Wednesday, February 1, 2012

Cele mai frumoase dintre frumoase

"Frumusetea este in ochii privitorului" -asa suna tradus in romana un dicton celebru...
Cu totii avem un ideal de frumusete, insa recent m-am gandit cum influenteaza acest concept despre perfectiune si frumusete perceptia mea asupra trasaturilor fetei, machiajului, culorilor...si, implicit, ceea ce scriu si voi scrie si pe viitor pe acest blog.

Ieri am citit pe blogul lui Ionny  o postare in care ne explica si ne exemplifica idealul ei de frumusete, pornind de la trasaturi fizice si de temperament si culminand cu exemple concrete ale unor femei celebre si...frumoase.
Frumoase? Da, desigur! Si cu siguranta in ochii ei frumoase la superlativ.  Insa ochii mei nu au vrut sa vada asta si desi au inteles toate motivele, nu au acceptat concluzia.

Atunci mi-am dat seama cat de mult poate sa difere idealul de frumusete de la o persoana la alta. Si cat de important este pentru un blog de beauty sa detalieze si sa constientizeze acest ideal. Asa ca azi, cu permisiunea lui Ionny, va prezint idealul meu de frumusete.

Frumusetea "mea" este una subtila si salbatica in acelasi timp. Se impleteste cu misterul si isi trage seva din imagini aproape oculte, nepamantene. Femeia perfecta pentru mine are acea frumusete care hipnotizeaza, asemeni creaturilor magice din legende si povesti. Iubesc trasaturile fine, feminine pana la paroxism, insa clare si perfect definite, care te fac sa te indoiesti pentru o secunda de natura pamanteana a posesoarei. Frumusetea se impune in mintea mea la un nivel aproape subconstient - privitorul va fi nici mai mult nici mai putin decat "fermecat".

Iar acum sa va arat "zanele" mele:   


Prima la care m-am gandit este Taylor Swift. Are trasaturi perfecte, nepamantene - in mintea mea asa ar trebui sa arate orice zana! Si, desi in pozele in care o vedem noi este machiata si aranjata, sunt sigura ca si seara, inainte de culcare, cu tot machiajul sters si parul prins neglijent la  spate, frumusetea ei este tot rapitoare...


...Mai trebuie sa va explic de ce in subconstientul meu intotdeauna mi-am dorit bucle?? 
(Atat de mult mi-am dorit sa ma asociez acestui look incat acum cativa ani am renuntat la parul lung pana in talie pe care il cresteam de aproape 10 ani pentru un permanent lejer si ispita buclelor. Nimic nu se poate compara insa cu buclele naturale....dar eu inca tanjesc, chiar si acum) :)


Liv Tyler este al doilea exemplu care imi vine in minte cand ma gandesc la femei frumoase. Cred ca rolul sau ca Arwen - printesa spiridus din "Stapanul Inelelor" mi-a influentat cel mai mult decizia - dupa cum va spuneam: frumusete "nepamanteana" :)



Olivia Wilde - rolul in care am remarcat-o a fost cel din 'House MD' (...and who doesn't love Doctor House??).
Aceleasi trasaturi fine ca si cele ale lui Liv Tyler, ochi superbi albastri, piele de portelan si o prezenta magica. Cred ca am ales instinctiv aceasta poza: zeita din panteonul grecesc sau tiganca vrajitoare? Magia exista! :)



Imi place Jennifer Love Hewitt ca frumusete studiata, rafinata, matura. Cand ma gandesc la un machiaj impecabil, par perfect coafat si o prezenta perfect feminina, mereu ma gandesc la Jennifer. 
Ea este Kim Kardashian a mea! (nu-mi place deloc Kim K!!)
Cand voi stapani atat de bine arta biutificarii incat sa pot sa ajung la rafinamentul ei studiat, dar dezinvolt, atunci voi considera ca stiu totul! :)


Natalia Oreiro a reprezentat idealul meu de frumusete adolescentin, cand multe dintre noi visam iubiri ca-n "Inger Salbatic" (*blushing*) 
O admir si acum, iar coperta Elle Argentina ne arata o femeie superba, sofisticata si cu deplina incredere in puterea ei de seductie. Am aceasta poza salvata in folderul "Inspiratie" pentru machiaje - arata pur si simplu perfect!

Le mai admir pe:
Keira Knightley

Catherine Zeta Jones 

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen din 'Game of Thrones')
Karen Gillan - Amy Pond din 'Doctor Who' sezonul 5

Si acum, la sfarsit, va intreb pe voi: 
Ce parere aveti? Cat de mult se incadreaza cele selectate de mine in perceptia voastra despre frumusete?
Care e idealul vostru de frumusete?














Pin It

19 comments:

  1. Si mie-mi pare foarte frumoasa Taylor Swift; Kira nu-mi pare o frumusete dar are mult sarm si un mister al ei - greu de descifrat, Catherine Zeta imi pare genul de femeie "focoasa" :)), cu sex-appeal!
    Pentru mine, Natalie Portman e frumoasa nr 1 in perioada aceasta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, mie la Kira mi se par absolut transformarile obtinute prin machiaj: cateodata pare o frumusete exotica si bronzata, altadata e o adevarata "english rose".
      Iar Ntalie Portman a fost la un mic pas de a intra si in topul meu, insa deja pusesem prea multe poze. E cu adevarat superba.

