia va mai continua ceva timp de-acum incolo. Interesanta si experienta ta, dar la ce claie de par am eu, mi-ar trebui multe patratele si cred ca ar trebui sa prepar amestecul pe masura ce-l aplic ca sa nu se intareasca in timpul aplicarii... Prea complicat mi se pare.
    Oricum, la tine se vede diferenta bine, pare ca o masca buna de par!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sadie, iti multumesc! Intr-adevar, cu cat parul e mai des si mai bogat, cu atat procedeul devine mai complicat. Eu am parul rar si fin, sunt o candidata excelenta pentru henna.
      Dar spune-mi te rog: vopseaua fara amoniac acopera bine firele albe? Ce folosesti? As fi mai mult decat incantata sa aflu! (Presimt ca in cativa ani o sa am nevoie de tot ajutorul pe care il voi putea obtine pentru a pastra aparentele. Si probabil nu voi mai avea nici atata timp la dispozitie cat am acum.)

      Delete
  9. Betty, iti multumesc mult! Intr-adevar, e un procedeu complicat (am ajuns la concluzia ca-mi place sa-mi complic din cand in cand viata) :)) Si da, ai dreptate: nu ai voie sa folosesti vopsea "clasica" cel putin cateva luni dupa henna - poti sa te trezesti cu parul verde in cel mai rau caz, sau sa nu-ti iasa deloc culoarea in cel mai bun caz. :)

    ReplyDelete
  10. Am citit prima parte si am asteptat si partea a doua cu sufletul la gura sa vad ce culoare ai ales!
    A iesit super!Si eu sufar din cauza avalansei de par alb pe care o detin si de-aia sunt nevoita sa ma vopsesc blonda(ma avantajeaza pt. ca,cateodata sunt o blonda veritabila :)))
    Acum cativa ani am avut si eu suvite roscate facute cu henna si binenteles,asta ca paranteza tatuaje cu henna.Arata super dar din pacate tine destul de putin!
    Te pup :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexia, si eu am avut intr-o vara tatuaje cu henna. Mi-au placut la nebunie si mi-au rezistat minunat - atunci am realizat ca sunt o candidata buna pentru henna. Am avut doua desene cu henna: unul pe glezna si unul pe un umar. Cel de pe umar s-a dus mai repede, dar cel de pe glezna a rezistat cam o luna. De atunci sunt fascinata de henna :)
      Hugs!

      Delete
  11. interesant , dar eu trebuie sa folosesc vopsea cu amoniac , am multe fire albe...cea fara amoniac , ca tot ai intrebat , coloreaza vag , ca si henna , adica ti le face mai deschise !

    ReplyDelete
  12. imi place ft mult cum scrii si ce scrii si cat scrii :)) Ma ajutat ft mult aceasta recenzie....pe de-alta parte eu sunt foarte trista ca nu pot folosi henna deocamdata fiindca sunt vopsita cu vopsea permanenta...desi l-am mai lasat 2-3 luni nevopsit mi-e teama ca nu va iesi cine stie ce sau din contra,va iesi un dezastru pt ca sunt vopsita roscat:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina, bine ai venit si multe multumiri! :)
      Ti-am trimis deja un mesaj in care ti-am dat cateva informatii si linkuri in plus despre vopsirea cu henna. Eu cred ca ai fi o "candidata" buna si ti s-ar potrivi foarte bine Lush Rouge. Cu conditia sa faci un "strand test" inainte, eu nu cred ca vei intampina nici o problema! Iti multumesc mult pentru vizita si pentru cuvintele frumoase!

      Delete
  13. Ti-a iesit destul de bine, cred ca iti scoate in evidenta ochii.
    O intrebare - de ce nu iti faci un breton mai gros pt a nu se mai vedea smocul alb?

    ReplyDelete
  14. am urmat si eu acum procedeul si stau cu emotii, la mine e castaniu inchis................chiar iese ceva dupa acest maglavais? :))))

    ReplyDelete
  15. am facut si eu acum acelasi procedeu.....si stau cu maglavaisul in cap, oare ce o sa iasa? am emotiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  16. o aparut si pentru par blond natural :D

    ReplyDelete