      Delete
  2. Pisicuto, voi prelua si eu acest tag! Imi plac multe dintre preferatele tale. Zeta Jones e preferata surorii mele, alaturi de Angelina J. Taylor Swift este intotdeauna proaspata si cum ai zis si tu, parca ar fi o zana!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-ar placea mult sa vad preferatele tale! De fapt...abia astept :)
      Cat despre Angelina, a fost si ea la un click de a intra in top, insa am zis ca, oricum, 99% din populatia lumii o considera frumusetea absoluta! :) Sa mai lase putina glorie si astora mai "mititele". Oricum e clar ca e de o frumusete incredibila. Nimeni nu poate nega asta! :)

      Delete
  3. Votez pentru Megan Fox, mi se pare foarte frumoasa dar trebuie sa facem exceptie de tenul ei cam vai de el. :)) Sunt de parere ca aproape orice femeie poate sa devina o zana daca are parte de cele mai bune tratamente, de cosmetice scumpe, de hair stilisti renumiti, de makeup prof. s.a

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maya, ai mare dreptate! Dificil e sa fii o zana cu job full time de la 9-17 si "la buget". Cand ai milioane e aproape o crima sa nu arati bine - nu ai nici o scuza! :)
      Megan Fox are o frumusete exotica si cumva studiata. Ea stie ca e sexy si mizeaza pe acest atuu. Insa nu stiu daca as recunoaste-o daca as vedea-o dimineata nemachiata in 336 :)) (caut si eu acum noduri in papura, iarta-ma!) :))

      Delete
  4. Olivia Wilde este, de mult timp, femeia perfecta (ca si frumusete) din punctul meu de vedere. E o femeie foarte versatila, poate juca rol de sensibila sau de dura fara nici o problema.

    Keira mi se pare prea osoasa si lipsita de trasaturi... ne-comune sa zicem. In schimb, as pune-o acolo pe Christina Hendricks. Natural redhead, frumoasa de pici... si alot happening in the boobage area :)) Mi-e ca o sa unesc tagul de mai zilele trecute cu asa ceva, e interesant :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. MooNy, daaa! Christina Hendricks e superba! Te rog, scrie si tu despre "ale tale". Mi se pare foarte interesant si foarte relevant pentru un blog de beauty! As citi 50 de articole de-astea! Pe toate blogurile! :)

      Delete
  5. He, he, si eu o vedeam pe Natalia Oreiro absolut perfecta cand eram mai micuta! Si acum mi se pare frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda, daaa! Tin minte si acum ca eram foarte suparata (de-a dreptul revoltata), cand aparea in episoade cu rol de fata baietoasa :) Muream de ciuda ca asa o frumusete nu e valorificata la potentialul ei maxim - ca si cum se chinuiau sa o urateasca...si tot nu le iesea :)

      Delete
  6. Olivia Wilde si Natlai Oreioro sunt preferatele mele din lista ta:X As mai adauga-o si pe Thalia, idolul meu din copilarie(am uitat sa o mentionez in postul meu:D).

    Ca tot vorbeam de frumusetea din ochiul privitorului, mie Taylor Swift nu imi place :))

    Pupici:*:*:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ionny, sa stii ca m-am gandit la Thalia, dar am ales-o pe Natalia Oreiro in ultima secunda. "Din cauza" Thaliei mi-am crescut eu parul 10 ani la rand. As fi facut orice pentru un par frumos, des si lung ca al ei.
      Al meu...a crescut si el...dar arata ca un smoc in comparatie cu coama ei deasa. Mi-a trebuit mult timp sa realizez ca "lung" nu e totul, trebuie sa ai si cu ce :)))

      Delete
  7. Replies
    1. Geonika, Jennifer Lopez merita toata aprecierea! O admir mult - e o femeie adevarata si e superba tocmai pentru ca se accepta si se iubeste asa cum e.

      Delete
  8. Mda...ce e frumos si lui Dumnezeu ii place! Normal ca sunt frumoase si bineinteles ca sunt multe femei frumoase chiar si la noi in tara :)). Taylor Swift nu prea-mi place mie...poate seamana cu vreo antipatie din trecut, nici nu vreau sa ma gandesc daca e asa sau nu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha-ha! Sa stii ca si eu patesc asa: daca cineva seamana cu vreo antipatie veche, ii ofer mai greu "prezumtia de nevinovatie" :)) Se petrece ceva la nivel subconstient, e ciudat, dar chiar mi se intampla si mie! Am momente in care mi se pare ca "citesc rautatea" pe chipul unei femei pe care nici macar nu o cunosc. E un sentiment ciudat.
      M-am gandit sa includ domnite si de la noi din tara, insa nu sunt la curent cu mondenitatile si nu mi-a venit in minte decat Andreea Raicu si Catrinel Menghia (*blushing*)

      Delete
  9. Jennifer Love Hewitt e atat de frumoasa ♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAAAAA! Mereu sunt foarte atenta la machiajul ei si la felul in care isi aranjeaza parul! In serialul "Ghost Whisperer" se imbraca mereu asa de frumos...piese vintage, cu personalitate! Ma declar total inspirata! :)

      Delete
  10. Mie imi place mult Karen Gillan asta poate si pentru ca sunt fana. Ador parul ei roscat. Imi place si de Emilia Clarke(are niste sprancene superbe),Jennifer Love Hewitt si Taylor Swift. Imi plac gusturile tale ^_^!

    ReplyDelete